TOP
Image Alt

ΠΟΝΤΟΣ 05/08

ΠΟΝΤΟΣ 05/08

από 750€ / ανά άτομο
(0 Reviews)
 • Προορισμός
 • Αναχώρηση
  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΠΟΝΤΟΣ
 • Παροχές
  Breakfast
  Οδικώς
 • Δεν περιλαμβάνονται
  Personal Guide
  Travel Agent
  Αεροπορικώς
  Ακτοπλοϊκώς

8ΗΜΕΡΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΟΝ ΠΟΝΤΟ…

8 ημέρες | 7 διανυκτερεύσεις

Ημερομηνία αναχώρησης: 05/08/2024

 

 

Η αρχή της ιστορίας του Πόντου χρονολογείται το 1000 π.Χ.
Με την κάθοδο των Δωριέων στην Ελλάδα εξαναγκάστηκαν οι Αχαιοί, κατά ρεύματα να μεταναστεύσουν (να αποικήσουν), πρώτα στα παράλια της Ιωνίας και μετά στα νότια παράλια της Ιταλίας και τη Σικελία και τελικά στη Μαύρη Θάλασσα, στο γεωγραφικό Πόντο. Η αρχική ονομασία «Άξενος», αφιλόξενος Πόντος (μάλλον για τα αφιλόξενα, βαθιά νερά στα νότια παράλια αλλά και για τους λαούς που ζούσαν εκεί), έγινε γρήγορα «Εύξεινος Πόντος» , δηλαδή φιλόξενος, από τους Έλληνες, που δημιούργησαν τις αποικίες εκεί. Οι λόγοι που ώθησαν τους πρώτους αποικιστές προς τον Πόντο ήταν καθαρά οικονομικοί. Από την περιοχή αυτή έφερναν στην Ελλάδα σίδηρο, χαλκό, αλάτι, λινάρι, ξυλεία, σιτηρά, μαλλί, κερί, μέλι και το πιο πολύτιμο μέταλλο, το χρυσάφι. Επί 3000 χρόνια οι Έλληνες του Πόντου διατήρησαν αναλλοίωτη την ορθόδοξη χριστιανική πίστη, την ελληνική γλώσσα, στη μορφή της ποντιακής διαλέκτου, η οποία διατηρεί τα στοιχεία της αρχαίας ελληνικής (ιωνικής) προφοράς, άκμασαν στο εμπόριο και στα γράμματα. Ακόμη και κάτω από δύσκολες συνθήκες ίδρυσαν σχολεία (1682 – Φροντιστήριο Τραπεζούντας) και δίδαξαν τα γράμματα στα παιδιά τους. Οι Έλληνες του Πόντου ήταν δάσκαλοι, καθηγητές, τραπεζίτες, γιατροί και γενικά επιστήμονες. Έχτισαν δεκάδες μονές που διατηρούσαν επί χρόνια, όπως είναι η Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελα, που βρισκόταν στο όρος Μελάς, απ΄ όπου έλαβε το όνομά της.

Πρόγραμμα

1

1 ΗΜΕΡΑ: ΚΑΤΕΡΙΝΗ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Αναχώρηση από την Κατερίνη και από την Θεσσαλονίκη. Στάση για καφέ στο Μουσθένη και κατόπιν άφιξη στα σύνορα Ελλάδος – Τουρκίας. Έλεγχος ταξιδιωτικών εγγράφων και αργά το απόγευμα άφιξη στην Κωνσταντινούπολη. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2

2 ΗΜΕΡΑ: ΣΑΜΨΟΥΝΤΑ

Πρωινό και αναχώρηση για την πόλη Σαμψούντα. Περνώντας την κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου και δια μέσω Μπόλου με στάσεις για καφέ και φαγητό άφιξη το απόγευμα στην πόλη Σαμψούντα. Μια βραδινή βόλτα στην πόλη, δείπνο και διανυκτέρευση.

3

3 ΗΜΕΡΑ: ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ

Πρωινό και παίρνουμε τον δρόμο για Τραπεζούντα με επισκέψεις στη Θέρμη, το μνημείο των Αμαζόνων, την Οινόη, την Ορντού, την Κερασούντα. Φτάνουμε το απόγευμα στην πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας των Κομνηνών, την πανέμορφη Τραπεζούντα . Βραδινή γνωριμία με την πόλη. Βόλτα στην πλατεία. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4

4 ΗΜΕΡΑ: ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ

Πρωινό και ξεκινάμε την ξενάγηση και την γνωριμία μας τη πρωτεύουσα του Πόντου την Τραπεζούντα. Θα επισκεφτούμε το φροντιστήριο της Τραπεζούντας – Αγία Σοφία – κάστρα Κομνηνών , το μνημείο της Μαρίας Quibahaz, την έπαυλη του Καπαγιαννίδη στο Σοουκ – Σου και τις εκκλησίες Άγιος Ευγένιος , Αγία Άννα , οικία Θεοφύλακτου , την Παναγία Σουμελά του όρους Μελλά. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5

5 ΗΜΕΡΑ: ΟΡΝΤΟΥ

Πρωινό και αναχώρηση για την Ορντού (Κοτύωρα) . Στάση στα Πλάτανα για καφέ και φωτογραφίες στο μνημείο των ποντίων. Στάση στη Κερασούντα, βόλτα  στην πόλη και το απόγευμα. Άφιξη στην πόλη, βραδινή  βόλτα. Δείπνο και διανυκτέρευση .

6

6 ΗΜΕΡΑ: ΑΜΑΣΕΙΑ

Πρωινό και παίρνουμε τον δρόμο για την Αμάσεια. Παίρνοντας για άλλη μια φορά από τα γραφικά παράλια του Πόντου φτάνουμε το απόγευμα στην Αμάσεια. Δείπνο και  διανυκτέρευση.

7

7 ΗΜΕΡΑ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Πρωινό και παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής για Κωνσταντινούπολη με στάσεις στη περιοχή Μπολού και διασχίζουμε το όρος  Όλυμπος και την αρχαία Βιθυνία. Αργά το απόγευμα  φτάνουμε στην Κωνσταντινούπολη.  Δείπνο και διανυκτέρευση .

8

8 ΗΜΈΡΑ: ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ – ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

Πρωινό και επίσκεψη στο Πατριαρχείο, Αγία Σοφία, Μπλε τζαμί. Παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής και αργά το βράδυ άφιξη στην Θεσσαλονίκη και την Κατερίνη

Παροχές - Τιμές

Τιμή συμμετοχής: 750€ / ανά άτομο

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

Μεταφορά με πολυτελές πούλμαν.

7 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* με πρωινό & 7 δείπνα .

Επίσημος ξεναγός σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού.

Συνοδός γραφείου.

Ξεναγήσεις.

Ζωντανή μουσική σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής.

 

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΤΟΝΤΑΙ:

Μετακινήσεις με Dolmus

Είσοδοι σε μουσεία.

Ποτά και φιλοδωρήματα.

 

Ο αρχηγός της εκδρομής έχει το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας!

 

 

Παρατηρήσεις:

Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας.

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να γνωρίσετε και τα δικά τους στοιχεία.

Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.

Register Now!

Join the SetSail community today & set up a free account.