TOP
Image Alt

Ταξιδιωτικό Γραφείο Θεσσαλονίκη

Λος Άντζελες – Τα σημαντικότερα αξιοθέατα

 

Το Λος Άντζελες είναι μια πόλη τόσο μεγάλη που μπορεί εύκολα να σε καταπιεί ολόκληρο. Εκτός από το ότι είναι η πολυπληθέστερη πόλη στην Καλιφόρνια και η δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη πόλη στις Ηνωμένες Πολιτείες (μετά τη Νέα Υόρκη), το Λος Άντζελες είναι επίσης μια από τις πιο διαφορετικές πόλεις στην Αμερική. Όταν το επισκεφτείτε, θα μπορείτε να δείτε ανθρώπους από όλα τα κοινωνικά στρώματα να ζουν μαζί αρμονικά—σαν μια μικρογραφία της ανθρωπότητας που εμφανίζεται.

 

 

Το Disneyland Park χωρίζεται σε εννέα θεματικές «χώρες», το καθένα με μοναδικό περιβάλλον, αξιοθέατα και ψυχαγωγία: 

 

Η Main Street USA , που διαμορφώθηκε σύμφωνα με το πρότυπο μιας μικρής πόλης στις αρχές του 20ου αιώνα, διαθέτει καταστήματα που πωλούν εμπορεύματα της Disney, εστιατόρια και συναντήσεις και χαιρετισμούς χαρακτήρων.

 

Το Adventureland φιλοξενεί κλασικές βόλτες με θέμα τη ζούγκλα, όπως οι Πειρατές της Καραϊβικής και ο Ιντιάνα Τζόουνς και ο Ναός του Κινδύνου (ένα τρενάκι λούνα παρκ).

 

Η Frontierland παραπέμπει στο παρελθόν των συνόρων της Αμερικής με αξιοθέατα όπως ο Big Thunder Mountain Railroad (παλιά διαδρομή με τρένο από ορυχείο στα δυτικά) και το Splash Mountain (μια βόλτα με τα log flume). Μπορεί ακόμη και να δείτε καουμπόηδες να τριγυρνούν καβάλα στο άλογο.

 

Η Fantasyland είναι γεμάτη αξιοθέατα με αγαπημένους χαρακτήρες της Disney όπως η Χιονάτη, η Μπελ από την Πεντάμορφη και το Τέρας και η Ραπουνζέλ από το Tangled, οι οποίοι έχουν μετατραπεί σε ανθρώπινο μέγεθος από μαγικά ραβδιά που ονομάζονται «μαγεμένοι καθρέφτες».

 

Η Πλατεία της Νέας Ορλεάνης, που βρίσκεται απέναντι από το Haunted Mansion στο Πάρκο της Ντίσνεϋλαντ, είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του πώς η Disney μπορεί να πάρει ένα μέρος που μοιάζει βγαλμένο από ταινία τρόμου και να το κάνει να φαίνεται ιδιότροπο και διασκεδαστικό. Η πλατεία είναι διαμορφωμένη σύμφωνα με την αρχιτεκτονική της Γαλλικής Συνοικίας, με μπαλκόνια από σφυρήλατο σίδερο, καταστήματα που μοιάζουν να πουλάνε μπιχλιμπίδια σε τουρίστες που μόλις περνούν από εκεί και μια μπάντα τζαζ που παίζει δίπλα στο ποταμόπλοιο. Η Πλατεία της Νέας Ορλεάνης φιλοξενεί επίσης το εστιατόριο The Blue Bayou, το οποίο έχει εσωτερικό θέμα με θέμα τον βάλτο bayou που περιβάλλει τους Πειρατές της Καραϊβικής.

 

Το Critter Country βρίσκεται στο τμήμα της πλατείας της Νέας Ορλεάνης του πάρκου. Περιτριγυρίζεστε από δέντρα και φύλλωμα όταν περπατάτε μέσα από τις πύλες. Η γη φιλοξενεί πολλούς από τους εμβληματικούς χαρακτήρες του πάρκου, όπως ο Chip and Dale, ο Pluto και ο Br’er Fox. Το Critter Country φιλοξενεί επίσης το Splash Mountain, μια συναρπαστική βόλτα με κορμούς που σας μεταφέρει σε ένα ταξίδι κάτω από ένα ποτάμι γεμάτο ανατροπές, στροφές και πτώσεις! Η διαδρομή βασίζεται στο Song of the South, μια από τις πιο αναγνωρισμένες ταινίες της Disney.

Το Star Wars: Galaxy’s Edge είναι μια νέα προσθήκη στο Disneyland Park. Είναι αφιερωμένο στο franchise του Star Wars και αντιγράφει πολλές τοποθεσίες από τις ταινίες. Περιλαμβάνει διαδρομές όπως Star Tours—The Adventures Continue, Hyperspace Mountain και Millennium Falcon: Smugglers Run.

Το Mickey’s Toontown είναι το τέλειο μέρος για να περιπλανηθείτε μετά από μια κουραστική μέρα βόλτες και αξιοθέατα στο Disneyland Park. Είναι μια πολύχρωμη, κάπως ιδιότροπη γειτονιά που φαίνεται να είναι μέρος ενός βιβλίου ιστοριών — γεμάτη με φιλικούς χαρακτήρες σαν να έχετε περιπλανηθεί σε μια ταινία της Disney που ζωντανεύει.

Το Tomorrowland έχει πολλές διαφορετικές διαδρομές και αξιοθέατα, όπως το Space Mountain (ένα τρενάκι λούνα παρκ), το Buzz Lightyear’s Astro Blasters (μια βόλτα όπου πυροβολείτε στόχους στο διάστημα με όπλα λέιζερ), το Hyperspace Mountain (ένα τρενάκι που πηγαίνει προς τα πίσω) και επίσης το The ExtraTERRORestrial Alien Encounter.

 

 

Hollywood Walk of Fame

Το Hollywood Walk of Fame εκτείνεται και στις δύο πλευρές της λεωφόρου του Χόλιγουντ και φιλοξενεί τα ονόματα των σταρ. Μπορείτε να δείτε τα ονόματα των αγαπημένων σας διασημοτήτων που έχουν περπατήσει αυτό το μονοπάτι προς τιμήν τους.

 

Προβλήτα Σάντα Μόνικα

Η προβλήτα Santa Monica είναι ένα μέρος που πηγαίνουν όλοι. Είναι ένα ορόσημο στο Λος Άντζελες και δεν μπορείτε να το χάσετε. Υπάρχουν βόλτες, παιχνίδια, φαγητό και ο Ειρηνικός Ωκεανός! Υπάρχουν τόσα πολλά να κάνουμε εδώ. για παράδειγμα, υπάρχει μια στοά που ονομάζεται The Pike Outlets. Μπορείτε πάντα να περάσετε από τη γκαλερί τέχνης εάν αισθάνεστε δημιουργικοί. Έχουν μερικές από τις πιο εξαιρετικές φωτογραφίες εκεί!

Η προβλήτα είναι επίσης ένα εξαιρετικό μέρος για να κάνετε παρέα με φίλους. Μπορείτε να πάτε στην Bubba Gump Shrimp Company και να απολαύσετε νόστιμο φαγητό ενώ παρακολουθείτε το ηλιοβασίλεμα πάνω από τον ωκεανό (αν είστε αρκετά τυχεροί). Εάν δεν έχετε όρεξη να φάτε πουθενά, μπορείτε πάντα να φέρετε το φαγητό σας και να φάτε σε ένα από τα τραπέζια πικνίκ τους.

Η προβλήτα Santa Monica είναι εκεί που πρέπει να βρίσκεστε αν θέλετε να ψωνίζετε ή να ξοδεύετε χρήματα σε μοναδικά πράγματα! Υπάρχουν τόσα πολλά καταστήματα που είναι ανοιχτά όλη την ημέρα, ειδικά το καλοκαίρι. Η αγορά αναμνηστικών για την οικογένεια και τους φίλους σας στις διακοπές είναι διασκεδαστική. Υπάρχουν επίσης πολλά εστιατόρια που είναι ανοιχτά αργά το βράδυ.

 

Ενυδρείο του Ειρηνικού

Το Ενυδρείο του Ειρηνικού είναι ένα ενυδρείο της Καλιφόρνια που βρίσκεται στο Λονγκ Μπιτς της Καλιφόρνια. Άνοιξε το 1998, ισχυρίζεται ότι είναι το μεγαλύτερο ενυδρείο στις Δυτικές Ηνωμένες Πολιτείες. Στεγάζει χιλιάδες θαλάσσια ζώα και φυτά σε μια εγκατάσταση οκτώ στρεμμάτων που αντιπροσωπεύει πολλά θαλάσσια οικοσυστήματα και χωρίζεται σε πέντε σημαντικά ενδιαιτήματα: «Coastal Waters», «Shores & Shelves», «Coral Reef», «Monterey Bay» και « Χείλος Ειρηνικού.»

Διαθέτει πολλά υδρόβια ζώα, όπως ψάρια, καρχαρίες, ακτίνες, θαλάσσιες χελώνες και πιγκουίνους. Υπάρχουν επίσης πολλά διαδραστικά εκθέματα και ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα του ενυδρείου είναι το έκθεμά του με την πισίνα, όπου οι επισκέπτες μπορούν να αγγίξουν θαλάσσια αστέρια και άλλα θαλάσσια ασπόνδυλα.

Το ενυδρείο προσφέρει τόσα πολλά σε όλες τις ηλικίες, από μικρά παιδιά μέχρι ενήλικες. Έχουν ένα χώρο παιχνιδιού μέσα στο κατάστημα δώρων τους, όπου τα νήπια μπορούν να παίξουν με άμμο, θαλάσσια πλάσματα και άλλα παιχνίδια, ενώ οι γονείς τους ψωνίζουν τριγύρω.

 

 

Το Λος Άντζελες είναι γεμάτο πράγματα που μπορείτε να κάνετε: κατευθυνθείτε προς την παραλία, επισκεφθείτε μουσεία και γκαλερί ή εξερευνήστε την πόλη με τα πόδια. Είναι μια μεγάλη πόλη με πολλά να προσφέρει. Αν και είναι εύκολο να παρασυρθείτε στη φασαρία της καθημερινής ζωής, υπάρχουν πολλά αξιοθέατα γύρω από την πόλη για όσους θέλουν να αφιερώσουν λίγο χρόνο για να αναπνεύσουν και να απολαύσουν την περιοχή.

Ας υποθέσουμε ότι θέλετε να ξεκινήσετε την επίσκεψή σας με κάτι χαλαρωτικό ή χαλαρωτικό, κατευθυνθείτε στην παραλία της Βενετίας. Ο πεζόδρομος έχει πολλούς εμπόρους που πωλούν ρούχα, κοσμήματα, έργα τέχνης και άλλα αντικείμενα. Εάν τα ψώνια δεν σας ενδιαφέρουν, μπορείτε να περπατήσετε κατά μήκος της παραλίας και να απολαύσετε το αεράκι του ωκεανού ή να επισκεφτείτε την παραλία Muscle Beach. Υπάρχουν επίσης πολλά εστιατόρια στην περιοχή αν ψάχνετε για κάτι να φάτε.

 

 

Τέλος,

Το Λος Άντζελες, είναι ένα εξαιρετικό μέρος για διακοπές, επειδή υπάρχουν πολλά μέρη για να επισκεφθείτε, έτσι δεν θα βαρεθείτε ως τουρίστας.

Υπάρχουν πολλά πράγματα να κάνετε, ειδικά αν σας αρέσει η ύπαιθρος. Είτε επισκέπτεστε το καλοκαίρι είτε το χειμώνα, υπάρχουν πολλά διασκεδαστικά μέρη που είναι διασκεδαστικά και ασφαλή.

Η πόλη έχει πολλά να προσφέρει. οι διακοπές σας θα τελειώσουν πριν το καταλάβετε. Αλλά υπάρχουν πολλά να κάνετε είτε μένετε για μια εβδομάδα είτε για μια σύντομη επίσκεψη. Βγείτε λοιπόν έξω και εξερευνήστε!

Register Now!

Join the SetSail community today & set up a free account.