TOP
Image Alt

31/10 ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΝΥΜΦΑΙΟ

31/10 ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΝΥΜΦΑΙΟ

από 15€ / ανά άτομο
(0 Reviews)
 • Προορισμός
 • Αναχώρηση
  ΛΑΓΚΑΔΑΣ - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΝΥΜΦΑΙΟ
 • Ώρα αναχώρησης
  07:30
 • Ώρα επιστροφής
  17:00
 • Παροχές
  Οδικώς
 • Δεν περιλαμβάνονται
  Breakfast
  Personal Guide
  Travel Agent
  Αεροπορικώς
  Ακτοπλοϊκώς

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΝΥΜΦΑΙΟ

ΚΥΡΙΑΚΗ 31/10/2021

 

ΝΥΜΦΑΙΟ

Το χωριό Νυμφαίο (παλαιότερα Νιβέστα ή και Νέβεσκα) είναι ορεινός οικισμός (υψόμ. 1.350) που έχει χαρακτηρισθεί από το 1978 ως «διατηρητέος παραδοσιακός οικισμός». Υπάγεται στο Δήμο Αμυνταίου της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας. Βρίσκεται στο νότιο άκρο του νομού Φλώρινας .Οι ταξιδιωτικοί οδηγοί το παρουσιάζουν ως ένα από τα δέκα ομορφότερα χωριά της Ευρώπης, ενώ στον παγκόσμιο διαγωνισμό της U.N.E.S.C.O. διεκδίκησε το Διεθνές Βραβείο Μελίνα Μερκούρη για την άριστη διαχείριση πολιτιστικού αποθέματος και φυσικού περιβάλλοντος. Ο οικισμός έχει μόνιμο πληθυσμό 132 κατοίκων σύμφωνα με την απογραφή του 2011.

Περπάτημα σε δάση οξιάς γεμάτα μανιτάρια, εντυπωσιακά αρχοντικά, συναντήσεις με… αρκούδες και λύκους. Το Νυμφαίο, δεν είναι μόνο ένα χωριό-πρότυπο, αλλά και ένας τόπος όπου τα ενδιαφέροντα δεν έχουν τελειωμό. 

ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού της Δυτικής Μακεδονίας, και μία από τις πιο ατμοσφαιρικές πόλεις στην Ελλάδα, είναι από τις λίγες ελληνικές πρωτεύουσες νομών που το πανέμορφο τοπίο δεν αρχίζει έξω από τα όριά τους, αλλά αποτελεί συστατικό στοιχείο του πολεοδομικού τους ιστού. Τα υπέροχα αρχοντικά των πλουσίων εμπόρων είναι αποδείξεις της ακμής και του πλούτου της. Σήμερα ζυγιάζεται ήσυχα στις όχθες της πανέμορφης λίμνης, ανάμεσα στα ατάραχα αρχοντικά καθώς περιμένει να την ανακαλύψεις!

Πρόγραμμα

1

ΛΑΓΚΑΔΑΣ - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΝΥΜΦΑΙΟ

Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη στις 07:30 το πρωί με προορισμό το πανέμορφο Νυμφαίο. (Η αλλιώς η Νύφη του χιονιού.)Το χωριό Νυμφαίο (παλαιότερα Νιβέστα είναι ορεινός οικισμός (υψόμ. 1.350) που έχει χαρακτηρισθεί από το 1978 ως «διατηρητέος παραδοσιακός οικισμός» και έχει μόνιμο πληθυσμό 132 κατοίκους.

Ελεύθερος χρόνος στο χωριό για βόλτα και καφέ.

Κατόπιν ακολουθεί επίσκεψη στο περιβαλλοντικό πάρκο Αρκτούρος για όσους επιθυμούν.

Ο Αρκτούρος είναι μια Ελληνική μη κυβερνητική και μη κερδοσκοπική οικολογική οργάνωση που ιδρύθηκε το 1992, για την προστασία της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος, με δράσεις έρευνας πεδίου, επιστημονικής μελέτης, ευαισθητοποίησης κοινού, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και εθελοντισμού για την προστασία της άγριας ζωής, την ενίσχυση της βιοποικιλότητας και της αειφορίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την όμορφη πόλη της Καστοριάς που περιβάλλεται  γύρω από την ωραιότερη λίμνη της Ελλάδας. Θα απολαύσουμε το μεσημεριανό γεύμα μας στις ταβέρνες δίπλα στην λίμνη και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα ή μια επίσκεψη στο Ενυδρείο της πόλης ένα από τα μεγαλύτερα και εντυπωσιακότερα των Βαλκανίων.

Επιστροφή αργά το απόγευμα στην πόλη μας.

Παροχές - Τιμές

Περιλαμβάνονται:

Μεταφορά με πολυτελές λεωφορείο

Συνοδός γραφείου

Δωρεάν Wi-Fi εντός λεωφορείου

Αντισηπτικά χεριών εντός λεωφορείου

ΦΠΑ

 

Δεν περιλαμβάνονται:


Είσοδοι αρχαιολογικών χώρων, μουσείων και ότι αναγράφεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

 

Τιμή συμμετοχής: 18€ / άτομο

*Σημείωση: το ενυδρείο είναι ανοιχτό μέχρι τις 16.00 για όποιον το επιθυμεί και η τιμή εισιτηρίου είναι 4€ για μενομωμένους.

Πάνω από 15 άτομα η τιμή διαμορφώνεται στα 3€

 

Ειδικές εκπτώσεις:

 • Σε τετραμελή οικογένειες και άνω
 • Σε παρέες άνω των 6 ατόμων
 • Με την προπληρωμή 5 ημερήσιων εκδρομών εντός διμήνου

Παρατηρήσεις:

Κράτηση γίνεται μόνο με τα στοιχεία σας. Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να γνωρίσετε και τα δικά τους στοιχεία.

Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν ταξιδέψετε:

 • Υποχρεωτική χρήση μάσκας εντός του λεωφορείου
 • Πληρότητα 85% στο πούλμαν
 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
 • Τηρούμε ΑΥΣΤΗΡΑ όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ
 • Όλοι οι ταξιδιώτες, ανεξαρτήτως προορισμού και μέσου μεταφοράς, εφόσον είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες προσκομίζουν για την είσοδό τους στα μέσα μεταφοράς τα αντίστοιχα πιστοποιητικά. Εφόσον δεν είναι εμβολιασμένοι, υποβάλλονται σε self test εντός 24 ωρών πριν την αναχώρησή τους, με δική τους δαπάνη.

Register Now!

Join the SetSail community today & set up a free account.