TOP
Image Alt

ΣΙΚΕΛΙΑ 16/06

ΣΙΚΕΛΙΑ 16/06

από 895€ / ανά άτομο
(0 Reviews)
 • Προορισμός
 • Αναχώρηση
  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΣΙΚΕΛΙΑ
 • Παροχές
  Breakfast
  Ακτοπλοϊκώς
  Οδικώς
 • Δεν περιλαμβάνονται
  Personal Guide
  Travel Agent
  Αεροπορικώς

ΓΥΡΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΣ – ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ 

Ημερομηνία αναχώρησης: 16/06 – 8 Ημέρες

 

Το μαγευτικό οδοιπορικό στα πιο απομονωμένα και φτωχικά σπλάχνα της Ιταλίας, στα ελληνόφωνα χωριά της Σικελίας όπου οι άνθρωποι μιλούν μια αρχαία δωρική γλώσσα, τα γκρεκάνικα, και σύσσωμοι καρδιοχτυπούν για να μη σβήσει η Μεγάλη Ελλάδα, είναι κάτι παραπάνω από συγκινητικό, αφού παντού υπάρχουν ζωντανές οι μνήμες από τη Μεγάλη Ελλάδα.

Πρόγραμμα

1

1Η ΗΜΕΡΑ: ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΕΠΙΒΙΒΑΣΗΣ

Συγκέντρωση το μεσημέρι και αναχώρηση για Ηγουμενίτσα. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για το λιμάνι του Μπρίντιζι. Διανυκτέρευση εν πλω.

2

2Η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΡΙΝΤΙΖΙ – ΑΛΜΠΕΡΟΜΠΕΛΟ – ΜΑΤΕΡΑ– ΡΗΓΙΟ

Άφιξη το πρωί Μπρίντιζι. Στάση στο Άλμπερομπέλο. Στην συνέχεια αναχωρούμε για την γραφική Ματέρα. Τελευταίος μας σταθμός το Ρήγιο. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

3

3Η ΗΜΕΡΑ: ΡΗΓΙΟ – ΜΕΣΣΗΝΑ– ΚΕΦΑΛΟΥ – ΠΑΛΕΡΜΟ

Πρωινό και επίσκεψη στο μουσείο «Magna Graecia» όπου φυλάσσονται τα μπρούτζινα αγάλματα που κατασκεύασε ο γλύπτης Φειδίας. Στην συνέχεια αναχώρηση με το πλοίο και πέρασμα από τα στενά της Μεσσήνας. Εκεί θα θαυμάσουμε τον πύργο με το καμπαναριό και το αστρονομικό ρολόι και το καθεδρικό ναό. Αναχωρούμε για την Κεφαλού, θα ακολουθήσει επίσκεψη στην Πιάτσα Ντουόμο και το ναό του Ρογήρου. Στην συνέχεια στο Παλέρμο, θα γνωρίσουμε την πλατεία του Δημαρχείου, την εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης και το Παλάτσο Ρεάλε.

4

4Η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΛΕΡΜΟ – ΜΟΝΡΕΑΛΕ – ΑΚΡΑΓΑΣ – ΚΑΤΑΝΙΑ

Μετά το πρωινό πρώτος μας σταθμός το Μονρεάλε όπου θα επισκεφθούμε τον καθεδρικό ναό με τα ψηφιδωτά και το μοναστήρι των Φραγκισκανών. Αναχώρηση για τον Ακράγαντα. Στην κοιλάδα των ναών θα θαυμάσουμε το ναό της Ομόνοιας, την Ελληνορωμαϊκή συνοικία, το ναό του Ολυμπίου Διός με το άγαλμα του Άτλαντα, τους ναούς της Ήρας, της Δήμητρας, του Ηφαίστου, του Ασκληπιού και των Διοσκούρων (του Κάστορα και του Πολυδεύκη). Συνεχίζουμε για την Κατάνια. Τακτοποίηση σε ξενοδοχείο της περιοχής

5

5Η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΤΑΝΙΑ (ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ – ΑΙΤΝΑ – ΤΑΟΡΜΙΝΑ)

Πρωινό και αναχώρηση για την Συρακούσα. Θα επισκεφθούμε το αρχαίο ελληνικό θέατρο, το Ορατόριο του Διόνυσου, το ρωμαϊκό αμφιθέατρο, το νησάκι της Ορτυγίας όπου βρίσκονται ο ναός του Απόλλωνα, ο καθεδρικός ναός, η πηγή της Αρεθούσης και το κάστρο του Μανιάκη. Συνεχίζουμε κατόπιν για το Ηφαίστειο της Αίτνας. Στο «Ταυρομένιο» θα θαυμάσουμε τους γραφικούς δρόμους με τα μεσαιωνικά κτίρια και θα επισκεφθούμε το Ελληνικό θέατρο.

6

6Η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΤΑΝΙΑ – ΤΑΡΑΝΤΑΣ – ΛΕΤΣΕ

Πρωινό και πρώτος μας σταθμός για σήμερα, ο Τάραντας. Το πιο σημαντικό αξιοθέατο, είναι ο καθεδρικός ναός και το κάστρο του Αγίου Αγγέλου. Συνεχίζουμε για το Λέτσε. Εκεί θα θαυμάσουμε τον καθεδρικό ναό και τον κίονα του Αγίου Ορατίου ύψους 29 μέτρων που κάποτε σηματοδοτούσε το τέλος της Αππίας Οδού. Στην συνέχεια τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και χρόνος ελεύθερος.

7

7Η ΗΜΕΡΑ: ΛΕΤΣΕ – ΚΟΡΙΛΙΑΝΟ – ΣΤΕΡΝΑΤΙΑ – ΚΑΛΗΜΕΡΑ –ΜΠΡΙΝΤΙΖΙ

Πρωινό και αναχώρηση. Στάση θα κάνουμε στο Κοριλιάνο ντ’ Οτράντο, θα θαυμάσουμε το Παλάτι Κόμι και το κάστρο του Κοριλιάνο με τους 4 πύργους του. Επόμενη στάοη στην Στερνατία, ένα χωριό με έντονο το «Ελληνικό άρωμα». Συνεχίζουμε με το χωριό Καλημέρα, που αποτελεί και το πολιτιστικό κέντρο της περιοχής. Με αυτές τις εικόνες αναχωρούμε για Μπρίντιζι από που θα πάρουμε το καράβι της επιστροφής. Διανυκτέρευση εν πλω.

8

8Η ΗΜΕΡΑ: ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ

Άφιξη στο λιμάνι και με ενδιάμεσες στάσεις αναχώρηση για την πόλη μας.

Παροχές - Τιμές

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ 

8 ΗΜΕΡΕΣ

Αναχώρηση Ξενοδοχείο
Τοποθεσία
Διατροφή Τιμή σε
δίκλινο, τρίκλινο
Τιμή παιδιού
εως 12 ετών
Τιμή μονόκλινου
16/06

Ρήγιο:
APAN 4*


Παλέρμο:
SAN PAOLO 4*


Κατάνια:
ORIZZONTE 4*


Λέτσε:
GRAND TIZIANO 4*

5 Πρωϊνά
&
5 Δείπνα
895€ 769€ 1119 €

17/06 Ηγουμενίτσα – Μπρίντιζι // 01:00 – 09:00
22/06 Μπρίντιζι – Ηγουμενίτσα // 22:30 – 08:00

 

 

 

Περιλαμβάνονται:

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε καμπίνες ΑΒ4/τετράκλινες εσωτερικές (μετ’ επιστροφής) | Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για το
πέρασμα Ιταλία-Σικελία μετ’ επιστροφής | Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα | 5 πρωινά και 5 δείπνα

 

 

 

Δεν περιλαμβάνονται:

Είσοδοι σε µουσεία & θεάματα και οτιδήποτε προαιρετικό ή προτεινόμενο
Οι δημοτικοί φόροι διαμονής 35 €

 

 

 

Παρατηρήσεις:

Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας.

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να γνωρίσετε και τα δικά τους στοιχεία.

Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.

Απαραίτητη η τηλεφωνική ενημέρωση στο γραφείο μας πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Ευχαριστούμε! 

Register Now!

Join the SetSail community today & set up a free account.