TOP
Image Alt

ΜΥΤΙΛΗΝΗ – ΑΪΒΑΛΙ 5 ΗΜΕΡΕΣ

ΜΥΤΙΛΗΝΗ – ΑΪΒΑΛΙ 5 ΗΜΕΡΕΣ

από 270€ / ανά άτομο
(0 Reviews)
 • Αναχώρηση
  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΚΑΒΑΛΑ - ΜΥΤΙΛΗΝΗ - ΑΪΒΑΛΙ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ) - ΚΑΒΑΛΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
 • Παροχές
  Ακτοπλοϊκώς
  Οδικώς
 • Δεν περιλαμβάνονται
  Breakfast
  Personal Guide
  Travel Agent
  Αεροπορικώς

Αληθινή πρωτεύουσα στο νησί της Λέσβου και σημαντικός πόλος έλξης επισκεπτών στο ανατολικό Αιγαίο, η Μυτιλήνη ξεδιπλώνει τα παλιά αρχοντικά της κατά μήκος της προκυμαίας. Βάζει την επιβλητική εκκλησία του Αγίου Θεράποντα στη μέση και στεφανώνεται από το κάστρο στην κορυφή ενός πευκώνα. Ως πνευματικό και εμπορικό κέντρο του νησιού, η Μυτιλήνη δίνει την ευκαιρία στον επισκέπτη της να περάσει πολλές ενδιαφέρουσες ημέρες αναζητώντας αξιοθέατα, όπως το αρχαίο θέατρο, τα οθωμανικά λουτρά, το Γενί τζαμί – ή θαυμάζοντας τα δεκάδες αρχοντικά-νεοκλασικά και ανακαλύπτοντας σπάνιους θησαυρούς στο Αρχαιολογικό μουσείο, σε βιβλιοθήκες, πινακοθήκες, λαογραφικές εκθέσεις.

 

 

Το Αϊβαλί, επίσης γνωστό ως Κυδωνίες, είναι πόλη της Τουρκίας και ένας από τους ασφαλέστερους λιμένες στα δυτικά παράλια της Μικράς Ασίας, απέναντι από τη Λέσβο, στα βορειοανατολικά της Μυτιλήνης. Βρίσκεται στην επαρχία Μπαλικεσίρ και κοντά στην Πέργαμο. Το Αϊβαλί έχει αρκετές εκκλησίες που έχουν μετατραπεί σε τζαμιά, αυτή όμως που επιβάλλεται να επισκεφθείτε είναι η παλιά Μητρόπολη, ο ιερός ναός των Ταξιαρχών, που έχει ανακαινισθεί εντυπωσιακά και λειτουργεί ως μουσείο. Το Μοσχονήσι «ενώνεται» με το Αϊβαλί χάρη στο Κρεμμύδι, μια μικρή κατοικημένη νησίδα που παρεμβάλλεται ανάμεσά τους και συνδέεται εκατέρωθεν με γέφυρες. Αφήνοντας το αυτοκίνητο, ξεκινήσαμε μια βόλτα στο πεζοδρομημένο κέντρο του οικισμού, ένα πραγματικό στολίδι. Έλληνες κατοικούσαν το νησί μέχρι το 1922, σε αυτούς ανήκαν οι καλόγουστες ταβέρνες και τα καφέ, αρκετά από τα οποία διατηρούν ακόμα ελληνικά ονόματα, όπως και τα υποδειγματικά αναστηλωμένα, από την Αρχιτεκτονική Σχολή του Πανεπιστημίου Γιλντίζ και την Τουρκική Επιστημονική Ακαδημία, σπίτια.

 

Πρόγραμμα

1

1η ημέρα

Αναχώρηση για το λιμάνι τις Καβάλας. Επιβίβαση στο πλοίο και στις 08:00 το πρωί απόπλους για Μυτιλήνη. Άφιξη στο νησί στις 16:05 μ.μ.. Αποβίβαση από το καράβι και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, ξεκούραση. Το βράδυ χρόνος ελεύθερος στη χώρα για μια πρώτη γνωριμία με το νησί. Διανυκτέρευση.

 

2

2η ημέρα

Πρωινό. Επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχωρούμε να επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Άγιο Ραφαήλ. Παρακολούθηση  Θεία Λειτουργία.(H Ιερά Μονή Αγ. Ραφαήλ βρίσκεται 14 χλμ. βόρεια της Μυτιλήνης και 3 χλμ. από τον οικισμό της Θερμής, στο λόφο των Καρυών, μέσα στους ελαιώνες.) Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον Ιερό Ναό Ταξιαρχών Μανταμάδο , στάση για φαγητό το μεσημέρι σε κάποια παραλία, επιστροφή στο ξενοδοχείο, Διανυκτέρευση.

 

3

3η ημέρα

Πρωινό και αναχώρηση να επισκεφθούμε τον Μόλυβο , το κάστρο της πόλης. Στη συνέχεια στην Πέτρα , προσκύνημα στο εκκλησάκι της Παναγίας Γλυκοφιλούσα. Μπάνιο στην παραλία της Πέτρας, φαγητό. Αναχωρούμε για την Αγιάσο , θα επισκεφθούμε την Παναγία της Αγιάσου. Επιστροφή στο Ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

4

4η ημέρα

Πρωινό και αναχωρούμε προαιρετικά για μια γνωριμία στο πανέμορφο Αϊβαλί , θα επισκεφθούμε τα Μοσχονήσια, χρόνος ελεύθερος να περιηγηθούμε στην αγορά και στα στενά δρομάκια με τα ελληνικά σπίτια. Το απόγευμα θα πάρουμε το καράβι και απόπλους για Μυτιλήνη. Φθάνοντας τακτοποίηση στο ξενοδοχείο . Χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

 

5

5η ημέρα

Πρωινό αναχώρηση για το λιμάνι της Μυτιλήνης , επιβίβαση στο καράβι και απόπλους για την Καβάλα στις 12:20 το μεσημέρι. Άφιξη στην Καβάλα στις 22:10 το βράδυ, επιβίβαση στο λεωφορείο και παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής. Άφιξη στη πόλη μας.

 

Παροχές - Τιμές

Τιμή συμμετοχής: 

 

-Τιμή συμμετοχής με τα δελτία τουρισμός για όλους 170 €

-Αναχώρηση από Σέρρες τιμή κατ άτομο χωρίς δελτίο 270 € με πρωινό.

-Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη τιμή κατ άτομο 270 € με πρωινό.

 

Περιλαμβάνει:

 

-Την μεταφορά με κλιματιζόμενο λεωφορείο του γραφείου μας

-Τις 4 διανυκτερεύσεις με πρωινό στο ξενοδοχείο SILVER BAY

-Περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα

-Ακτοπλοϊκά εισιτήρια

-Φόρο διαμονής

-Ασφάλεια

 

 

Δεν περιλαμβάνει:
-Εισόδους σε Μουσεία Αρχαιολογικούς χώρους και ότι αναγράφεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό η προτεινόμενο.
 
 

Παρατηρήσεις:

Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση, τηλέφωνο, e-mail ). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.Απαραίτητη η τηλεφωνική ενημέρωση στο γραφείο μας πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Ευχαριστούμε! 

 
Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν ταξιδέψετε:
Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.Για δική σας ασφάλεια αλλά και των γύρω σας, συστήνεται η διενέργεια self test, για τον καλύτερο έλεγχο του επιδημιολογικού φορτίου και τον ταχύτερο περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Register Now!

Join the SetSail community today & set up a free account.