TOP
Image Alt

Ταξιδιωτικό Γραφείο Θεσσαλονίκη

Κούβα – Τα σημαντικότερα αξιοθέατα

Η Δημοκρατία της Κούβας στην Καραϊβική αποτελείται από το νησί της Κούβας, μήκους 1232 χιλιομέτρων, το Isla de la Juventud και από σχεδόν 4.200 νησάκια και νησίδες. Βρίσκεται στο στόμιο του κόλπου του Μεξικού, μόλις 177 χιλιόμετρα από τη Φλόριντα. Η Αβάνα, η πολύχρωμη πρωτεύουσα με την έντονη νυχτερινή ζωή, την υπερήφανη κουλτούρα και την όμορφη αρχιτεκτονική, είναι η καρδιά της χώρας. Έξω από τη μεγαλύτερη πόλη της Καραϊβικής, η ζωή στις χιλιάδες πανέμορφες παραλίες, στο θέρετρο Varadero καθώς και στην πρώην πρωτεύουσα Santiago de Cuba συνεχίζεται με τον ίδιο χαλαρό ρυθμό. 

 

Μαλεκόν στην Αβάνα

 

Η επίσκεψη της Αβάνας συνεπάγεται με επίσκεψη και περπάτημα στον παραθαλάσσιο δρόμο Μαλεκόν. 8 χλμ χλωμής μεγαλοπρέπειας ενώνει την παλιά Αβάνα με το Μιραμάρ και αποτελεί το μεγάλο κοινωνικό σαλόνι για χιλιάδες Αβανέρος. Μέρος όπου συζητάνε, ερωτεύονται, διασκεδάζουν και απολαμβάνουν υα υπέροχα ηλιοβασιλέματα.

 

Η επαναστατική κληρονομιά της Κούβας

 

Η ιστορία της απελευθέρωσης της χώρας από τους όμορφους γενειοφόρους αντάρτες και η απίστευτη νίκη, αλά Δαυίδ εναντίον Γολιάθ, έναντι του παλιού καθεστώτος έχει γίνει κέντρο παγκόσμιου ενδιαφέροντος, από ιστορικογράφους έως συγγραφείς και σκηνοθέτες. Καλύτερα όμως από μια αίθουσα του κινηματογράφου, στην Κούβα έχετε την ευκαιρία να ζήσετε αυτοπροσώπως τη μοναδική αυτή περιπέτεια, στα σημαντικότερα σημεία της επανάστασης, που δεν έχουν αλλάξει πολύ τα τελευταία 55 χρόνια.

 

Τα Κάγιος και η Καραϊβική θάλασσα

 

Η Κούβα μπορεί να μην διαφημίζεται σαν ο απόλυτος εξωτικός παράδεισος, όπως κάνουν τα διπλανά νησιά της Καραϊβικής, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν προσφέρει εξαιρετικές παραλίες και μοναδικές θαλάσσιες δραστηριότητες. Το σημαντικότερο και πιο γνωστό θέρετρο είναι φυσικά το Βαραδέρο με τα All Inclusive ξενοδοχεία του. Αλλά η Κούβα διαθέτει πλήθος από υπέροχα μεγαλύτερα έως μικροσκοπικά νησιά, τα κάγιος, όπου μπορείτε να βρείτε το δικό σας προσωπικό παράδεισο. Η Κούβα προσφέρεται για καταδύσεις σε υπέροχους κοραλλιογενείς υφάλους.

 

Η άγρια ζωή στο Ciénaga de Zapata

 

Ένα από τα λιγοστά μέρη της Κούβας, που δεν έχει πλήρως εξερευνηθεί, η βάλτος Zapata είναι το πιο άγριο κομμάτι της χώρας. Εδώ ζουν οι υπό εξαφάνιση Κουβανικοί κροκόδειλοι και διάφορα αμφίβια. Η περιοχή είναι προστατευμένη από τη συνθήκη Ραμσάρ και την Unesco. Ελάτε εδώ για παρατήρηση πουλιών, να περπατήσετε τα διάφορα σημαδεμένα μονοπάτια και γενικά να απολαύσετε την παρθένα φύση.

 

Tρινιδάδ

 

Το υπνωτικό Τρινιδάδ κοιμήθηκε το 1850 και ποτέ πραγματικά δεν ξύπνησε. Αυτή η παράξενη μοίρα για την πόλη της ζάχαρης, αποτελεί σήμερα το σημαντικότερό της πλεονέκτημα, καθώς μπορείτε να θαυμάσετε μια εμπειρία βγαλμένη από το παρελθόν, από τον 19ο αιώνα. Δεν αποτελεί φυσικά πια ταξιδιωτικό μυστικό, αλλά ακόμη μπορείτε να περιηγηθείτε στους υπέροχους μικρούς δρόμους του Τρινιδάδ με τα μεγαλοπρεπή αποικιακά κτίρια, την μαγευτική εξοχή και τη συναρπαστική μουσική σκηνή.

 

Ποδηλατώντας στην κοιλάδα Viñales

 

Με λιγότερη κίνηση στους δρόμους από την Αγγλία της δεκαετίας του ’40, η Κούβα είναι ιδανική για ποδηλασία και δεν υπάρχει καλύτερο μέρος από την υπέροχη αγροτική φύση της κοιλάδας Vinales. Η περιοχή προσφέρει όλα τα συστατικά ενός εξωτικού Tour de France με διαδρομές μέσω πράσινων φυτειών καπνού και μαγευτικών πανοραμικών σημείων σε κάθε σχεδόν στροφή. Ευτυχώς ο δρόμος είναι σχετικά ευθύς και εάν θα βρείτε ένα καλό ποδήλατο, το μόνο πραγματικό δίλημμα που θα έχετε είναι που θα σταματήσετε για ένα απολαυστικό μοχίτο με φόντο ένα ηλιοβασίλεμα.

 

Νυχτερινή ζωή στη Σάντα Κλάρα

 

Ελέγξτε τις προκαθορισμένες σας ιδέας σχετικά με τη χώρα και τα όριά της. Η Σάντα Κλάρα είναι ακριβώς ότι πιστεύατε ότι η Κούβα δεν είναι. Γεμάτοι φοιτητές με ζωντανή νυχτερινή ζωή, τολμηρή δημιουργικότητα και πλήθος από είδη τεχνών και αρχαιοτήτων. Εάν λοιπόν πιστεύατε ότι η Κούβα είναι μια κλασική απολυταρχική χώρα, χωρίς δικαίωμα διαφορετικών απόψεων και καλλιτεχνικής ελευθερίας, τότε απλά περάστε από το club Mejunje ή περάστε την ημέρα σας με τους ενθουσιώδεις φοιτητές στη La Casa de la Ciudad.

 

Πικάντικο φαγητό και κουλτούρα της Baracoa

 

Πέρα από τους λόφους και μακριά στο ανατολικότερο άκρο της επαρχίας Γκουαντάναμο, βρίσκεται απομονωμένη η μικρή πόλη Μπαρακόα. Η πόλη χαρακτηρίζεται από άστατο καιρό του Ατλαντικού Ωκεανού, εκκεντρικό ντόπιο πληθυσμό και από την αδιάκοπη επιθυμία να είναι – διαφορετική. Δέστε τους ντόπιους να ανεβαίνουν στους φοίικες, οι μπάντες να παίζουν kiriba και δοκιμάστε την πλούσια κουζίνα της περιοχής, που ξεκινάει με γλυκό κέρασμα, το cucuruchu.

 

Pico Turquino – το υψηλότερο βουνό της Κούβας

 

Μοναδική εμπειρία ανάβασης στο Pico Turquino, που απαιτεί μία δύσκολη 2 έως 3 ημερών και 17 χλμ διαδρομή μέσα από πράσινα δάση της Sierra Maestra. Θα περπατήσετε την κάποτε επαναστατική περιοχή, όπου διέσχιζε ο Φιντέλ, ενώ θα έχετε την ευκαιρία να δείτε μοναδική χλωρίδα και εξωτικά πουλιά.

 

Δρόμοι – λαβύρινθος του Camagüey

 

Απλά χαθείτε στους δρόμους της πόλης των εκκλησιών και των πειρατών, το ατμοσφαιρικό Καμαγουέι. Η πόλη φτιάχτηκε ενάντια στην κλασική ρυμοτομία των άλλων Ισπανικών αποικιακών πόλεων της Λατινικής Αμερικής. Εδώ οι δρόμοι είναι φτιαγμένοι σε λαβύρινθο, σαν μια Μαροκινή Μεδίνα κρύβοντας Καθολικές εκκλησίες και τριγωνικές πλατείες, αποκαλύπτοντας καλλιτεχνικά μυστικά σε κάθε γωνία και σε κάθε στροφή.

 

Register Now!

Join the SetSail community today & set up a free account.