TOP
Image Alt

4 ΗΜΕΡΕΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ

4 ΗΜΕΡΕΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ

από 190€ / ανά άτομο
(0 Reviews)
 • Προορισμός
 • Αναχώρηση
  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ - ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ - ΚΙΛΚΙΣ
 • Παροχές
  Breakfast
  Travel Agent
  Ακτοπλοϊκώς
  Οδικώς
 • Δεν περιλαμβάνονται
  Personal Guide
  Αεροπορικώς

Στο Βόρειο Αιγαίο, το ορεινό νησί με την άγρια φυσική ομορφιά θα σας τυλίξει στη μυστηριακή του αύρα.

Στη Σαμοθράκη, το νησί των Μεγάλων Θεών, φυσικές και «υπερφυσικές» δυνάμεις θα σας παρασύρουν σε ένα σκηνικό μυθικό. Στα δύσβατα ορεινά μονοπάτια του όρους Σάος και στους «κρυφούς» του καταρράκτες, στη φύση που οργιάζει και στους ανέμους, στη Χώρα της ζωντανής παράδοσης και στην ψηλότερη κορυφή του Αιγαίου, το Φεγγάρι, η ενέργεια θα σας κατακλύσει. Και όταν το νησί-ύψωμα του Βορείου Αιγαίου λουστεί στο φως του φεγγαριού, τα αινιγματικά του αρχαία μυστήρια θα ζωντανέψουν μπροστά σας. Είστε έτοιμοι να μυηθείτε στον κόσμο της Σαμοθράκης;

 

Η Νίκη της Σαμοθράκης

Παρίσι. Λούβρο. H Νίκη της Σαμοθράκης στέκει εκεί. Επιβλητική, σμιλεμένη σε Παριανό μάρμαρο. Αν και της λείπουν τα χέρια, όλοι θαυμάζουν τις απίστευτες πτυχώσεις στο λινό της φόρεμα. Με τα φτερά της ανοιχτά είναι συνεχώς έτοιμη… to just do it! Ναι, ο καλλιτέχνης που έφτιαξε το γνωστό λογότυπο εμπνεύστηκε από αυτά. Ένα κόσμημα της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς μεταφέρει από στόμα σε στόμα το μυστικό. Tο όνομα αυτού, Σαμοθράκη.

 

Στο ιερό των Μεγάλων θεών

Μπαίνετε στον σημερινό αρχαιολογικό χώρο του ιερού των Μεγάλων θεών και η μύηση ξεκινά.  Αξίερος, Μεγάλη Μητέρα, Αξιόκερσος και Αξιόκερσα, Κάβειροι, ελληνικές και ξένες θεότητες συγκεντρωμένες για αιώνες σε έναν τόπο. Η ταυτότητα και η φύση των Μεγάλων θεών παραμένει μυστική, αλλά ο ρόλος τους εμφανής: στη Σαμοθράκη τελούνταν αινιγματικά και διαχρονικά γοητευτικά μυστήρια. Μυστικιστικά, και όμως ανοιχτά σε όλους. Δούλοι και βασιλιάδες, όλοι ίσοι, περνούσαν από την «Μύηση» στην «Εποπτεία». Σήμερα, είναι η δική σας σειρά.

 

Βόλτα στην παραδοσιακή Χώρα

Η Χώρα, κρυμμένη από τους πειρατές και τους ανέμους σε ένα κοίλωμα κάτω από τον Σάο, σάς χαρίζει από την πρώτη κιόλας ματιά τις πιο γραφικές εικόνες. Κεραμιδένιες στέγες απλώνονται αμφιθεατρικά δίπλα δίπλα. Το φως λούζει τα στενά φιδίσια καλντερίμια. Πάνω στα κεραμίδια οι πέτρες δεν είναι διακοσμητικές, αλλά προστατεύουν από τον μανιασμένο άνεμο. Ένας οικισμός που έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός, μία βόλτα στην αυθεντική ομορφιά.

Πρόγραμμα

1

1η ημέρα: Κιλκίς – Θεσσαλονίκη-Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη

Συγκέντρωση στο γραφείο μας στις 06:00 και στις 07:00 στην Πλατεία Αριστοτέλους, και με τις ενδιάμεσες στάσεις καθοδόν φτάνουμε στην Αλεξανδρούπολη, ελεύθερος χρόνος ,και στην συνεχεία επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για Σαμοθράκη, Άφιξη στην Σαμοθράκη τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση. 

2

2η ημέρα: Σαμοθράκη – Βάθρες

Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε για τις εκπληκτικές ομορφιές του νησιού. Σ’ αυτές περιλαμβάνονται οι Βάθρες με τους καταρράκτες της Γριάς (περιπατητική εκδρομή), οι Πύργοι των Γκατελούζι, το μυστηριακό περιβάλλον του Αρχαιολογικού χώρου της Παλαιόπολης (εδώ τελούνταν τα Καβείρια Μυστήρια). Χρόνος για γεύμα σε ταβέρνα με τοπικές γεύσεις (αρνάκι γεμιστό κ.α) και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση, ελεύθερος χρονος. Διανυκτέρευση. 

3

3η ημέρα: Σαμοθράκη

Πρόγευμα και ημέρα ελεύθερη για ξεκούραση και μπάνιο. Για όσους επιθυμούν, προαιρετική κρουαζιέρα (έξοδα ατομικά) με το πλοιάριο που φεύγει στις 12:00 από τις Θέρμες για τον περίπλου του νησιού. Θα δούμε παραλίες οδικώς απροσπέλαστες και θα κολυμπήσουμε σε μαγευτικά πεντακάθαρα νερά. Επιστροφή στις 18:00. Το βράδυ δείπνο σε τοπική ταβέρνα. Διανυκτέρευση.

4

4η ημέρα: Καμαριώτισσα – Χώρα – Αλεξανδρούπολη – Θεσσαλονικη - Κιλκις

Πρωινό και στην συνέχεια θα επισκεφτούμε την Χώρα. Η Χώρα απέχει 6 χλμ. από το λιμάνι. Την κοσμούν πλακόστρωτες πλατείες, περιποιημένα καταστήματα, καλντερίμια και επιβλητικά απομεινάρια από τα τείχη του μεσαιωνικού κάστρου. Τα δίπατα σπίτια εντυπωσιάζουν. Ιδίως τα εκλεκτά δείγματα των “αϊτσένιων” οικιών, δηλαδή αυτών με την επίπεδη χωματένια στέγη. Η επόμενη στάση μας είναι η Καμαριώτισσα. Γραφικό επίνειο, που οφείλει την ονομασία της στο εικόνισμα της Παναγίας από τις Καμάρες, που φυλάσσεται στην ομώνυμη εκκλησία. Επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για την Αλεξανδρούπολη. Άφιξη στην Αλεξανδρούπολη, Επιβίβαση στο πλοίο και με τις ενδιάμεσες στάσεις καθοδόν φτάνουμε στην πόλη μας με τις καλύτερες εντυπώσεις.!!

Παροχές - Τιμές

Τιμή συμμετοχής: 

190€ /άτομο με πρωινό

Επιβάρυνση μονοκλίνου: 45€

Παιδί 5-12 σε τρίκλινο: 135€

 

Περιλαμβάνει:

-Μεταφορά με πολυτελή λεωφορείο.

-Έμπειρο αρχηγό σύνοδο του γραφείου μας.

-3 Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* με πρωινό

-Ακτοπλοϊκά εισιτήρια από Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη και αντίστροφα.

-Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

 

Δεν περιλαμβάνει:

-Εισόδους σε Μουσεία Αρχαιολογικούς χώρους και ότι αναγράφεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό η προτεινόμενο.

Παρατηρήσεις:

Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση, τηλέφωνο, e-mail ). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.Απαραίτητη η τηλεφωνική ενημέρωση στο γραφείο μας πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Ευχαριστούμε! 

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν ταξιδέψετε:

Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.Για δική σας ασφάλεια αλλά και των γύρω σας, συστήνεται η διενέργεια self test, για τον καλύτερο έλεγχο του επιδημιολογικού φορτίου και τον ταχύτερο περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Register Now!

Join the SetSail community today & set up a free account.