TOP
Image Alt

BENELUX-ΚΑΤΩ ΧΩΡΕΣ 14/4

BENELUX-ΚΑΤΩ ΧΩΡΕΣ 14/4

από 769€ / ανά άτομο
(0 Reviews)
 • Προορισμός
 • Αναχώρηση
  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ-ΟΥΤΡΕΧΤΗ-ΑΜΒΕΡΣΑ-ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ-ΓΑΝΔΗ-ΜΠΡΥΖ-ΒΑΤΕΡΛΟ-ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ-ΧΑΓΗ-ΝΤΕΛΦΤ-ΡΟΤΕΡΝΤΑΜ- ΒΟΛΕΝΤΑΜ- ΜΑΡΚΕΝ
 • Παροχές
  Breakfast
  Personal Guide
  Travel Agent
  Αεροπορικώς
  Οδικώς
 • Δεν περιλαμβάνονται
  Ακτοπλοϊκώς

6ήμερη εκδρομή

Άμστερνταμ, Ουτρέχτη, Αμβέρσα, Βρυξέλλες, Γάνδη, Μπρύζ, Βατερλό,
Λουξεμβούργο, Χάγη, Ντέλφτ, Ρότερνταμ, Βολεντάμ, Μάρκεν

Τιμή συμμετοχής:769€ το άτομο

 

Οι Κάτω Χώρες , γνωστές και ως χώρες Μπενελούξ, είναι παράκτια περιοχή στη δυτική Ευρώπη, που αποτελείται από τα κράτη Ολλανδία, Βέλγιο και Λουξεμβούργο, όπως και το χαμηλού υψόμετρου δέλτα των ποταμών Ρήνου, Μεύση, Σκάλδη και όπου το μεγαλύτερο μέρος της γης βρίσκεται κάτω από το επίπεδο της θάλασσας. Αυτή η ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ευρώπης εκτείνεται περίπου από τις γαλλικές Γκραβελίν και Δουνκέρκη στο νοτιοδυτικό σημείο, στην περιοχή της ολλανδικής Ντελφσέιλ και της γερμανικής Ανατολικής Φρυζίας στο βορειοανατολικό σημείο του και του Λουξεμβούργου και της γαλλικής Τιονβίλ στα νοτιοανατολικά.Οι Κάτω Χώρες ήταν η σκηνή των βόρειων πόλεων των αρχών της δεκαετίας, νεόδμητες παρά ανεπτυγμένες με βάση κάποια αρχαία κέντρα, σηματοδότησαν την αφύπνιση της Ευρώπης στο 12ο αιώνα. Σε αυτή την περίοδο, συναγωνίζονταν με τη βόρεια Ιταλία για την πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή της Ευρώπης. Οι περισσότερες από τις πόλεις διοικούνταν από συντεχνίες και συμβούλια μαζί με ένα θεσμικό παρά ουσιαστικό άρχοντα, όπου η αλληλεπίδραση με τον άρχοντα διέπονταν από ένα αυστηρό σύνολο κανόνων που περιγράφουν αυτό που ο τελευταίος θα μπορούσε ή δε θα μπορούσε μπορούσε να αναμένει από αυτούς.

Πρόγραμμα

1

1η ημέρα: Θεσσαλονίκη – Άμστερνταμ – Ουτρέχτη – Αμβέρσα – Βρυξέλλες – Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και απευθείας πτήση για το Άμστερνταμ. Άφιξη στο
αεροδρόμιο και αναχώρηση για την Ουτρέχτη, μια από τις πιο γραφικές πόλεις της
Ολλανδίας. Ο Καθεδρικός της Ουτρέχτης, με ύψος 112,5 μέτρα είναι ο μεγαλύτερος στη
χώρα, όμως η πόλη φημίζεται επίσης και για τα κανάλια της, τη μεσαιωνική παλιά της πόλη και το παραμυθένιο κάστρο της Ντε Χάαρ. Καθοδόν για τις Βρυξέλλες, θα κάνουμε μια σύντομη στάση στο παγκοσμίου φήμης λιμάνι της Αμβέρσας (Antwerpen-Anvers) και το ιστορικό κέντρο της πόλης με τα εντυπωσιακά κτήρια των ναυτιλιακών εταιριών του
Μεσαίωνα. Αργά το απόγευμα άφιξη στις Βρυξέλλες και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
Διανυκτέρευση.

2

2η ημέρα: Περιήγηση στις Βρυξέλλες – Γάνδη – Μπρυζ – Βρυξέλλες

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την περιήγηση της πόλης. Θα δούμε την
πανέμορφη πλατεία Γκραντ Πλατς με το εντυπωσιακό Δημαρχείο, το κτήριο που στεγάζει το Μουσείο της Πόλης, τα φλαμανδικά αναγεννησιακά κτήρια, το αγαλματίδιο του Μανεκέν Πις, που είναι το σύμβολο της πόλης, το Βασιλικό Παλάτι, το Βελγικό Κοινοβούλιο, τον γοτθικό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μιχαήλ και της Αγίας Γουδούλης, τα κτήρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Αψίδα του Θριάμβου στο πάρκο Σενκαντενέρ και τέλος το Ατόμιουμ, που είναι το σήμα κατατεθέν των Βρυξελλών. Συνεχίζουμε για τη γραφική Γάνδη, μία από τις αρχαιότερες πόλεις του Βελγίου και πρωτεύουσα της Επαρχίας της Ανατολικής Φλάνδρας, που υπήρξε κατά τον μεσαίωνα και ένα σπουδαίο εμπορικό λιμάνι της Ευρώπης. Στην περιήγηση μας στο μεσαιωνικό κέντρο της πόλης θα δούμε το Κάστρο των Ιπποτών και τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Βονιφάτη, όπου βρίσκονται έργα του γνωστού ζωγράφου Ρούμπεν, του Ιερώνυμου Μπος και το υπέροχο τρίπτυχο που αποδίδεται στους αδερφούς Βαν Έικ. Συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα της επαρχίας της Δυτικής Φλάνδρας, μια από τις ομορφότερες πόλεις της κεντρικής Ευρώπης, τη Μπρυζ. Θα περπατήσουμε στο ιστορικό κέντρο της πόλης και θα δούμε το πάρκο με τη «Λίμνη της Αγάπης», το παλαιότερο νοσοκομείο στην Ευρώπη, αυτό του Αγίου Ιωάννη, τον Ναό της Παναγίας, τη πολυφωτογραφημένη γέφυρα του Αγίου Βονιφάτιου, το Μέγαρο των Αρχόντων και το πρώτο χρηματιστήριο στον κόσμο. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στις Βρυξέλλες. Διανυκτέρευση.

3

3η ημέρα: Βρυξέλλες – Bατερλό – Λουξεμβούργο – Βρυξέλλες

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχωρούμε για το μνημείο του Βατερλό στο σημείο που
έγινε η τελευταία μάχη του Ναπολέοντα Α΄, στις 18 Ιουνίου 1815 και αποτελεί ένα από τα
πιο σημαντικά ιστορικά γεγονότα της Ευρώπης. Στη συνέχεια, διασχίζοντας τις Αρδέννες, με τα καταπράσινα δάση, τα γραφικά χωριουδάκια και τα μεγαλοπρεπή κάστρα, θα
επισκεφθούμε το μικρότερο κρατίδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Λουξεμβούργο. Στη
περιήγησή μας θα δούμε το παλάτι του Μεγάλου Δούκα, τον καθεδρικό Ναό της Παναγιάς, την εντυπωσιακή Κόκκινη γέφυρα και τα τείχη της πόλης των τραπεζών. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στις Βρυξέλλες. Διανυκτέρευση.

4

4η ημέρα: Βρυξέλλες – Χάγη – Ντελφτ – Ρότερνταμ – Άμστερνταμ – Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για την πόλη της «Ειρήνης», τη Χάγη, έδρα του Διεθνούς Δικαστηρίου και του Ολλανδικού Κοινοβουλίου με το περίφημο «Παλάτι της Ειρήνης», τα μοναδικής αξίας κτήρια που στεγάζουν υπουργεία και πρεσβείες. Στη συνέχεια, θα κατευθυνθούμε προς τη μεσαιωνική πόλη Ντελφτ, που ήταν η πρώτη πρωτεύουσα του Ολλανδικού κράτους, μία πόλη με πανέμορφο ιστορικό κέντρο και μεγαλόπρεπους βασιλικούς ναούς. Επόμενος σταθμός το Ρότερνταμ, στις εκβολές του ποταμού Ρήνου, το μεγαλύτερο εμπορικό λιμάνι του κόσμου με τους ουρανοξύστες, τα μοντέρνα και ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής αξίας οικοδομήματα και τις εντυπωσιακές γέφυρες Willem & Erasmus. Αργά το απόγευμα άφιξη στο Άμστερνταμ και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Για το βράδυ προτείνουμε έναν περίπατο στα στενά σοκάκια της περίφημης
συνοικίας «Τα Κόκκινα Φανάρια» και στην περιοχή γύρω από την Πλατεία Dam.
Διανυκτέρευση.

5

5η ημέρα: Περιήγηση στο Άμστερνταμ – Zaanseschans – Βόλενταμ – Μάρκεν – Άμστερνταμ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και περιήγηση στα αξιοθέατα της πόλης που «επιπλέει». Θα δούμε τον παραδοσιακό «Μύλο του Rembrandt» στις όχθες του ποταμού Amstel, το εντυπωσιακό «Στάδιο Αρένα» και το επιβλητικό «Rijksmuseum». Θα δούμε, επίσης, την πλατεία Νταμ με τα βασιλικά ανάκτορα και τη Νέα Εκκλησία, τις πλατείες Ρέμπραντ και Λάιτσεπλεϊν, το εντυπωσιακό κτήριο του πλωτού σιδηροδρομικού σταθμού και το γραφικό Ροκινκάι, ενώ θα καταλήξουμε στη μεγάλη πλατεία με τη Λυρική Σκηνή. Στη συνέχεια, αναχωρούμε και διασχίζοντας το κλασικό τοπίο της ολλανδικής εξοχής με τα Polders και τα μικρά κανάλια, θα φτάσουμε στο φημισμένο και πανέμορφο χωριό Zaanse Schans με τους παραδοσιακούς ανεμόμυλους. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στα γραφικά ολλανδικά ψαροχώρια Βόλενταμ και Μάρκεν. Κατά τη διάρκεια της εκδρομής, θα επισκεφτούμε και ένα τοπικό, παραδοσιακό τυροκομείο, όπου «Η Μικρή Ολλανδέζα», ντυμένη με παραδοσιακή φορεσιά, θα μας εξηγήσει πώς παρασκευάζουν τα περίφημα ολλανδικά τυριά και θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τις γεύσεις τους. Επιστροφή το απόγευμα στο Άμστερνταμ. Σας προτείνουμε να επισκεφτείτε το φημισμένο μουσείο Βαν Γκογκ (Van Gogh), με τη μεγαλύτερη συλλογή πινάκων του Ολλανδού ζωγράφου Βαν Γκογκ, αλλά και μουσεία άλλων σύγχρονών του καλλιτεχνών. Επίσης, μη χάσετε την ευκαιρία να δείτε το Rijks (Ρικσμουζέουμ), το καλύτερο μουσείο του Άμστερνταμ και ένα από τα καλύτερα του κόσμου, στο οποίο εκτίθενται, ως επί το πλείστον, φημισμένοι πίνακες του ολλανδικού χρυσού αιώνα, όπως των Ρεμπράντ, Βερμεέρ, Φρανς Χαλς και άλλων μεγάλων ζωγράφων. Επίσης, μπορείτε να απολαύσετε μια κρουαζιέρα στα πανέμορφα κανάλια της πόλης. Διανυκτέρευση.

6

6η ημέρα: Άμστερνταμ – Πτήση επιστροφής

Πρωινό και μεταφορά στο αεροδρόμιο από όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής.

Παροχές - Τιμές

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ:

Ξενοδοχεία

Τιμή

1ο Παιδί

2-12 ετών

Τιμή

2ο Παιδί

2-12 ετών

Τιμή

Επιβάρυνση μονόκλινου

Gresham
Belson 4*

(ημικεντρικό)

Βρυξέλλες

&

OZO Hotels
Arena 4*
(ημικεντρικό)

Άμστερνταμ
769€ 545€ - 230€
Φόροι αεροδρομίων & επίναυλοι καυσίμων (και λοιπά): 145€

 

 

Πτήσεις με Transavia:

TRANSAVIA 14/04 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ –
ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ
11:50 – 14:00
19/04 ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ  –
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
09:40 – 13:30

 

 

 

 

Σημειώσεις:
- Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραληφθεί κάτι
- Για την πραγματοποίηση των προαιρετικών εκδρομών απαιτείται ελάχιστη
συμμετοχή
- Προτεινόμενη ταξιδιωτική ασφάλιση (Covid): 20€/άτομο

 

Περιλαμβάνονται:
✔ Αεροπορικά εισιτήρια με την Transavia για το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη –
Άμστερνταμ – Θεσσαλονίκη
✔ Μία αποσκευή καμπίνας και μία μικρή τσάντα ,συνολικού βάρους 10 κιλών
✔ Μεταφορές, περιηγήσεις και ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα, με πολυτελές
λεωφορείο
✔ Αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας
✔ Ελληνόφωνος, επίσημος τοπικός ξεναγός όπου απαιτείται.
✔ Διαμονή στα επιλεγμένα ξενοδοχεία για 3 διανυκτερεύσεις στις Βρυξέλλες και 2
διανυκτερεύσεις στο Άμστερνταμ
✔ Πρωινό καθημερινά
✔ Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 

Δεν Περιλαμβάνονται:
x Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό
x Είσοδοι σε μουσεία, αξιοθέατα, επισκέψιμους χώρους
x Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων
x Φόροι αεροδρομίων & επίναυλοι καυσίμων (και λοιπά): 145€
x Check point: 20€

 

 

 

Πληροφορίες:

 

Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, e-mail).Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία. Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής. Απαραίτητη η τηλεφωνική ενημέρωση στο γραφείο μας πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.

Οι αναγραφόμενες ώρες του προγράμματος είναι ενδεικτικές. Το πρόγραμμα υπόκεινται σε αλλαγές εάν το κρίνει ο συνοδός για την καλύτερη διεκπεραίωση του προγράμματος.

Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα. Ευχαριστούμε!

 

Register Now!

Join the SetSail community today & set up a free account.