TOP
Image Alt

ΜΥΤΙΛΗΝΗ 11/08

ΜΥΤΙΛΗΝΗ 11/08

από 320€ / ανά άτομο
(0 Reviews)
 • Προορισμός
 • Αναχώρηση
  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΜΥΤΙΛΗΝΗ
 • Παροχές
  Breakfast
  Ακτοπλοϊκώς
  Οδικώς
 • Δεν περιλαμβάνονται
  Personal Guide
  Travel Agent
  Αεροπορικώς

ΜΥΤΙΛΗΝΗ…

6 ημέρες – 4 διανυκτερεύσεις

Ημερομηνία αναχώρησης: 11/08/2024

 

Η Μυτιλήνη είναι πόλη κτισμένη στο νοτιοανατολικό άκρο της νήσου Λέσβου. Είναι πρωτεύουσα του νησιού και του νομού της Λέσβου, έδρα του Δήμου Μυτιλήνης και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, διοικητικό, εμπορικό και πνευματικό κέντρο με πληθυσμό 32.740 κατοίκους.

Η έκταση της πόλης της Μυτιλήνης είναι σχετικά μεγάλη, αλλά δυσανάλογη ως προς τον πληθυσμό της. Ο σχετικά μικρός πληθυσμός (32.740 κάτοικοι) ως προς την έκταση της οφείλεται στο ότι μόνο το νότιο και το νοτιοδυτικό τμήμα της πόλης έχουν υποστεί τον οικοδομικό οργασμό των δεκαετιών του 80′ και του 90′ της πυκνής δόμησης – κατασκευής πολυκατοικιών, άρα και τη συγκέντρωση της πλειοψηφίας του πληθυσμού εκεί, δηλαδή στο 35-40% μόνο όλης της έκτασης της πόλης.

Πρόγραμμα

1

1η μέρα: Θεσσαλονίκη–Μυτιλήνη

Συγκέντρωση στις 14.30 και μεταφορά στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Επιβίβαση στο πλοίο και στις 16.00 απόπλους για την Μυτιλήνη.

2

2η μέρα: Μυτιλήνη – Αγ. Ραφαήλ – Μανταμάδος -Μυτιλήνη

Άφιξη στην πρωτεύουσα της Λέσβου στις 05:05. Αναχώρηση για να επισκεφθούμε το γυναικείο μοναστήρι του Αγ. Ραφαήλ το οποίο ιδρύθηκε το 1963 μετά από ένα θαυμαστό κύκλο ονείρων, που οδήγησαν στην ανεύρεση των λειψάνων των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης που μαρτύρησαν από τους Τούρκους το 1463. Συνεχίζουμε για το Μανταμάδο, για να προσκυνήσουμε την εκκλησία του Αγίου Ταξιάρχη (προστάτης της Λέσβου) με την ανάγλυφη εικόνα του, μοναδική στο είδος της φτιαγμένη από χώμα και αίμα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση. Διανυκτέρευση.

3

3η μέρα: Αϊβαλί – Πέργαμος – Μυτιλήνη

Πρωινό. Αναχώρηση για προαιρετική εκδρομή στο Αιβαλί. Παίρνουμε το πλοίο της γραμμής και σύντομα φτάνουμε στο Αϊβαλί. Στην περιήγηση της πόλης θα δούμε στα γραφικά σοκάκια τα παλιά ελληνικά αρχοντικά σπίτια και τις εκκλησίες που σώζονται ακόμη και κοσμούν το σημερινό Αϊβαλί. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα. Επόμενος σταθμός μας η Πέργαμος όπου θα επισκεφτούμε τον περίφημο ναό του Ασκληπιού. Μεταφορά στο λιμάνι και επιστροφή στην Μυτιλήνη. Διανυκτέρευση.

4

4η μέρα: Καλλονή – Μονή Λειμώνος- Πέτρα – Μόλυβος

Πρωινό και αναχώρηση για την Καλλονή. Θα επισκεφθούμε τη Μονή Λειμώνος το σημαντικότερο μοναστήρι του νησιού που χτίστηκε το 1523 και αποτέλεσε πνευματικό κέντρο του νησιού και κρυφό σχολειό στα χρόνια της Τουρκοκρατίας. Το μουσείο και η βιβλιοθήκη του περιλαμβάνουν έργα αμύθητης αξίας. Αναχώρηση στη συνέχεια για την Πέτρα για επίσκεψη και προσκύνημα  στην Παναγία την Γλυκοφιλούσα. Συνεχίζουμε για το πιο τουριστικό μέρος του νησιού τη Μύθημνα ή αλλιώς Μόλυβο. Ο Μόλυβος έχει χαρακτηρισθεί διατηρητέος οικισμός και είναι ότι πιο γραφικό έχει να επιδείξει η Λέσβος με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική των πολύχρωμων σπιτιών, το περίφημο κάστρο στην κορφή του λόφου και το όμορφο ψαρολίμανο.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο.  Χρόνος ελεύθερος στην πόλη. Επίσκεψη και προσκύνημα στον Ιερό Ναό Αγ. Θεράποντα και στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου. Διανυκτέρευσ

5

5η μέρα: Αγιάσο-Πλωμάρι-Μυτιλήνη

Πρωινό. Αναχώρηση για την Αγιάσο, ένα από τα πιο γραφικά χωριά του νησιού, προσκύνημα στη περίφημη εκκλησία της Παναγίας της Βρεφοκρατούσας.. Συνεχίζουμε για Πλωμάρι την δεύτερη πόλη της Λέσβου με την αμφιθεατρική δομή της πάνω από τη θάλασσα, παραδοσιακή πόλη με στενά σοκάκια και καλντερίμια και ονομαστή για το ούζο της. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα στα ταβερνάκια της περιοχής. Επίσης έχετε την ευκαιρία να ξεναγηθείτε στο αποστακτήριο – μουσείο “Ο κόσμος του Ούζου” όπου θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε την διαδικασία της απόσταξης χρησιμοποιώντας και τις πέντε σας αισθήσεις! Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

6

6η μέρα: Μυτιλήνη – Καβάλα – Θεσσαλονίκη

Πρωινό. Μεταφορά στο λιμάνι και στις 06.20 απόπλους για την Καβάλα. Άφιξη στην Καβάλα στις 16.20. Παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής. Άφιξη στην πόλη μας, αργά το βράδυ, γεμάτοι όμορφες εικόνες από το ταξίδι μας.

Παροχές - Τιμές

Τιμή συμμετοχής : 320,00€  / άτομο σε δίκλινο

Επιβάρυνση μονόκλινου :80,00€

 

 

Περιλαμβάνει:

Μεταφορές σύμφωνα με το πρόγραμμα με πολυτελές λεωφορείο

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια οικονομικής θέσης για τη διαδρομή Θεσσαλονίκη – Μυτιλήνη – Καβάλα

Τέσσερις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Silver Bay 3* στη Μυτιλήνη.

Πρωινό στο ξενοδοχείο

Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης

Φ.Π.Α.

Φόρος διαμονής

 

 

 Δεν Περιλαμβάνει: 

Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

 

 

*Είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής 15 ήμερες πριν την εκάστοτε αναχώρηση για την έκδοση ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.

*Ο αρχηγός της εκδρομής έχει το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας!

 

 

Παρατηρήσεις:

Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας.

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να γνωρίσετε και τα δικά τους στοιχεία.

Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.

Απαραίτητη η τηλεφωνική ενημέρωση στο γραφείο μας πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Ευχαριστούμε! 

 

Register Now!

Join the SetSail community today & set up a free account.