TOP
Image Alt

ΤΗΝΟΣ – 5 ΗΜΕΡΕΣ

ΤΗΝΟΣ – 5 ΗΜΕΡΕΣ

από 249€ / ανά άτομο
(0 Reviews)
 • Προορισμός
 • Αναχώρηση
  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΤΗΝΟΣ
 • Παροχές
  Breakfast
  Οδικώς
 • Δεν περιλαμβάνονται
  Personal Guide
  Travel Agent
  Αεροπορικώς
  Ακτοπλοϊκώς

5 ημέρεςστην Τήνο

Ημερομηνιές εκδρομής:20,26/7    9,12,16/8

 

Η Τήνος με την Παναγιά της Τήνου χαρακτηρίζεται ως το νησί της Πίστης, με εκατοντάδες εκκλησιές και ξωκλήσια να
επιβεβαιώνουν το χαρακτηρισμό. Οι περιηγητές την αποκαλούν όμορφη νύφη των Κυκλάδων. Είναι όμορφη, διότι πέρα από
τη φυσική της ομορφιά, παρουσιάζει και μία εξαιρετική Αιγαιοπελαγίτικη Αρχιτεκτονική στα μοναδικά χωριά της. Με υλικά το
γρανίτη το μάρμαρο και το σχιστόλιθο χτίστηκαν όμορφα και αισθητικά καμπαναριά, εκκλησιές και σπίτια.
Ιστορία, έντονο Θρησκευτικό στοιχείο, παραδοσιακή νησιώτικη αρχιτεκτονική, χρυσαφένιες ακρογιαλιές και καλή τουριστική
υποδομή είναι αυτά που θα συναντήσετε στο φημισμένο νησί. Το ήπιο κλίµα του νησιού ευνοεί κάθε είδους δραστηριότητα,
ενώ τα «δυνατά» µελτέµια δικαιολογούν έναν ακόμη χαρακτηρισµό που έχει αποδοθεί στην Τήνο «Το νησί του Αιόλου».

Πρόγραμμα

1

1n ημέρα : Ραφήνα - Τήνος

Συγκέντρωση το βράδυ στο σημείο συνάντησης (αναχώρηση από Θεσ/νίκη στις 21.30) και αναχώρηση με ενδιάμεσες στάσεις για Ραφήνα από όπου θα πάρουμε το πλοίο για την Τήνο νωρίς το πρωί. 

2

2n ημέρα : Ραφήνα - Τήνος - Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας

Άφιξη στο νησί της Μεγαλόχαρης  και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Πρώτη μας επίσκεψη για περιήγηση θα είναι φυσικά στο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας.  Θα δούμε το Ναό της Εύρεσης, το μαυσωλείο της Έλλης, το μουσείο Βυζαντινών εικόνων και την πινακοθήκη. Μια υπέροχη θρησκευτική και ιστορική αναδρομή στο σημαντικό αυτό μέρος. Στη συνέχεια, αφού πάρουμε οποιαδήποτε πληροφορία θέλουμε από τον συνοδό μας, μπορούμε να κάνουμε μια πρώτη γνωριμία με τη γραφική Χώρα της Τήνου.

3

3n ημέρα : Τήνος - Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας - Γύρος νησιού - Μονή Αγίας Πελαγίας - Βωλάξ - Καθολικά χωριά - Πύργος - Πάνορμος - Κιόνια

Πρωινό και επίσκεψη για περιήγηση στο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας.  Θα δούμε το Ναό της Εύρεσης, το μαυσωλείο της Έλλης, το μουσείο Βυζαντινών εικόνων και την πινακοθήκη. Μια υπέροχη θρησκευτική και ιστορική αναδρομή στο σημαντικό αυτό μέρος.  Στη συνέχεια αναχωρούμε για το γύρο του νησιού με πρώτη στάση την περίφημη Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου (της Κυρίας των Αγγέλων) – το μοναστήρι της Αγίας Πελαγίας, ένα από τα σημαντικότερα μοναστήρια του ελλαδικού χώρου. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας περνώντας από το Εξώμβουργο (Αρχαία Ακρόπολη του νησιού και επιβλητικό κάστρο) για να καταλήξουμε στο Βωλάξ που είναι χτισμένο σε οροπέδιο στο κέντρο της Τήνου. Το “σεληνιακό” τοπίο του χωριού είναι μοναδικό. Η προέλευση των βράχων απασχόλησε την φαντασία των κατοίκων αλλά και την επιστήμη. Ανεξάρτητα με το πως δημιουργήθηκαν οι ογκώδεις, ολοστρόγγυλοι, συχνά ζωόμορφοι βράχοι από γρανίτη, το σίγουρο είναι ότι προσφέρουν ένα εντυπωσιακό και επιβλητικό θέαμα που δεν έχετε ξανασυναντήσει. Συνεχίζουμε περνώντας από τα καθολικά χωριά Λουτρά, Κρόκος, Κώμη, Καλλονή, Αγ.Μαρίνα, Καρδιανή φανερά επηρεασμένα από την περίοδο των Ενετών, καταλήγουμε στον Πύργο όπου θα δούμε το σπίτι και μουσείο του Γιαννούλη Χαλεπά. Επόμενη στάση είναι στο χωριό Πάνορμος, όπου θα έχουμε χρόνο για το μεσημεριανό μας φαγητό. Στην υπόλοιπη διαδρομή μας θα θαυμάσουμε τις όμορφες παραλίες του Αγίου Φωκά, του Αγίου Σώστη, το Λαούτι και θα τελειώσουμε τη βόλτα μας με μια τελευταία στάση στην περιοχή Κιόνια.

4

4n ημέρα : Εκδρομή στην παραλία Κολυμπήθρα - προτεινόμενες εξορμήσεις σε κοντινά νησιά

Παίρνουμε ένα καλό πρωινό και επειδή Κυκλάδες χωρίς παραλία δεν γίνεται σήμερα θα πάμε σε μια από τις ομορφότερες παραλίες του νησιού. Θα επισκεφθούμε την Κολυμπήθρα, γνωστή και ως Μικρή Άμμος & Μεγάλη Άμμος, «εντοπίζεται» στο βορειότερο σημείο της Τήνου, περίπου 25 λεπτά από τη Χώρα. Η παραλία ουσιαστικά χωρίζεται στα δύο, με το μεν μεγαλύτερο τμήμα της να «αφήνεται» στο βοριαδάκι και την ησυχία του και το δε μικρότερο, ωστόσο προστατευμένο από τους ανέμους κολπάκι με τη σιμιγδαλένια άμμο και τα γαλαζοπράσινα νερά, να έρχεται πρώτο σε προτιμήσεις. Παίρνει άριστα και στην οργάνωση, καθώς εδώ υπάρχουν ξαπλώστρες, ομπρέλες, ταβέρνες και beach bar. Χαρείτε την παραλία και το απόγευμα επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας. Αν δεν επιθυμείτε να έρθετε μαζί μας στην Κολυμπήθρα τότε η σημερινή ημέρα είναι στη διάθεσή σας για να την αξιοποιήσετε όπως επιθυμείτε. Ο συνοδός μας, είναι μόνιμος κάτοικος του νησιού και θα σας δώσει κάθε απαραίτητη πληροφορία και καθοδήγηση. Εναλλακτικές προτάσεις είναι να κάνετε κάποια επίσκεψη σε ένα από τα κοντινά νησιά όπως η Δήλος, η Πάρος, η Μύκονος, η Άνδρος και η Νάξος. 

5

5n ημέρα : Ιερός Ναός Μεγαλόχαρης - Ραφήνα - Επιστροφή

Η μέρα μας θα ξεκινήσει με επίσκεψη και για όποιον επιθυμεί Θεία κοινωνία, στο ναό της Μεγαλόχαρης, το σημαντικότερο ορθόδοξο προσκύνημα στην Ελλάδα και ένα από τα γνωστότερα σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο Ιερός Ναός χτίστηκε στο σημείο που βρέθηκε η Εικόνα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου (με θαυματουργό τρόπο) μετά από όραμα της Μοναχής Πελαγίας. Η Εικόνα είναι για τους πιστούς θαυματουργή και συνδέεται με συγκλονιστικές αναφορές στην λυτρωτική παρέμβαση της Θεοτόκου που αξιώθηκαν να βιώσουν σε δύσκολες στιγμές της ζωής τους, μετά από θερμή προσευχή, ενώπιον Της. Ελεύθερος χρόνος και απόπλους για Ραφήνα. Στην άφιξη μας στη Ραφήνα,για να επιστρέψουμε, κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις στην πόλη μας

Παροχές - Τιμές

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΙΜΗ ΣΕ
ΔΙΚΛΙΝΟ
ΤΙΜΗ ΣΕ
ΤΡΙΚΛΙΝΟ
ΤΙΜΗ ΣΕ
ΤΕΤΡΑΚΛΙΝΟ
ΤΙΜΗ
ΠΑΙΔΙΟΥ
ΤΙΜΗ
MOΝΟΚΛ
5 ΗΜΕΡΕΣ
20,26 Ιουλίου
9,12,16 Αυγούστου
Ώρα αναχώρησης 21:30
Stefania rooms - 249 245 - 195 325
Stefania Suites - 275 265 250 235 380
Flora rooms - 285 275 260 240 390
Leandros 2* Πρωινό 295 285 - 260 410
Byzantio Tinos town 2* plus Πρωινό 375 360 - 285 540
Νama Boutiquesea view Πρωινό 430 414 - 285 650

 

Περιλαμβάνονται

 • Μεταφορά με πολυτελές τουριστικό λεωφορείο από την ώρα αναχώρησης, εντός του πλοίου, εντός της Τήνου και καθόλη τη διάρκεια της εκδρομής για την εκτέλεση του προγράμματος 
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια με επιστροφή με τα πλοία της FAST FERRIES (economy class)
 • Γύρος νησιού, επίσκεψη στη Μονή της Αγίας Πελαγίας και εκδρομή στην Κολυμπήθρα 
 • Διαμονή στο ξενοδοχείο της επιλογής σας 
 • Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο (εκτός Flora & Stefania Rooms & Stefania  Suites)
 • Συνοδό του γραφείου για την διαδρομή προς\από Ραφήνα και στις περιηγήσεις στην Τήνο 
 • Ταξιδιωτική ασφάλιση

 

 

 

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

 

 

 

Πληροφορίες:

 

Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, e-mail).Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία. Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής. Απαραίτητη η τηλεφωνική ενημέρωση στο γραφείο μας πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.

Οι αναγραφόμενες ώρες του προγράμματος είναι ενδεικτικές. Το πρόγραμμα υπόκεινται σε αλλαγές εάν το κρίνει ο συνοδός για την καλύτερη διεκπεραίωση του προγράμματος.

Register Now!

Join the SetSail community today & set up a free account.