TOP
Image Alt

ΠΑΤΜΟΣ 21/06

ΠΑΤΜΟΣ 21/06

από 595€ / ανά άτομο
(0 Reviews)
 • Προορισμός
 • Αναχώρηση
  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΠΑΤΜΟΣ
 • Παροχές
  Αεροπορικώς
 • Δεν περιλαμβάνονται
  Breakfast
  Personal Guide
  Travel Agent
  Ακτοπλοϊκώς
  Οδικώς

ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΜΟ

Ημερομηνία αναχώρησης: 21/06

 

ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ…

Η Πάτμος είναι ένας τόπος ευλογημένος από τον Θεό με αξιοθαύμαστη φυσική ομορφιά και πλούσια πολιτισμική και κυρίως θρησκευτική κληρονομιά. Είναι ένας πνευματικός φάρος που ακτινοβολεί στα πέρατα του κόσμου, καλώντας τους πιστούς να προσέλθουν για να βιώσουν την μοναδική του θεϊκή και μυστηριακή αύρα. Περιποιημένη και προσεγμένη, ολόλευκη, όπως κάθε γνήσια κούκλα του Αιγαίου, με μια μυσταγωγική, σοφιστικέ ατμόσφαιρα αλλά και μια εκλεπτυσμένη-κοσμοπολίτικη αύρα, η Πάτμος ή αλλιώς «το νησί της Αποκάλυψης», μιας και εκεί, σύμφωνα με τη χριστιανική παράδοση, ο αγαπημένος μαθητής του Χριστού, ο ευαγγελιστής Ιωάννης, άκουσε τη φωνή του Θεού, ξεχωρίζει για τη θρησκευτική της κληρονομιά. Εξίσου αξιοσημείωτα είναι, όμως, τα λαβυρινθώδη καλντερίμια, οι πλακόστρωτες πλατείες, τα παραδοσιακά αρχοντικά, οι κρυστάλλινες παραλίες, το καλό φαγητό, που κάνουν την Πάτμο κορυφαίο τουριστικό προορισμό. Όποιος βρεθεί σε αυτόν τον τόπο αντιλαμβάνεται τη μοναδικότητά του, τη γαλήνη που αποπνέει και την ασύγκριτη φιλοξενία των ντόπιων. 

Πρόγραμμα

1

1Η ΗΜΕΡΑ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΚΩΣ– ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία». Έλεγχος και πτήση για Κω. Άφιξη και μεταφορά στην πόλη της Κω. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

2

2Η ΗΜΕΡΑ: ΚΩΣ – ΠΑΤΜΟΣ – ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ – ΓΡΟΙΚΟΣ – ΛΑΜΠΗ

Μετά το πρωινό,θα μεταφερθούμε στο λιμάνι ,αναχώρηση στις 10.35 για την Πάτμο. Άφιξη στις 13.10.Υποδοχή από τoν τοπικό μας συνοδό και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Σύντομη ξεκούραση και κατόπιν αναχώρηση για τον Γροίκο, όπου θα δούμε την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής του Κάβου, του 17ο αιώνα.Ο Γροίκος είναι ένας παραλιακός οικισμός σε μικρή κοιλάδα 5 χλμ. νοτιοδυτικά από την χώρα. Συνεχίζουμε για το πολύ εύφορο χωριό τον Κάμπο. Εδώ βρίσκονται οι εκκλησίες της Παναγίας του Απόλλου και του Γερανού. Επίσης, θα επισκεφτούμε την Βορειότερη παραλία την Λάμπη με τα χρωματιστά βότσαλα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο

3

3Η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΤΜΟΣ – ΓΥΡΟΣ ΝΗΣΙΟΥ – ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για τον γύρο του νησιού. Θα ξεκινήσουμε από το «Σπήλαιο της Αποκάλυψης» όπου εδώ έγραψε ο Άγιος Ιωάννης Θεολόγος την ‘Αποκάλυψη’ όταν έφτασε το 95 εξόριστος του Ρωμαίου αυτοκράτορα Δομιτιανού. Η Πατμιάδα σχολή, που βρίσκεται πίσω από το μοναστήρι, ιδρύθηκε το 1713, λειτούργησε σαν εκκλησιαστική σχολή και υπήρξε κέντρο των υπόδουλων Ελλήνων. Θα συνεχίσουμε στη νοτιοδυτική πλευρά της χώρας στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού Μητρός Ηγαπημένου που χτίστηκε από τον Ιερομόναχο Νικηφόρο Κρήτα το 1613. Η συλλογή των εικόνων της Μονής χρονολογείται από τον 15ο έως τον 17ο αιώνα. Μεταξύ των πιο πρόσφατων εικόνων της Μονής συγκαταλέγονται μερικές φιλοτεχνημένες από την μακαριστή αδερφή Ολυμπιάδα, η οποία μαθήτευσε πλάι στον φημισμένο αγιογράφο Φώτη Κόντογλου. Μετά θα επισκεφτούμε την πρωτεύουσα του νησιού, τη Χώρα με τα κάτασπρα σπίτια, τις μικρές εκκλησίες, τα στενά δρομάκια, τα πεζουλάκια και τις πλατείες με θέα στο Αιγαίο που αγκαλιάζουν τον περίβολο του καστρομοναστηρίου. Στην κορυφή του νησιού υψώνεται το μεγαλόπρεπο μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου το οποίο υπάγεται στο πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης. Το μοναστήρι ιδρύθηκε το 1607 από τον Πάτμιο ιερομόναχο Παρθένιο Παγκώστα. Επίσκεψη στη μονή της Ζωοδόχου Πηγής. Απόγευμα ελεύθερο.

4

4Η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΤΜΟΣ - ΛΕΙΨΟΙ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ)

Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για το λιμάνι, από όπου θα πάρουμε το καράβι (προαιρετική εκδρομή) που θα μας μεταφέρει στους Λειψούς, ανατολικά της Πάτμου. Μια μοναδική εμπειρία μας δίνεται με την επίσκεψή μας στα γραφικά - πανέμορφα νησάκια των Λειψών. Ένας μικρός παράδεισος για να τον περπατήσουμε και να τον θαυμάσουμε. Λευκά σπιτάκια με μπλε πορτοπαράθυρα, εικόνα που γαληνεύει μάτια και νου. Στο νησί υπάρχουν πολλές μικρές εκκλησίες για τις οποίες μάλιστα λέγεται ότι αντιστοιχεί μία για κάθε οικογένεια. Αξίζει να αναφερθεί η Παναγιά του Χάρου για τον ιδιαίτερο αρχιτεκτονική της ρυθμό (νησιώτικος – βυζαντινός). Χρόνος για γεύμα (έξοδα ατομικά) και επιστροφή το απόγευμα στην Πάτμο(κόστος προαιρετικής εκδρομής 50€ το άτομο, περιλαμβάνονται εισιτήρια πλοίων και τοπικός συνοδός)

5

5Η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΤΜΟΣ – ΚΩΣ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Μετάβαση στο λιμάνι και αναχώρηση στις 13.55 για την Κω. Άφιξη στις 16.05.Ελευθερος χρόνος στην πόλη για βόλτα και φαγητό. Το βράδυ αναχώρηση για το αεροδρόμιο. Έλεγχος και πτήση επιστροφής στις 23.15

Παροχές - Τιμές

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ 

5 Ημέρες | 4 Διανυκτερεύσεις

 

Αναχώρηση Ξενοδοχείο Τοποθεσία Τιμή σε
δίκλινο, τρίκλινο
Non Ref / Κανονική Τιμή
Τιμή παιδιού
εως 12 ετών
Non Ref / Κανονική Τιμή
Τιμή μονόκλινου
Non Ref / Κανονική Τιμή
Αεροπορική Εταιρία
Olympic Air
21/06 Blue Bay 2*plus (Σκάλα) 595€ / 645€ 429€ / 479€ 695€ / 745€ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – KΩΣ
21.05-22.45
ΚΩΣ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
23.15-00.50
Byzance2*plus (Σκάλα) 615€ / 665€ 439€ / 489€ 725€ / 775€

*Δρομολόγια πλοίων (catamaran) με Dodekanisos Seaways 22/06 Κως-Πάτμος 10.35-13.10 - 25/06 Πάτμος-Κως 13.55-16.05

 

 

Περιλαμβάνονται:

Μία αποσκευή 23 κιλών, μία χειραποσκευή 8 κιλών και ένα προσωπικό αντικείμενο, ανά άτομο, εξασφαλισμένη προκάθιση, Τα εισιτήρια των πλοίων (catamaran) για τα δρομολόγια Κως – Πάτμος – Κως | Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα & πρωινό καθημερινά

 

 

Δεν περιλαμβάνονται:Σύνολο φόρων 45€ κατ’ άτομο, Είσοδοι σε μουσεία & θεάματα και οτιδήποτε προαιρετικό ή προτεινόμενο, Δημοτικοί Φόροι (Τέλος ανθεκτικότητας)

 

 

 

Παρατηρήσεις:

Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας.

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να γνωρίσετε και τα δικά τους στοιχεία.

Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.

Απαραίτητη η τηλεφωνική ενημέρωση στο γραφείο μας πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Ευχαριστούμε! 

Register Now!

Join the SetSail community today & set up a free account.