TOP
Image Alt

Μ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14/4/23: ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ – Ι.Μ.ΑΓ.ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ (ΠΕΝΤΑΛΟΦΟ ΚΙΛΚΙΣ)

Μ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14/4/23: ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ – Ι.Μ.ΑΓ.ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ (ΠΕΝΤΑΛΟΦΟ ΚΙΛΚΙΣ)

από 12€ / ανά άτομο
(0 Reviews)
 • Προορισμός
 • Αναχώρηση
  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΚΙΛΚΙΣ
 • Παροχές
  Οδικώς
 • Δεν περιλαμβάνονται
  Breakfast
  Personal Guide
  Travel Agent
  Αεροπορικώς
  Ακτοπλοϊκώς

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

 

 Μ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ – ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ

Ιερά Μονή Αγίου Νικόδημου Αγιορείτου – Πεντάλοφος Κιλκίς

14/04/2023

Πρόγραμμα

1

ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Αναχώρηση το μεσημέρι στις 12.30 από την πλατεία Λαγκαδά για την Ιερά Μονή Αγίου Νικόδημου στον Πεντάλοφο Κιλκίς. (Έναρξη 15:00).

Σε μια από τις ομορφότερες πλαγιές του όρους Πάϊκου, πάνω από τον οικισμό Πενταλόφου, σε υψόμετρο 700 μ. στέκεται αγέρωχο μέσα στο δάσος το δυναμικό μοναστήρι (Ιερό Κοινόβιο) του Οσίου Νικόδημου του Αγιορείτη, μετόχι της Μονής Σίμωνος Πέτρας του Αγίου Όρους που θεμελιώθηκε το 1981.

Παρακολούθηση της Αποκαθήλωσης και της Θείας Λειτουργίας .

Η Αποκαθήλωση είναι θρησκευτική τελετή που γίνεται το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής και αποτελεί μια αναπαράσταση της πραγματικής Αποκαθήλωσης. Η πράξη που έγινε από τον Ιωσήφ από την Αριμαθαία και από τον Νικόδημο. Οι δυο αυτοί ευσεβείς άντρες κατέβασαν από τον Τίμιο Σταυρό το νεκρό σώμα του Κυρίου, για να το θάψουν. Όπως γνωρίζουμε, ο Κύριος ημών Ιησούς Χρηστός πέθανε πάνω στο Σταυρό μετά από την αξίωση του πλήθους. Ακριβώς επειδή ο Χριστός καταδικάστηκε και πέθανε ως λαοπλάνος κακούργος, για να κατεβεί το Άγιο Σώμα Του από το Σταυρό χρειαζόταν ο Πιλάτος, που ήταν ύπατος αρμοστής της Ιουδαίας, να δώσει την άδεια. Ο Ιωσήφ και ο Νικόδημος παρουσιάστηκαν στον Πιλάτο, πήραν την άδεια και ξεκρέμασαν το νεκρό από τον Τίμιο Σταυρό. Αυτή ακριβώς η πράξη, το κατέβασμα δηλ. του Χριστού από το Σταυρό λέγεται Αποκαθήλωση. Το Άγιο Σώμα Του αφού το έπλυναν και το στόλισαν, το έθαψαν σε πέτρινο τάφο που χρησιμοποιούταν για πρώτη φορά και σφράγισαν την είσοδό του με μια βαριά πέτρα.

Αναχώρηση στις 17.00 και στάση για τον απογευματινό μας καφέ στην Γουμένισσα ή στο Πολύκαστρο.(ανάλογα με την κρίση του συνοδού για την καλύτερη εκτέλεση του προγραμμάτος)

Το απόγευμα επιστροφή στην πόλη μας!

Τέλος εκδρομής!

Παροχές - Τιμές

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 12€

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

-Μεταφορά με πολυτελή λεωφορείο.

-Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης

-Έμπειρο αρχηγό συνοδό 

 


ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

Εισόδους σε Μουσεία , ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.                                                                                                                                                                                

    

(Οι ώρες της εκδρομής είναι ενδεικτικές και ενδέχεται να τροποποιηθούν ανάλογα με τα ωράρια των Ιερών Ναών.)

 


             

Παρατηρήσεις:

Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση, τηλέφωνο, e-mail).Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία. Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής. Απαραίτητη η τηλεφωνική ενημέρωση στο γραφείο μας πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Ευχαριστούμε! 

 


Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν ταξιδέψετε:

Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.

Για δική σας ασφάλεια αλλά και των γύρω σας, συστήνεται η διενέργεια self test, για τον καλύτερο έλεγχο του επιδημιολογικού φορτίου και τον ταχύτερο περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Register Now!

Join the SetSail community today & set up a free account.