TOP
Image Alt

ΣΑΜΟΣ-ΠΑΤΜΟΣ 8 ΗΜΕΡΕΣ

ΣΑΜΟΣ-ΠΑΤΜΟΣ 8 ΗΜΕΡΕΣ

από 380€ / ανά άτομο
(0 Reviews)
 • Προορισμός
 • Αναχώρηση
  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΚΑΒΑΛΑ - ΣΑΜΟΣ - ΠΑΤΜΟΣ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
 • Παροχές
  Breakfast
  Travel Agent
  Ακτοπλοϊκώς
  Οδικώς
 • Δεν περιλαμβάνονται
  Personal Guide
  Αεροπορικώς

Η Σάμος είναι ελληνικό νησί του ανατολικού Αιγαίου και ανήκει στον ομώνυμο νομό Σάμου. ‘Εχει 32.974 κατοίκους. Το νησί είναι σήμερα γνωστό για το γλυκό μοσχάτο κρασί του «Νέκταρ», την οργιώδη βλάστηση και τα τουριστικά αξιοθέατά του, αλλά και για τις προσωπικότητες που παρείχε στην ελληνική ιστορία, όπως τον Πυθαγόρα, τον φιλόσοφο Επίκουρο, τον αστρονόμο Αρίσταρχο που φέρεται να σχεδίασε τον πρώτο ηλιοκεντρικό χάρτη και άλλους. Επίσης εκεί παρήχθησαν τα πρώτα χάλκινα αγάλματα και τα αγγεία της Σάμου ήταν ξακουστά το 550 π.Χ. Το Ηραίο έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

 

Η Πάτμος είναι ελληνικό νησί του Αιγαίου Πελάγους υπαγόμενο, κατά τους αρχαίους Έλληνες, στις Νότιες Σποράδες, κατά δε τη σύγχρονη πολιτική διαίρεση της χώρας στη Δωδεκάνησο. Συγκεκριμένα αποτελεί το βορειότερο νησί των Δωδεκανήσων και έχει 3.047 κατοίκους. Επίσης, είναι παγκοσμιώς γνωστή για τη σημαντική θρησκευτική κληρονομιά της, αλλά και για τις εκπληκτικές παραλίες, τα γραφικά χωριά, τα υπέροχα τοπία και το καλό φαγητό.

Πρόγραμμα

1

ΜΕΡΑ 1η : ΘΕΣ/ΝΙΚΗ-ΚΑΒΑΛΑ - ΣΑΜΟ

Αναχώρηση από το γραφείο στις 05.30. Άφιξη στην Καβάλα, επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση και απόπλους για την πανέμορφη Σάμο, το "νησί του Πυθαγόρα". Άφιξη το βράδυ στη Σάμο (Καρλόβασι). Αποβίβαση και άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

2

ΜΕΡΑ 2η: ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ - ΣΑΜΟΣ - ΠΟΤΟΚΑΚΙ – ΗΡΑΙΩΝ

Πρόγευμα και επίσκεψη στην πόλη της Σάμου (Βαθύ) θα επισκεφτούμε το αρχαιολογικό μουσείο με τα πολλά ευρήματα αρχαϊκής εποχής, είδωλα και γλυπτά, κυρίως από τις ανασκαφές του Ηραίου, (στο μουσείο θα δούμε τον μεγαλύτερο κούρο της Ελλάδος ). Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε το Ευπαλήνιο όρυγμα (ένα από τα μεγαλύτερα έργα της
αρχαιότητας) και το Ηραίων το σημαντικότερο ιερό του νησιού, στο οποίο λατρευόταν
η θεά Ήρα. Γεύμα στο Ποτοκάκι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα ελεύθερο
στους εκδρομείς στο Λιμάνι στο Καρλόβασι. Διανυκτέρευση.

3

ΜΕΡΑ 3η: ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ – ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟ - ΠΑΤΜΟ

Πρόγευμα και αναχώρηση για το Πυθαγόρειο από όπου και θα πραγματοποιηθεί η προαιρετική εκδρομή στην Πάτμο. Επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους. με την άφιξη στην Πάτμο επιβίβαση στο πούλμαν και μετάβαση στο μοναστήρι του Αγ.Ιωάννη. Στην συνέχεια θα πάμε. για προσκύνημα στο Σπήλαιο της Αποκάλυψης (όπου ο Αγ.Ιωάννης ο
Ευαγγελιστής έγραφα την Αποκάλυψη κατά τη διάρκεια της εξορίας του). Γοητευμένοι από τις συγκλονιστικές αυτές εντυπώσεις μας, επιστρέφουμε στο λιμάνι όπου θα γευματίσουμε και απ' όπου με το πλοίο μας γυρίσουμε στην Σάμο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4

ΜΕΡΑ 4η: ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ - ΜΥΤΙΛΗΝΙΟΙ – ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟ

Πρόγευμα και αναχώρηση για ξενάγηση στο νησί θα επισκεφθούμε το μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού, προσκύνημα και επίσκεψη στο χωριό Μυτιληνιούς όπου θα επισκεφτούμε το Παλαιοντολογικό μουσείο. Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε το Πυθαγόρειο που οι ντόπιοι από το σχήμα του το λένε και Τηγάνι, ονομασία που έχει επικρατήσει από τον 16ο αιώνα. μέχρι το 1955. Στην συνέχεια χρόνος ελεύθερος για μπάνιο και γεύμα στην Ψιλή άμμο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο ξεκούραση. Το απόγευμα χρόνος ελεύθερος στο Καρλόβασι. Το Βράδυ προαιρετικό γλέντι. Διανυκτέρευση.

5

ΜΕΡΑ 5η: ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ - ΜΑΡΑΘΟΚΑΜΠΟ – (ΦΟΥΡΝΟΙ) – ΠΛΑΤΑΝΟΣ

Πρόγευμα και αναχώρηση για προαιρετική εκδρομή στους Φούρνους με
καράβι. Επιβίβαση από τον όρμο του Μαραθόκαμπου και αναχώρηση για τους
Φούρνους, άφιξη στο νησί και χρόνος ελεύθερος για περιήγηση και γεύμα. Επιστροφή
στην Σάμο. Επίσκεψη στο χωριό Πλάτανος 540 μέτρα υψόμετρο, από όπου θα
απολαύσουμε την θέα. Χρόνος ελεύθερος στην πλατεία για καφέ. Επιστροφή στο
ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

6

ΜΕΡΑ 6η: ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ - ΒΑΘΥ - ΚΟΚΚΑΡΙ

Πρόγευμα και αναχώρηση για ξενάγηση στο, νησί θα επισκεφθούμε στην πόλη της Σάμου (Βαθύ) όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα και ψώνια. Επόμενη στάση στο Κοκκάρι, χρόνος ελεύθερος για καφέ. Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε την παραλία Λεμονάκια όπου θα έχουμε χρόνο για μπάνιο και γεύμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο ξεκούραση και το βράδυ χρόνος ελεύθερος στο λιμάνι στο Καρλόβασι. Διανυκτέρευση.

7

ΜΕΡΑ 7η & 8η : ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ - ΚΑΒΑΛΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρόγευμα και χρόνος ελεύθερος στους εκδρομείς για τα τελευταία ψώνια από το Καρλόβασι. Στην συνέχεια αναχώρηση για το Ποτάμι όπου θα επισκεφτούμε τους καταρράκτες και θα έχουμε χρόνο για μπάνιο και γεύμα ως την αναχώρηση του πλοίου. Επιβίβαση στο πλοίο τακτοποίηση και απόπλους για Καβάλα. Άφιξη στην Καβάλα την επομένη. Επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για Θεσσαλονίκη.

Παροχές - Τιμές

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

380 €


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

-Μεταφορά με κλιματιζόμενο λεωφορείο του γραφείου.
-Τις περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
-Τα εισιτήρια του F/Β από Καβάλα – Σάμο - Καβάλα.
-Διανυκτερεύσεις, σto ξενοδοχείο ΜΕΡΟΠΗ 3* με πρωινό.
-Αρχηγό συνοδό.

-Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

-Εισόδους σε Μουσεία Αρχαιολογικούς χώρους και ότι αναγράφεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό η προτεινόμενο.

 

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:

Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση, τηλέφωνο, e-mail ). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.Απαραίτητη η τηλεφωνική ενημέρωση στο γραφείο μας πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Ευχαριστούμε! 

 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.Για δική σας ασφάλεια αλλά και των γύρω σας, συστήνεται η διενέργεια self test, για τον καλύτερο έλεγχο του επιδημιολογικού φορτίου και τον ταχύτερο περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Register Now!

Join the SetSail community today & set up a free account.