TOP
Image Alt

ΞΑΝΘΗ – ΚΟΜΟΤΗΝΗ 25-27/02

ΞΑΝΘΗ – ΚΟΜΟΤΗΝΗ 25-27/02

από 130€ / ανά άτομο
(0 Reviews)
 • Προορισμός
 • Αναχώρηση
  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΞΑΝΘΗ - ΚΟΜΟΤΗΝΗ
 • Ώρα αναχώρησης
  07:30
 • Παροχές
  Breakfast
  Personal Guide
  Οδικώς
 • Δεν περιλαμβάνονται
  Travel Agent
  Αεροπορικώς
  Ακτοπλοϊκώς

ΞΑΝΘΗ – ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΤΙΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ, 

25-27/02/2023,

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 130€ / ΤΟ ΑΤΟΜΟ

 

Το Ξανθιώτικο Καρναβάλι – Θρακικές Λαογραφικές Εορτές (ή Καρναβάλι Ξάνθης) είναι ο θεσμός με τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στην πόλη της Ξάνθης. Ξεκίνησε το 1966 και έχοντας διαγράψει μια πορεία 56 ετών, έφθασε έως τις μέρες μας περνώντας ποικίλες φάσεις εξέλιξης και μετάλλαξης.

Η Ξάνθη διοργανώνει το μεγαλύτερο Καρναβάλι της Βόρειας Ελλάδας και το δεύτερο μεγαλύτερο σε όλη την Ελλάδα, μετά το Καρναβάλι της Πάτρας. Αποτελεί ένα από τα πλέον φημισμένα στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια. Κάθε χρόνο στην περίοδο του τριωδίου διοργανώνονται δεκάδες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους. Το Ξανθιώτικο Καρναβάλι έχει να επιδείξει μια σειρά εκδηλώσεων γύρω από τη μουσική, το χορό και το θέατρο, εκθέσεις με εικαστικό ή άλλο περιεχόμενο, διαλέξεις, παρουσιάσεις βιβλίων και προβολές ταινιών καθώς και πολλές επιλογές για ψυχαγωγία, ξεφάντωμα και γλέντι. Στη διάρκεια των τριών αυτών εβδομάδων των καρναβαλικών εκδηλώσεων στην πόλη της Ξάνθης συρρέουν σπουδαίοι καλλιτέχνες για συναυλίες.

Η φήμη του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού έχει περάσει τα τελευταία χρόνια τα σύνορα της Ελλάδας και έχει γίνει ιδιαίτερα γνωστό και αγαπητό στις γειτονικές χώρες των Βαλκανίων. Επισκέπτες από τη Βουλγαρία, την Τουρκία και τη Ρουμανία, έρχονται κάθε χρόνο για να δουν από κοντά το Καρναβάλι ενώ πολλοί είναι αυτοί που συμμετέχουν στην παρέλαση.

Πρόγραμμα

1

1η μέρα: Θεσσαλονίκη- Κήπια-Πόρτο Λάγος-Φανάρι-Κομοτηνή (277χλμ)

Αναχώρηση στις 07.30. Με καθόδον στάση στο Μουσθένη άφιξη στο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων του Θεόδωρου Κοκκινίδη στα Κήπια Καβάλας όπου βρίσκονται τα κέρινα αγάλματα της Μαρία Κάλλας , Κωνσταντίνου Καραμανλή ,Αλίκη Βουγιουκλάκη κά. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Πόρτο Λάγος για να θαυμάσουμε τα φλαμίνγκο και να προσκυνήσουμε τον Άγιο Νικόλαο και την Παναγία Παντάνασσα μετόχι της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου. Συνεχίζουμε για το Φανάρι όπου έχουμε χρόνο ελεύθερο για φαγητό εξ ιδίων . Συνεχίζουμε για την Κομοτηνή .Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2

2η μέρα: Κομοτηνή -Ξάνθη (98χλμ)

Πρωινό. Αναχώρηση για την Βασίλισσα του καρναβαλιού την Ξάνθη .Χρόνος ελεύθερος για καφέ,φαγητό και συμμετοχή στις καρναβαλικές εκδηλώσεις.

3

3η μέρα: Κομοτηνή-Σταυρούπολη-Καβάλα–Θεσσαλονίκη (296χλμ)

Πρωινό. Αναχώρηση για το ΗOTEL NEMESIS στα Κομνηνά Ξάνθης, Xρόνος ελεύθερος για καφέ αλλά και για περιήγηση στο Ξενοδοχείο που έχει κτιστεί στα πρότυπα κάστρου. Αναχώρηση  για την Σταυρούπολη Ξάνθης για να παρακολουθήσουμε το έθιμο της καμήλας. .Συνεχίζουμε  για την όμορφη πόλη της Καβάλας και χρόνος ελεύθερος για φαγητό. Με καθ’ οδόν στάση, άφιξη στην πόλη μας γεμάτοι όμορφες αναμνήσεις από το ταξίδι μας.

Παροχές - Τιμές

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 130€ / TO ATOMO

Επιβάρυνση μονόκλινου:50€

 

Περιλαμβάνει:

 •  Την μεταφορά με πολυτελές, ασφαλές πούλμαν το οποίο τηρεί όλα τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ
 • Δύο διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο DEMOCRITUS 3*
 • Πρωϊνό
 • Ξεναγήσεις –περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Φ.Π.Α. και φόρο διαμονής
 • Αρχηγός – συνοδός 

 

Δεν περιλαμβάνει:

Ποτά,  γεύματα, εισόδους σε μουσεία και ότι άλλο αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

 

 ΔΩΡΕΑΝ PARKING ΓΙΑ ΤΟ Ι.Χ. ΣΑΣ ΣE ΦΥΛΑΣΣΟΜΕΝΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ 19, ΝΙΚΟΠΟΛΗ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

 

Παρατηρήσεις:

Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση, τηλέφωνο, e-mail).Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία. Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής. Απαραίτητη η τηλεφωνική ενημέρωση στο γραφείο μας πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Ευχαριστούμε! 

 

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν ταξιδέψετε:

Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.

Για δική σας ασφάλεια αλλά και των γύρω σας, συστήνεται η διενέργεια self test, για τον καλύτερο έλεγχο του επιδημιολογικού φορτίου και τον ταχύτερο περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

 

Register Now!

Join the SetSail community today & set up a free account.