TOP
Image Alt

ΠΡΑΓΑ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

ΠΡΑΓΑ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

από 635€ / ανά άτομο
(0 Reviews)
 • Προορισμός
 • Αναχώρηση
  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΠΡΑΓΑ
 • Παροχές
  Breakfast
  Αεροπορικώς
 • Δεν περιλαμβάνονται
  Personal Guide
  Travel Agent
  Ακτοπλοϊκώς
  Οδικώς

ΠΡΑΓΑ – ΔΟΥΒΑΠΕΣΤΗ…

6 ΗΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΔΥΟ ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΕΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΕΣ 

 

Δωρεάν περιήγηση στη Μπρατισλάβα.

Πρόγραμμα

1

1η ημέρα: Πτήση για Πράγα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο, όπου θα συναντήσετε τον συνοδό του γραφείου μας, αρχηγό εξειδικευμένο στο συγκεκριμένο προορισμό και απόλυτο γνώστη της ιστορίας και κουλτούρας της πόλης. Έλεγχος και απευθείας πτήση για  την παραμυθένια πόλη της Πράγας. Άφιξη στην πρωτεύουσα της Τσεχίας και στη διαδρομή μας προς το ξενοδοχείο θα αρχίσουμε να νοιώθουμε την αύρα της. Μετάβαση στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση στα δωμάτια. Για το πρώτο βράδυ σας προτείνουμε να επισκεφθείτε κάποια από τις δεκάδες μπυραρίες και να απολαύσετε παραδοσιακή μπύρα. Μην ξεχνάτε στην Πράγα βρίσκονται 28 ζυθοποιίες και δεκάδες μπαρ και εστιατόρια με κεντρικό θέμα τη μπύρα

2

2η ημέρα: Πράγα | Καστρούπολη | περιήγηση πόλης | Παλιά πόλη | Γέφυρα Καρόλου

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο, όπου θα συναντήσετε τον συνοδό του γραφείου μας, αρχηγό εξειδικευμένο στο συγκεκριμένο προορισμό και απόλυτο γνώστη της ιστορίας και κουλτούρας της πόλης. Έλεγχος και απευθείας πτήση για την παραμυθένια πόλη της Πράγας. Άφιξη στην πρωτεύουσα της Τσεχίας και στη διαδρομή μας προς το ξενοδοχείο θα αρχίσουμε να νοιώθουμε την αύρα της. Μετάβαση στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση στα δωμάτια. Για το πρώτο βράδυ σας προτείνουμε να επισκεφθείτε κάποια από τις δεκάδες μπυραρίες και να απολαύσετε παραδοσιακή μπύρα. Μην ξεχνάτε στην Πράγα βρίσκονται 28 ζυθοποιίες και δεκάδες μπαρ και εστιατόρια με κεντρικό θέμα τη μπύρα! 

3

3η ημέρα: Καστρούπολη | περιήγηση πόλης | Κρουαζιέρα στο Μόλδαβα

Πρόγευμα και τη σημερινή ημέρα θα γνωρίσουμε την μοναδική Καστρούπολη, με το Κάστρο που βρίσκεται στην κορυφή του λόφου Χρατσάνι. Στην περιήγησή μας θα δούμε το μοναστήρι Στραχόβ, το παλάτι Τσέρνιν, το Λορέτο, το παλάτι Σβαρτσενβέργκ, την Αρχιεπισκοπή της Πράγας, το Προεδρικό μέγαρο, τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Βίτου και το ναό του Αγίου Νικολάου. Θα δούμε ακόμη το Χρυσό Σοκάκι, μια σειρά από μικρά πολύχρωμα μαγαζιά που αρχικά χρησίμευαν ως χώρος φιλοξενίας των φρουρών του παλατιού και σήμερα πουλάνε τουριστικά είδη και τοπικά γλυκίσματα. Ελεύθερος χρόνος για αγορές, αλλά και για πανοραμικές φωτογραφίες της πόλης.Μπορούμε επίσης (προαιρετικά) να επιβιβαστούμε από την όχθη της «Μικρής Πλευράς» σε καραβάκι για την δίωρη κρουαζιέρα, στον πιο μακρύ ποταμό της χώρας, τον ποταμό Moldova, ή στα Τσέχικα Vltava. Χαλαροί, θα θαυμάσουμε το Κάστρο, τη γέφυρα, και όλα τα άλλα πανέμορφα αξιοθέατα της μεσαιωνικής πόλης, από άλλη οπτική γωνία. Για το βράδυ σας προτείνουμε για μια διαφορετική όψη της «καρδιάς» της Πράγας, να ανεβείτε στο παρατηρητήριο του Δημαρχείου της Παλιάς Πόλης. Εναλλακτικά, μπορείτε να δοκιμάσετε την αντοχή σας ανεβαίνοντας τα 280 σκαλοπάτια μέσα στον καθεδρικό ναό του Αγίου Βίτου για να απολαύσετε τη θέα από τον ύψους 100 μέτρων στον πύργο του.

4

4η ημέρα: Πράγα | Μπρατισλάβα | Περιήγηση πόλης by Night

Πρωινό και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Σλοβακίας, την Μπρατισλάβα. Εκεί θα κάνουμε μια πανοραμική περιήγηση. Θα περιπλανηθούμε στην Παλιά Πόλη, έναν λαβύρινθο από μεσαιωνικά σοκάκια αλλά και μεγάλα, αριστοκρατικά πλακόστρωτα. Θα πάμε στην κεντρική πλατεία με τα μπαρόκ κτίρια και το ιστορικό Δημαρχείο. Θα δούμε το εντυπωσιακό Προεδρικό Παλάτι με τους μεγάλους κήπους, θα θαυμάσουμε τον Καθεδρικό του Αγίου Μαρτίνου και την περίφημη Μπλε Εκκλησία. Η εκκλησία αυτή είναι αφιερωμένη στην Ελισάβετ της Ουγγαρίας και πήρε την ονομασία της λόγω του χρώματος της πρόσοψης, των μωσαϊκών και της μπλε-γυάλινης οροφής. Σήμερα αποτελεί το σύμβολο της Σλοβακίας.Συνεχίζουμε για το στολίδι του Δούναβη,τη Βουδαπέστη.Στη διαδρομή για το ξενοδοχείο μας θα δούμε το φωτισμένο και στολισμένο κέντρο της πόλης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Για το βράδυ σας προτείνουμε μία κρουαζιέρα στον ποταμό Δούναβη, παρέα με τη συνοδεία του ξεναγού μας και ένα ποτήρι σαμπάνια. Θαυμάζοντας εν πλω τα φωταγωγημένα κτίρια της πόλης, καλείστε να αφήσετε την μαγική αυτή πόλη να σας σαγηνεύσει με την απαράμιλλή ομορφιά της. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

5

5η Ημέρα: Βουδαπέστη | Περιήγηση πόλης

Μετά το πρωινό ξεκινάμε την ξενάγηση της πόλης από την Πλατεία των Ηρώων, το μνημείο της χιλιετίας, το κτίριο του Κοινοβουλίου του 19ου αιώνα, και τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου, που είναι η μεγαλύτερη εκκλησία της Ουγγαρίας. Συνεχίζουμε στο πιο συγκινητικό αξιοθέατο της πόλης, Τα «Παπούτσια του Δούναβη» που έχουν φιλοτεχνηθεί από τον σκηνοθέτη Can Togay και τον γλύπτη Gyula Pauer. Το μνημείο αυτό βρίσκεται δίπλα στη γέφυρα των Αλυσίδων που ενώνει την Πέστη και τη Βούδα, παράλληλα στον ποταμό και είναι αφιερωμένο στη μνήμη των 550.000 Ούγγρων, που έχασαν τη ζωή τους το 1944 – 1945. Χιλιάδες από τους Ούγγρους πυροβολήθηκαν δίπλα στην όχθη από συμπατριώτες τους, οι οποίοι είχαν συνεργαστεί με τους Ναζί. Μεταφερόμαστε στον Πύργο των Ψαράδων που κτίστηκε το 1905 για διακοσμητικούς σκοπούς και βρίσκεται κοντά στην εκκλησία του Αγ. Ματθαίου στην περιοχή του κάστρου. Αυτή η εκκλησία είναι επίσης γνωστή ως η εκκλησία της Κυράς. Βρίσκεται στην καρδιά της περιοχής του κάστρου και κτίστηκε το 13ο αιώνα. Επίσης θα δούμε το Κάστρο του Λόφου που υψώνεται 48 μέτρα πάνω από το Δούναβη, χτίσθηκε από τους Βούρκους της Αυστρίας του 1850-1854 με σκοπό να ελέγχουν την πόλη μετά την αναστολή της Ουγγρικής επανάστασης για την ανεξαρτησία. Σε αυτό το λόφο ιδρύθηκε η πόλη της Βουδαπέστης. Καταλήγουμε την ξενάγηση μας στον πιο εμπορικό δρόμο της πόλης την Vaci Uca. Το απόγευμα αφού τακτοποιηθούμε στα ξενοδοχεία μας σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το New York Café το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 500 μ. από τα ξενοδοχεία διαμονής μας. Το Cafe New York άνοιξε τις πόρτες του το 1894 και χαρακτηρίστηκε ως «το ομορφότερο καφέ του κόσμου» αφού με τη μπαρόκ διακόσμηση του, με μάρμαρο, μπρούτζο, βελούδο και μετάξι έμοιαζε με δωμάτιο παλατιού. Από αρχές του 20ου αιώνα υπήρξε ένα από τα μεγαλύτερα σημεία συνάντησης στην ανατολική Ευρώπη, καλλιτεχνών που εκπροσωπούσαν όλα τα είδη τέχνης.

6

6η Ημέρα Βουδαπέστη | Απευθείας πτήση στη Θεσσαλονίκη

Πρωινό στο ξενοδοχείο και λίγος χρόνος ελεύθερος μέχρι την μεταφορά μας στο αεροδρόμιο της Βουδαπέστης για την πτήση της επιστροφής. Άφιξη στη Θεσσαλονίκη με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Παροχές - Τιμές

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ

6 Ημέρες | 5 Διανυκτερεύσεις

Αναχώρηση Ξενοδοχείο
Τοποθεσία
Τιμή σε
δίκλινο, τρίκλινο
Non Ref / Κανονική Τιμή
Τιμή παιδιού
εως 12 ετών
Non Ref / Κανονική Τιμή
Τιμή μονόκλινου
Non Ref / Κανονική Τιμή
Αεροπορική Εταιρία
Αegean Airlines / Ryanair
29/12 Corinthia 5*
(εντός πόλης) Πράγα
Mercure Korona 4*
(κεντρικό) Βουδαπέστη
635€ / 685€ 445€ / 495€ 865€ / 915€ Θεσσαλονίκη – Πράγα
19.00-19.45
Βουδαπέστη - Θεσσαλονίκη
12.50-15.25

 

Περιλαμβάνονται:

Μία αποσκευή 20 κιλών και μία μικρή τσάντα ή προσωπικό αντικείμενο,κατ’άτομο
Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα & πρωινό καθημερινά

 

Δεν περιλαμβάνονται:

Σύνολο φόρων 165€ κατ’ άτομο
Είσοδοι σε µουσεία & θεάματα και ό,τιδήποτε προαιρετικό ή προτεινόμενο | Οι δημοτικοί φόροι διαμονής

Register Now!

Join the SetSail community today & set up a free account.