TOP
Image Alt

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ – ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ – ΒΕΡΟΙΑ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ – ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ – ΒΕΡΟΙΑ

από 16€ / ανά άτομο
(0 Reviews)
 • Προορισμός
 • Αναχώρηση
  Παναγία Σουμελά - Αγιος Νικόλαος - Βέροια
 • Ώρα αναχώρησης
  07:30
 • Παροχές
  Οδικώς
 • Δεν περιλαμβάνονται
  Breakfast
  Personal Guide
  Travel Agent
  Αεροπορικώς
  Ακτοπλοϊκώς

Στις πλαγιές του Βερμίου, κοντά στο χωριό Καστανιά, βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της του Ιερού Προσκυνήματος “Ι.Μ. Παναγίας Σουμελά”. Πρόκειται για μια προσπάθεια αναβίωσης της περίφημης ομώνυμης Μονής, τα ερείπια της οποίας σώζονται στο όρος Μελά, κοντά στην Τραπεζούντα του Πόντου.

Την πρωτοβουλία αυτή ανέλαβαν οι Πόντιοι, με πρωτεργάτη τον Φίλωνα Κτενίδη, ιδρυτή του Σωματείου «Παναγία Σουμελά», το 1950 και ήδη στις αρχές του 1951 άρχισε να υλοποιείται. Τον Αύγουστο μάλιστα του ίδιου έτους μεταφέρθηκε η εφέστια εικόνα της Παναγίας που ζωγράφισε ο ίδιος ο Ευαγγελιστής Λουκάς από το Βυζαντινό Μουσείο Αθηνών, όπου και φυλάσσονταν.

Το  προσκύνημα είναι πανελλήνιας ακτινοβολίας και πλήθη πιστών περνούν για να προσκυνήσουν τη θαυματουργή εικόνα, ενώ χιλιάδες χριστιανοί συρρέουν τις ημέρες της πανηγύρεως.

«Δύο λέξεις που θυμίζουν τη ζωή, τα μαρτύρια και τους αγώνες του Ποντιακού Ελληνισμού» 

 

 

 

 

Το Άλσος Αγίου Νικολάου, είναι ένα πανελλήνιο τουριστικό κέντρο αναψυχής και διημέρευσης μόλις 3 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της ηρωικής πόλης της Νάουσας. Ένας επίγειος παράδεισος στην καρδιά της Ημαθίας. Μια ανάσα ζωής κόντρα στην οικολογική υποβάθμιση.

Το Άλσος του Αγίου Νικολάου, ή Άγιος Νικόλαος όπως το αποκαλούν οι ντόπιοι, αποτελεί έναν πραγματικό πνεύμονα οξυγόνου, με ένα από τα ελάχιστα δάση υπεραιωνόβιων πλατάνων στη χώρα και άφθονα τρεχούμενα νερά.

Σε μια έκταση 60 στρεμμάτων φλαμουριές και βελανιδιές εναλλάσσονται με τεράστια πλατάνια και το άγριο αυτοφυές πυξάρι, σε μια αρμονική συμφωνία με τα νερά των πηγών του ποταμού Αράπιτσα.

Έχοντας διακριθεί με το Ειδικό Ευρωπαϊκό Βραβείο για την εφαρμογή του προγράμματος «LIFE» στο πλαίσιο του θεσμού των Ευρωπαϊκών Βραβείων αστικού και περιφερειακού σχεδιασμού το 1997, αποτελεί ιδανική επιλογή για χαλάρωση στη φύση και πεζοπορία μέσα σε ένα υπέροχο σκηνικό.

Μεταξύ άλλων στο Άλσος του Αγίου Νικολάου θα παρατηρήσει κανείς μια μικρή τεχνητή λίμνη με πέστροφες και πάπιες, τις πηγές και το ποτάμι της Αράπιτσας, το μικρό εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, στο οποίο οφείλει και την ονομασία του το άλσος, εκτροφείο θηραμάτων, αθλητικές εγκαταστάσεις και χώρους αναψυχής για μικρούς και μεγάλους.

 

 

Πρόγραμμα

1

Ημερήσια

Αναχώρηση στις 07:30 από πλατεία Λαγκαδά, φεύγουμε για προορισμό την Παναγία Σουμελά όπου θα προσκυνήσουμε και θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος για καφέ. Αφού κάνουμε τα τελευταία ψώνια, στις 11:30 η ώρα θα κατευθυνθούμε στον Άγιο Νικόλαο Νάουσας όπου θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος για βόλτα και φαγητό με τις ξακουστές πέστροφες!

 

Κλείνουμε την εκδρομή μας με στάση στην Βέροια  όπου θα έχουμε τον χρόνο για τον απογευματινό μας καφέ και για τους λάτρεις του γλυκού, το παραδοσιακό ρεβανί. 

 

Το απόγευμα 17:00 η ώρα αναχωρούμε για τον τόπο μας με τις καλύτερες αναμνήσεις!

Παροχές - Τιμές

Register Now!

Join the SetSail community today & set up a free account.