TOP
Image Alt

ΜΥΤΙΛΗΝΗ 16-20/06/2023

ΜΥΤΙΛΗΝΗ 16-20/06/2023

από 270€ / ανά άτομο
(0 Reviews)
 • Προορισμός
 • Αναχώρηση
  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΜΥΤΙΛΗΝΗ
 • Παροχές
  Breakfast
  Ακτοπλοϊκώς
  Οδικώς
 • Δεν περιλαμβάνονται
  Personal Guide
  Travel Agent
  Αεροπορικώς

5 ημέρες στη Μυτιλήνη για τον εορτασμό των Αγίων του νησιού.

Ημερομηνία εκδρομής: 16-20/06/2023

 

 

 

 

Πρόγραμμα

1

1η μέρα : Θεσσαλονίκη – Καβάλα Μυτιλήνη

Συγκέντρωση και αναχώρηση για το λιμάνι της Καβάλας. Επιβίβαση στο πλοίο και στις 18:00 απόπλους για την Μυτιλήνη.

2

2η μέρα: Μυτιλήνη

Άφιξη στην πρωτεύουσα της Λέσβου στις 05.00. Μεταφορά  στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Χρόνος ελεύθερος. Το απόγευμα θα παρακολουθήσουμε το Μέγα Εσπερινό και την περιφορά των Ιερών Λειψάνων  και των Ιερών Εικόνων των Αγίων από τον Ναό του Αγίου Θεράποντος προς τον Μητροπολιτικό Ναό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3

3η μέρα: Μυτιλήνη- Αγ. Ραφαήλ- Μανταμάδος-Μύθημνα-Πέτρα-Μονή Λειμώνος-Μυτιλήνη

Πρωινό. Αναχώρηση για να επισκεφθούμε και να παρακολουθήσουμε τη Θεία Λειτουργία στο γυναικείο μοναστήρι του Αγ. Ραφαήλ το οποίο ιδρύθηκε το 1963 μετά από ένα θαυμαστό κύκλο ονείρων, που οδήγησαν στην ανεύρεση των λειψάνων των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης που μαρτύρησαν από τους Τούρκους το 1463. Συνεχίζουμε για το Μανταμάδο, για να προσκυνήσουμε την εκκλησία του Αγίου Ταξιάρχη (προστάτης της Λέσβου) με την ανάγλυφη εικόνα του, μοναδική στο είδος της φτιαγμένη από χώμα και αίμα. Συνεχίζουμε για το πιο τουριστικό μέρος του νησιού τη Μύθημνα ή αλλιώς Μόλυβο. Ο Μόλυβος έχει χαρακτηρισθεί διατηρητέος οικισμός και είναι ότι πιο γραφικό έχει να επιδείξει η Λέσβος με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική των πολύχρωμων σπιτιών, το περίφημο κάστρο στην κορφή του λόφου και το όμορφο ψαρολίμανο.  Αναχώρηση για την Πέτρα. Επίσκεψη και προσκύνημα  στην Παναγία την Γλυκοφιλούσα. Συνεχίζουμε για την Καλλονή. Θα επισκεφθούμε τη Μονή Λειμώνος το σημαντικότερο μοναστήρι του νησιού που χτίστηκε το 1523 και αποτέλεσε πνευματικό κέντρο του νησιού και κρυφό σχολειό στα χρόνια της Τουρκοκρατίας. Το μουσείο και η βιβλιοθήκη του περιλαμβάνουν έργα αμύθητης αξίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4

4η μέρα: Μυτιλήνη-Αγιάσο-Πλωμάρι-Μυτιλήνη

Πρωινό. Αναχώρηση για την Αγιάσο, ένα από τα πιο γραφικά χωριά του νησιού, προσκύνημα στη περίφημη εκκλησία της Παναγίας της Βρεφοκρατούσας. Περνώντας από την Καρύνη θα σταματήσουμε να δροσιστούμε αλλά και να γνωρίσουμε την κουφάλα του δένδρου που όπως λένε έμεινε δύο χρόνια ο λαϊκός Ζωγράφος μας ο Θεόφιλος. Συνεχίζουμε για Πλωμάρι την δεύτερη πόλη της Λέσβου με την αμφιθεατρική δομή της πάνω από τη θάλασσα, παραδοσιακή πόλη με στενά σοκάκια και καλντερίμια και ονομαστή για το ούζο της. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα στα ταβερνάκια της περιοχής. Επίσης έχετε την ευκαιρία να ξεναγηθείτε στο αποστακτήριο – μουσείο “Ο κόσμος του Ούζου” όπου θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε την διαδικασία της απόσταξης χρησιμοποιώντας και τις πέντε σας αισθήσεις! Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

5

5η ημέρα: Μυτιλήνη – Καβάλα – Θεσσαλονίκη

Πρωινό. Μεταφορά στο λιμάνι και στις 10:40 απόπλους για την Καβάλα. Άφιξη στην Καβάλα στις 21:40. Παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής. Άφιξη στην πόλη μας, αργά το βράδυ, γεμάτοι όμορφες εικόνες από το ταξίδι μας

Παροχές - Τιμές

Τιμή συμμετοχής : 270,00 το άτομο σε δίκλινο

Επιβάρυνση μονόκλινου 60,00€ το άτομο

 

 

Περιλαμβάνει:

 • Μεταφορές σύμφωνα με το πρόγραμμα με πολυτελές λεωφορείο
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια οικονομικής θέσης για τη διαδρομή Καβάλα – Μυτιλήνη – Καβάλα
 • Τέσσερις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Silver Bay 3* στη Μυτιλήνη.
 • Πρωινό στο ξενοδοχείο
 • Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης
 • Φ.Π.Α.
 • Φόρος διαμονής

 

Δεν Περιλαμβάνει:

Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

 

Πληροφορίες:

 

Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, e-mail).Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία. Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής. Απαραίτητη η τηλεφωνική ενημέρωση στο γραφείο μας πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.

Οι αναγραφόμενες ώρες του προγράμματος είναι ενδεικτικές. Το πρόγραμμα υπόκεινται σε αλλαγές εάν το κρίνει ο συνοδός για την καλύτερη διεκπεραίωση του προγράμματος.

 

Register Now!

Join the SetSail community today & set up a free account.