TOP
Image Alt

Πάσχα στην Κέρκυρα

Πάσχα στην Κέρκυρα

από 165€ / ανά άτομο
(0 Reviews)
 • Προορισμός
 • Αναχώρηση
  Θεσσαλονίκη

Ημερομηνίες εκδρομής: 17-20 Απριλίου (3 διανυκτερεύσεις) 

Οδικώς

 

Το Πάσχα, η μεγαλύτερη γιορτή της Ορθοδοξίας, στην Κέρκυρα, γίνεται ακόμη μεγαλύτερη, πιο κατανυκτική, πιο λαμπερή, πιο επιβλητική, με έθιμα που δεν υπάρχουν πουθενά αλλού, είναι ένα ξεχωριστό γεγονός με απήχηση σε όλη την Ελλάδα.

 

Πρόγραμμα

1

1Η ΜΕΡΑ : ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Αvαχώρηση στις 05:00 π.μ. από την κεντρική πλατεία στη Λάρισα ή την πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη. Φθάνουμε Ηγουμενίτσα και ακολούθως μεταβαίνουμε στο πλοίο για Κέρκυρα. Άφιξη στην Κέρκυρα και μεταφορά για το μαγευτικό Κανόνι, απ’ όπου ο επισκέπτης μπορεί να αγναντέψει ή να επισκεφθεί το μοναδικό Ποντικονήσι και το Μοναστήρι της Παναγίας των Βλαχερνών.

Το Ποντικονήσι, είναι ένας καταπράσινος και δενδροφυτεμένος βράχος, ο οποίος βρίσκεται στην είσοδο της λιμνοθάλασσας του Χαλικιόπουλου. (Ο βράχος είναι φυσικό μουσείο και απαγορεύεται κάθε επίσκεψη, ώστε να μην καταστραφεί από τα ποδοπατήματα των επισκεπτών. Κατά τα χρόνια της βασιλείας του Όθωνα, στο Ποντικονήσι χτίστηκε μοναστήρι με εκκλησία αφιερωμένη στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος, το οποίο γιορτάζει στις 6 Αυγούστου, ανήμερα της εορτής. Μόνο αυτή την ημέρα επιτρέπεται η επίσκεψη στο νησί για προσκύνημα, ενώ τις υπόλοιπες ημέρες επιτρέπεται μόνον η στιγμιαία επίσκεψη και η άμεση αναχώρηση από το βράχο και μάλιστα μόνο σε ορισμένα σημεία του, κάτω από την επίβλεψη υπευθύνων φυλάκων).

Στη συνέχεια επίσκεψη στο Φλωρεντιανού ρυθμού «Αχίλλειον», ένα παλάτι χτισμένο από την αυτοκράτειρα της Αυστρίας Ελισάβετ. (Το Αχίλλειο είναι μία από τις γνωστότερες βασιλικές επαύλεις της Ευρώπης και ίσως το σημαντικότερο αρχιτεκτονικό αξιοθέατο της Κέρκυρας που βρίσκεται παρά τον οικισμό Γαστούρι, περίπου 10 χλμ. από την πόλη της Κέρκυρας. Η έπαυλη αυτή σχεδιάστηκε από τους Ιταλούς αρχιτέκτονες Ραφαέλε Καρίττο και Αντόνιο Λάνντι, σε πομπηινό ρυθμό και χτίστηκε το 1890 με εξ ολοκλήρου δαπάνη της αυτοκράτειρας Ελισάβετ της Αυστρίας, η οποία λόγω της ευαίσθητης υγείας της ζήτησε την οικοδόμησή της. Την έπαυλη την αφιέρωσε στον Αχιλλέα, απ’ όπου και το όνομα της, τον περίβολο της οποίας πλούτισε με αγάλματα από την αρχαία ελληνική μυθολογία.) Άφιξη στο ξενοδοχείο για τακτοποίηση και ξεκούραση.

Στη συνέχεια πηγαίνουμε στην πόλη για την παρακολούθηση της περιφοράς του Επιταφίου στην πλατεία Σπιανάδα όπου η παρουσία των Φιλαρμονικών και των Χορωδιών δίνει μια άλλη διάσταση στην πένθιμη μέρα. Έως τις 21.00, η κάθε εκκλησία περιφέρει τον δικό της Επιτάφιο συνοδευόμενος από μπάντα και χορωδία. Στις 21.00 το βράδυ γίνεται η περιφορά του μεγαλοπρεπούς επιταφίου της Μητρόπολης με όλες τις φιλαρμονικές και χορωδίες της πόλης. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2

2H ΜΕΡΑ : ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση στις 08.30 για την Εκκλησία του Αγ. Σπυρίδωνος (για όσους θέλουν να κοινωνήσουνε) και στη συνέχεια επισκεπτόμαστε τη μεγαλύτερη πλατεία των Βαλκανίων, τη Σπιανάδα, με το περίφημο «Λιστόν». Θα περπατήσουμε στα στενά καντούνια και θα παρακολουθήσουμε τη Λιτανεία, σε ανάμνηση του θαύματος του πολιούχου της πόλης Αγίου Σπυρίδωνα. Θα δούμε επίσης ένα από τα πιο ωραία έθιμα του νησιού στις 12.00 την «πρώτη Ανάσταση» με επίκεντρο την παλιά πόλη όπου πέφτουν από τα μπαλκόνια οι “μπότηδες”, στάμνες γεμάτες με νερό. Την ατμόσφαιρα φορτίζουν ακόμη περισσότερο οι φιλαρμονικές, που μαζί με τις μαζορέτες δίνουν ένα μοναδικό ύφος στην πόλη.

Με το σήμα της πρώτης Ανάστασης στις 12 μ.μ., οι κάτοικοι της Κέρκυρας πετούν τεράστια κανάτια γεμάτα νερό – τους μπότηδες – από τα μπαλκόνια τους. Οι μπότηδες είναι τα πήλινα κανάτια με στενό στόμιο και δυο χερούλια στο πλάι για τη μεταφορά τους. Τα μπαλκόνια είναι στολισμένα και οι κάτοικοι δένουν στους μπότηδες κόκκινες κορδέλες – το κόκκινο είναι το χρώμα της Κέρκυρας. Το έθιμο με το σπάσιμο των κανατιών το Πάσχα στην Κέρκυρα έχει μακρά ιστορία που χάνεται πάλι στην εποχή της Ενετοκρατίας, ωστόσο υπάρχουν διαφορετικές θεωρίες για το πώς ξεκίνησε. Και επειδή βρισκόμαστε στην Ελλάδα όπου ο Χριστιανισμός και το Δωδεκάθεο αλληλομπλέκονται, οι θεωρίες έχουν τις αναφορές τους στις δυο αυτές θρησκείες.

Κάποιοι λένε ότι το έθιμο είναι των Καθολικών της Ενετοκρατίας, όπου στην αρχή του χρόνου οι κάτοικοι πετούσαν τα παλιά τους πράγματα για να μπορέσει ο νέος χρόνος να τους φέρει καινούρια και καλύτερα. Οι κάτοικοι της Κέρκυρας οικειοποιηθήκαν το έθιμο, αντικαθιστώντας όμως τα παλιά πράγματα με τα κανάτια για να προκαλέσουν μεγαλύτερη φασαρία. Η δεύτερη θεωρία αναφέρεται στην περίοδο των αρχαίων Ελλήνων, οι οποίοι τον Απρίλιο γιόρταζαν την αρχή της γεωργικής και βλαστικής περιόδου, πετώντας τα παλιά τους κανάτια για να γεμίσουν τα νέα με τους νέους καρπούς. Κάποιοι θα σας πουν σίγουρα στην Κέρκυρα ότι όποια και να είναι η αλήθεια, οι Κερκυραίοι αρέσκονται στο να ξορκίζουν το κακό με τα κανάτια τους, σημαίνοντας και τη λήξη του χειμερινού λήθαργου και την αναγέννηση της Φύσης.

Αν βρεθείτε στην Κέρκυρα κατά το σπάσιμο των Μπότηδων, μην παραλείψετε να πάρετε μαζί σας και ένα κομματάκι και να το κρατήσετε μαζί σας όλο το χρόνο – οι ντόπιοι θα σας πουν ότι θα σας φέρει καλή τύχη. Κι εκεί που η φασαρία των μπότηδων τελειώνει, οι Φιλαρμονικές ξεχύνονται στους δρόμους παίζοντας χαρμόσυνη μουσική αυτή τη φορά – το εμβατήριο “Μη φοβάστε Γραικοί” κυριαρχεί στον αέρα. Το μεσημέρι θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για καφέ και φαγητό στην Πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο ξεκούραση.

Κατά τις 22.30 μετάβαση στο κέντρο για να παρακολουθήσουμε την Ανάσταση στην κεντρική πλατεία, με τα βεγγαλικά να προσθέτουν φαντασμαγορικό θέαμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3

3H ΜΕΡΑ : ΚΥΡΙΑΚΗ του ΠΑΣΧΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Το μεσημέρι θα έχουμε το Πασχαλινό γεύμα (για όσους το έχουν επιλέξει) ενώ οι υπόλοιποι θα έχουν ελεύθερο χρόνο στην πόλη για φαγητό. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε το ναό του Αγ. Σπυρίδωνος, προστάτη του νησιού, για να προσκυνήσουμε το σκήνωμα του Αγίου και τα λείψανα της Αγίας Θεοδώρας της Αυγούστας. Το βράδυ προαιρετική νυχτερινή έξοδος για όσους επιθυμούν. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4

4Η ΜΕΡΑ : ΔΕΥΤΕΡΑ του ΠΑΣΧΑ

Αναχώρηση στις 09.00 από το ξενοδοχείο μας για τη μαγευτική Παλαιοκαστρίτσα, την πιο γνωστή παραλία της Κέρκυρας από την εποχή της Αγγλικής προστασίας, με ένα συνδυασμό από απότομους βράχους, γραφικούς όρμους, σπηλιές και ελαιώνες. Επιπλέον μπορούμε να κάνουμε βόλτες στις σπηλιές με καραβάκι για περίπου 30 λεπτά και κόστος στα 10€ το άτομο.Τελευταία ψώνια και ελεύθερος χρόνος για καφές. Το μεσημέρι μεταφορά στο λιμάνι για να πάρουμε το καράβι και να επιστρέψουμε στην Ηγουμενίτσα. Αναχώρηση για Μέτσοβο και στάση για φαγητό ή καφέ (προαιρετικά). Άφιξη το βράδυ στην Θεσσαλονίκη ή στη Λάρισα αντίστοιχα.

Παροχές - Τιμές

Ημερομηνίες εκδρομής: 17-20 Απριλίου (3 διανυκτερεύσεις)

Τιμή 4ήμερης οδικής εκδρομής κατ' άτομο με πρωινή αναχώρηση από :

 •  Θεσσαλονίκη, Βέροια, Καστορία, Πτολεμαίδα, Ιωάννινα και Ηγουμενίτσα:
  • 165€  το άτομο με πρωινό στο ξενοδοχείο Dominoes Corfu 3* στην περιοχή Ύψος
  • 175€  το άτομο με πρωινό στο ξενοδοχείο La Maison 4* στην περιοχή Ύψος
 •  Λάρισα, Κατερίνη, Βόλο και Σέρρες:
  • 180€  το άτομο με πρωινό στο ξενοδοχείο Dominoes Corfu 3* στην περιοχή Ύψος
  • 190€  το άτομο με πρωινό στο ξενοδοχείο La Maison 4* στην περιοχή Ύψος
Σημείωση  :  Σε περίπτωση που επιθυμείτε μονόκλινο δωμάτιο, η συνολική επιβάρυνσή σας στην τιμή της εκδρομής είναι στα 40% .

Στην τιμή περιλαμβάνονται:

 • Μεταφορά με σύγχρονο λεωφορείο από Λάρισα, Κατερίνη, Θεσσαλονίκη και Σέρρες στην Κέρκυρα μετ' επιστροφής
 • 3 διανυκτερεύσεις με πρωινό στο ξενοδοχείο της επιλογής σας
 • Ξεναγήσεις- περιηγήσεις του προγράμματος και όλες οι τοπικές μετακινήσεις με το λεωφορείο του γραφείου
 • Έμπειρο αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας καθ 'όλη τη διάρκεια της εκδρομής
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και επαγγελματικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται:

Είσοδοι μουσείων, δημοτικός φόρος ξενοδοχείου (1,5€ ανά δωμάτιο για κάθε διανυκτεύρευση) και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

Προαιρετικά πασχαλινά γεύματα :

 • Kυριακάτικο Πασχαλινό γεύμα σε μπουφέ με ζωντανή μουσική στα 25€ το άτομο για όσους επιλέξουν το ξενοδοχείο με πρωινό
  ( Αρνί σούβλας, κοντοσούβλι, κοκορέτσι, διάφορα ορεκτικά, ποικιλία απο σαλάτες, τζατζίκι - ταραμοσαλάτα, αναψυκτικά - κρασί και πολλά άλλα.. )

Σημείωση: Σε περίπτωση που ακυρώσετε την εκδρομή μέχρι 10 μέρες πριν την αναχώρηση, τότε σας επιστρέφουμε την προκαταβολή ενώ για ακύρωση τις τελευταίες 5 μέρες χρεώνεστε ακυρωτικά 50€ το άτομο, δηλαδή το ποσό της προκαταβολής το οποίο έχετε ήδη πληρώσει.

You don't have permission to register