TOP
Image Alt

28-31/10 ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ-ΝΟΒΙΣΑΝΤ-ΝΙΣ

28-31/10 ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ-ΝΟΒΙΣΑΝΤ-ΝΙΣ

από 145€ / ανά άτομο
(0 Reviews)
 • Προορισμός
 • Αναχώρηση
  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ-ΝΟΒΙΣΑΝΤ-ΝΙΣ
 • Παροχές
  Breakfast
  Personal Guide
  Travel Agent
  Οδικώς
 • Δεν περιλαμβάνονται
  Αεροπορικώς
  Ακτοπλοϊκώς

4 ήμερη εκδρομή 28ης Οκτωβρίου

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ-ΝΟΒΙΣΑΝΤ-ΝΙΣ

28/10-31/10

Πρόγραμμα

1

1η ημέρα: ΘΕΣ/ΝΙΚΗ-ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ (625χλμ)

Αναχώρηση στις 05:00 από το γραφειο μας και στις 06:00 από τα Κτελ Μακεδονιας για  τα σύνορα Ευζώνων. Χρόνος ελεύθερος για αγορές στα DUTY FREE, στο κατάστημα αφορολόγητων ειδών. Στη συνέχεια και περνώντας περιφερειακά από τα Σκόπια, φτάνουμε στα σύνορα της Σερβίας. Διέλευση των συνόρων και εισερχόμαστε στην Παλαιά Σερβία. Άφιξη στην πρωτεύουσα, το Βελιγράδι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.

2

2η ημέρα: ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ-ΓΥΡΟΣ ΠΟΛΕΩΣ-ΜΝΗΜΕΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΙΤΟ-ΒΡΑΔΙΝΗ ΒΟΛΤΑ SCADARLJIA

Πρόγευμα και ξεκινάμε την περιήγηση στην όμορφη πρωτεύουσα της Σερβίας. Θα ξεκινήσουμε από το  σύμβολο της παλιάς πόλης, το φρούριο Καλεμέγκνταν, που είναι χτισμένο στη συμβολή των ποταμών Δούναβη και Σάββα και χτίστηκε στα χρόνια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ως οχύρωση για την προστασία από τους εχθρούς, τον Πύργο Nebosja, που ήταν η φυλακή και ο τόπος θανάτου του Ρήγα Φερραίου και θα συνεχίσουμε με τις εκκλησίες Ruzica και Αγία Παρασκευή. Θα δούμε την πλατεία Δημοκρατίας, το Εθνικό Θέατρο, το περίφημο αρχοντικό της Πριγκίπισσας Ljubica, το ξενοδοχείο <Moscva>, σήμα κατατεθέν της πόλης και φυσικά τον Άγιο Σάββα, τον μεγαλύτερο Ορθόδοξο ναό των Βαλκανίων. Το εσωτερικό του ναού είναι λίγο < ψυχρό>, αλλά θα ανακαλύψετε στις γωνιές του, το παλιό ξυλόγλυπτο τέμπλο του ιερού του Αγίου Σάββα και εκπληκτικά ψηφιδωτά της σερβικής αγιογραφίας. Θα δούμε ακόμη, το Μνημειακό κέντρο του Τίτο αφιερωμένο στο μεγάλο ηγέτη, το Δημαρχείο, το Κοινοβούλιο και φυσικά την οδό Kneza Miloša, όπου θα δούμε βομβαρδισμένα κτίρια, απόδειξη των πληγών που άνοιξε και άφησε ένας πόλεμος. Μεταξύ αυτών των κτιρίων και το τότε Υπουργείο Άμυνας. Το απόγευμα χρόνος ελεύθερος στην πόλη. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τον μεγάλο πεζόδρομο της οδού Κνεζ Μιχαήλοβα, με καταστήματα για φθηνές αλλά και ποιοτικές αγορές. Εναλλακτικά, μπορείτε να επισκεφθείτε στο Νέο Βελιγράδι το μεγάλο εμπορικό κέντρο Usche, όπου θα συναντήσετε όλες τις γνωστές ευρωπαικές φίρμες. Στη διαδρομή θα σας εντυπωσιάσει η κρεμαστή Γέφυρα. Το βράδυ σας προτείνουμε έξοδο στην μποέμ περιοχή της πόλης, την περίφημη Skadarljia, μία από τις ομορφότερες περιοχές, όπου η νυχτερινή ζωή διαρκεί μέχρι τις πρωινές ώρες και θα βρείτε εστιατόρια, bars, clubs. H περιοχή θα σας θυμίσει τα παλιά Λαδάδικα της Θεσσαλονίκης. Ιδιαίτερη νότα στην πλακόστρωτη περιοχή δίνουν οι πλανόδιοι μουσικοί, οι οποίοι τραγουδούν παραδοσιακά σέρβικα τραγούδια.

3

3η ημερα: ΝΟΒΙΣΑΝΤ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ (80+80 ΧΛΜ) STREMSI KARLOVSI–BY NIGHT ZEMOYN

Πρόγευμα και αναχωρούμε για την πόλη του Νόβισαντ, πρωτεύουσα της Βοϊβοντίνα και 2η μεγαλύτερη πόλη της Σερβίας. Αποτελεί οικονομικό κέντρο και είναι ιδιαίτερα γνωστή για το πανεπιστήμιο της. Είναι χτισμένη στις όχθες του Δούναβη και ιδρύθηκε για να εξυπηρετεί ως ενδιάμεση στάση στις εμπορικές συναλλαγές. Στην περιήγησή μας θα δούμε το κάστρο Petrovaradin, με ωραία θέα στον ποταμό Δούναβη, την πλατεία Slobodan, τον καθεδρικό ναό, το Δημαρχείο και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στον κεντρικό πεζόδρομο. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την επαρχιακή πόλη Stremsi karlovsi, η οποία βρίσκεται μόλις 5 χλμ. από την πόλη και θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε την ιστορική έδρα του Πατριαρχείου και τον καθεδρικό ναό του Αγίου Νικολάου. Πρόκειται για ένα τόπο με ιδιαίτερη πνευματική και πολιτιστική αξία δεδομένου ότι εκεί κυκλοφόρησε το πρώτο λογοτεχνικό περιοδικό του κόσμου. Κατά την διάρκεια της επιστροφής μας στο Βελιγράδι θα απολαύσουμε μια εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς διαδρομή. Για το βράδυ και με το λεωφορείο μας θα πραγματοποιήσουμε μια παραδουνάβια πανοραμική βόλτα στην περιοχή Ζέμουν, μια από τις πιο γραφικές περιοχές της πόλης.

4

4η ημερα: ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ-ΝΙΣ-ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

Πρόγευμα και αναχώρηση για την ιστορική πόλη Νις, που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Νισάβα. Είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας και είναι γνωστή, καθώς εδώ γεννήθηκε ο Μέγας Κωνσταντίνος. Σύντομη περιήγηση στην πόλη και μετάβαση στα σύνορα Σερβίας-Σκοπίων. Με τις απαραίτητες στάσεις καθοδόν για καφέ και ξεκούραση φτάνουμε στην πόλη μας το βράδυ.

Παροχές - Τιμές

Τιμή συμμετοχής:

Ξενοδοχείο Hotel 3* με πρωινό 145€ / άτομο

Παιδιά 5-12 ετών 120€

Επιβάρυνση μονοκλίνου 200€

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΆΝΕΙ:                                                                                                         

-Τις μεταφορές-μετακινήσεις με πολυτελή λεωφορείο του γραφείου μας

– 3 διαν/ση σε πολυτελή κεντρικό ξενοδοχείο  με πρωινό

-Ξεναγήσεις περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα

– Έμπειρο αρχηγό – συνοδό του γραφείου

– Aσφάλεια Αστικής Ευθύνης

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:                                                                                                             

 – Είσοδοι μουσείων & θεαμάτων, τοπικοί φόροι πόλεων και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

 

Παρατηρήσεις:

Κράτηση γίνεται μόνο με τα στοιχεία σας. Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να γνωρίσετε και τα δικά τους στοιχεία.

Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.

 

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν ταξιδέψετε:

 • Υποχρεωτική χρήση μάσκας εντός του λεωφορείου
 • Πληρότητα 85% στο πούλμαν
 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
 • Τηρούμε ΑΥΣΤΗΡΑ όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ
 • Όλοι οι ταξιδιώτες, ανεξαρτήτως προορισμού και μέσου μεταφοράς, εφόσον είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες προσκομίζουν για την είσοδό τους στα μέσα μεταφοράς τα αντίστοιχα πιστοποιητικά. Εφόσον δεν είναι εμβολιασμένοι, υποβάλλονται σε rapid test εντός 48 ωρών πριν την αναχώρησή τους, σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, με δική τους δαπάνη. Η υποχρέωση αυτή αφορά και τους ανήλικους από δώδεκα (12) ετών και άνω. Οι ανήλικοι από πέντε (5) έως (11) ετών πραγματοποιούν τις μετακινήσεις τους και με διενέργεια self-test, που πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν το ταξίδι.
 • Οι εκδρομείς οφείλουν να προσαρμοστούν στους υγειονομικούς κανόνες της
  χώρας και να φέρουν τα απαιτούμενα έγγραφα .Το γραφείο λειτουργεί μόνο συμβουλευτικά

Register Now!

Join the SetSail community today & set up a free account.