TOP
Image Alt

ΟΧΡΙΔΑ 25-27/02

ΟΧΡΙΔΑ 25-27/02

από 160€ / ανά άτομο
(0 Reviews)
 • Προορισμός
 • Αναχώρηση
  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΟΧΡΙΔΑ
 • Παροχές
  Breakfast
  Personal Guide
  Οδικώς
 • Δεν περιλαμβάνονται
  Travel Agent
  Αεροπορικώς
  Ακτοπλοϊκώς

3ήμερη εκδρομή στην Οχρίδα,

ημερομηνία: 25-27/02/2023

Τιμή συμμετοχής: 160€ / το άτομο

 

Η πόλη της Οχρίδας είναι ο πολιτιστικός θώρακας και η πόλη μουσείο. Πόλη που συχνά αναφέρεται ως “Βαλκανικό Μπρουσαλίμ” (ακόνι), εξαπλωμένη στις όχθες της λίμνης Οχρίδας με τις πολλαπλές φυσικές και πνευματικές ομορφιές. Οι Αγ. Κλιμέντιος και Ναούμ είναι οι ιδρυτές της γνωστής Βιβλικής Σχολής της Οχρίδας, η οποία αποτελούσε αναπτυξιακό εκκλησιαστικό μορφωτικό και βιβλικό κέντρο, ένα από τα πρώτα στην Ευρώπη. Από τα πολυάριθμα πολιτιστικά ιστορικά μνημεία στην Οχρίδα, θα ξεχωρίσουμε την εκκλησία της Αγίας Σοφίας (11ος αιώνας) που αποτελεί το σημαντικότερο μνημείο της ΠΓΔΜ την εκκλησία της Παναγίας της Περίβλεπτου (Αγ. Κλιμέντιος 13ος αιώνας, μαζί με την πλούσια γκαλερί εικόνων). Σε αυτήν την εκκλησία αναπαύονται τα λείψανα του Αγιου Κλιμέντιου. Η εκκλησία του Αγ. Ιωάννη (Γιοβάν) Κανέο 13ος αιώνας η οποία κυριαρχεί πάνω από την λίμνη, επιτρέπει στο να θαυμάζει κανείς την υπέροχη θέα γύρω.

 Το μοναστήρι του Αγ. Ναούμ (10ος αιώνας, αργότερα χτίσθηκε η εκκλησία) τριάντα χιλιόμετρα απομακρυσμένο από την πόλη Οχρίδα, χτίσθηκε σε υψηλό βράχο πάνω από την λίμνη. Πάνω από την πόλη υψώνεται επιβλητικά το φρούριο του Σαμουήλ.

Η Οχρίδα είναι πόλη όπου υπάρχουν πραγματικά μια σειρά έργων της παλαιάς αστικής αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα, όπως οι οικείες της οικογένειας Ρόμπεβι, και λοιπά. Γνωστό είναι το παζάρι της Οχρίδας με πολλά εμπορικά καταστήματα, πολυάριθμα επαγγελματικά εργαστήρια, τα οποία υπάρχουν και λειτουργούν ακόμη στην πόλη. Τα καταστήματα είναι χτισμένα από πελεκημένες πέτρες. Σήμερα σε πολλά από αυτά, θα βρείτε αναμνηστικά τα οποία χαρακτηρίζουν το επίγειο της Οχρίδας και αξιόλογες μινιατούρες αντικειμένων. Κάθε χρόνο σε αυτήν την πόλη, γίνεται το πασίγνωστο φεστιβάλ “Καλοκαίρι της Οχρίδας”.

 Μεγάλος αριθμός τουριστών από την χώρα και το εξωτερικό επισκέπτονται την περιοχή. Δυτικά προς την κατεύθυνση των Αλβανικών συνόρων, αποκαλύπτονται τα πραγματικά μαργαριτάρια ομορφιάς της Οχρίδας. Τα κρυστάλλινα νερά και τα ορεινά τοπία, αναμιγνύονται με τα υπέροχα δάση.
 Κοντά στην πόλη και στις παρυφές του βουνού Πέτρινο, υψώνεται το χωριό Βελέστβο με φανταστική θέα προς την λίμνη. Αυτό επιτρέπει τουριστικές επισκέψεις και δίνει τη δυνατότητα γνωριμίας της ζωής των εθίμων των εκεί κατοίκων. Εκτός αυτών, εδώ εκτείνονται οι θαυμάσιες παραλίες της Γκόριτσα και του Αγ. Στεφάνου.

 Μια από τις ωραιότερες γωνίες της λίμνης της Οχρίδας είναι η Χερσόνησος Γκράντιστε με το υπέροχο και μοντέρνο εξοπλισμένο κάμπινγκ, που χωρίζει τα δύο ψαροχώρια Πέστανι και Τρπέϊτσα. Σε αυτά τα ψαροχώρια οι τουρίστες έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τα εξαιρετικά ψητά: όπως πέστροφες ή γκιομλεζέντ της Οχρίδας, ειδικά ψημένα με κάλυμμα (σκέπασμα). Στα χωριά Τρπέϊτσα και Λιουμπάνιστα πάνω στα σύνορα υπάρχει ο επίγειος παράδεισος, ο Αγιος Ναούμ με αμμώδη παραλία, αναβλύσεις, ο ποταμός Τσρν Ντρίμ, η εκκλησία, οι μοναστηριακοί ξενώνες και ξενοδοχειακά κτίσματα, που εξασφαλίζουν τουριστικές παροχές, επίσης διαθέτει κάμπινγκ. Σε αυτή τη γωνία της λίμνης της Οχρίδας, βρίσκονται οι φημισμένες σπηλαιοειδείς εκκλησίες όπως της Παναγίας Πέστανσκα κοντά στο χωριό Πέστανι, του Αγ Στεφάνου Παντσίρ κοντά στην Γκόριτσα.

 

Πρόγραμμα

1

1η ημέρα: Θεσσαλονίκη- Μοναστήρι (Μπίτολα) – Οχρίδα (289χλμ)

Αναχώρηση στις 07:30. Με καθ’ οδόν στάση για καφέ και ξεκούραση, άφιξη στα σύνορα Νίκης. Μετά τον αστυνομικό έλεγχο, χρόνος ελεύθερος στο DUTY FREE. Συνεχίζουμε για το Μοναστήρι, σήμερα Μπίτολα. Θα δούμε τα παλιά ελληνικά αρχοντικά, την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου και το παζάρι. Συνεχίζουμε για την Στρούγκα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.  Eπίσκεψη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Χρόνος ελεύθερος. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2

2η ημέρα: Οχρίδα- Παλαιά Πόλη -Οχρίδα (30χλμ)

Πρωινό. Αναχώρηση για ξενάγηση της  παλιάς πόλης. Θα δούμε το μεγαλοπρεπές άγαλμα των αδερφών Κυρίλλου και Μεθοδίου των Θεσσαλονικέων, θα επισκεφθούμε την εκκλησία της Αγίας Σοφίας η οποία σήμερα λειτουργεί ως μουσείο, το αρχαίο ρωμαϊκό θέατρο , τα παλιά αρχοντικά και τα κάστρα της πόλης. Αναχώρηση για προαιρετική κρουαζιέρα στην πανέμορφη λίμνη της Οχρίδας.. Χρόνος ελεύθερος στην πόλη.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3

3η ημέρα: ΟΧΡΙΔΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (289χλμ)

Πρωινό. Ακολουθώντας μια πανέμορφη παραλίμνια διαδρομή θα επισκεφθούμε το βυζαντινό μοναστήρι του Οσίου Ναούμ, κτίσμα του 10ου μ.Χ αιώνα με τις εκπληκτικές τοιχογραφίες και την μοναδική πανοραμική θεά στη λίμνη. Εδώ ξεκίνησαν οι Κύριλλος και Μεθόδιος, οι Έλληνες μοναχοί να διδάξουν στους Σλάβους την αλφάβητο (Κυριλλικά) και την Βίβλο Στη συνέχεια παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής.  Μετά τις συνοριακές διατυπώσεις και κάνοντας στάση στη Φλώρινα, άφιξη στην Θεσσαλονίκη γεμάτοι όμορφες αναμνήσεις από το ταξίδι μας.

Παροχές - Τιμές

Τιμή συμμετοχής : 160€ το άτομο σε δίκλινο

Επιβάρυνση μονόκλινου: 40 €

 

 

Περιλαμβάνονται:

 • Μεταφορά με πολυτελές, ασφαλές πούλμαν το οποίο τηρεί όλα τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.
 • Δύο διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο DRIM 4* στην Στρούγκα
 • Πρωινό, δείπνο ημερησίως
 • Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • Τοπικό ελληνόφωνο ξεναγό
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • ΦΠΑ

 

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

Εισόδους μουσείων, ποτά, φιλοδωρήματα κα ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

 

 

 

ΔΩΡΕΑΝ PARKING ΓΙΑ ΤΟ Ι.Χ. ΣΑΣ ΣΕ ΦΥΛΑΣΣΟΜΕΝΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ (ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ 19, ΝΙΚΟΠΟΛΗ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ)

 

 

Παρατηρήσεις:

Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση, τηλέφωνο, e-mail).Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία. Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής. Απαραίτητη η τηλεφωνική ενημέρωση στο γραφείο μας πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Ευχαριστούμε! 

 

 

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν ταξιδέψετε:

Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.

Για δική σας ασφάλεια αλλά και των γύρω σας, συστήνεται η διενέργεια self test, για τον καλύτερο έλεγχο του επιδημιολογικού φορτίου και τον ταχύτερο περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

 

Register Now!

Join the SetSail community today & set up a free account.