TOP
Image Alt

ΜΕΤΕΩΡΑ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ 24/3 & 25/3

ΜΕΤΕΩΡΑ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ 24/3 & 25/3

από 99€ / ανά άτομο
(0 Reviews)
 • Προορισμός
 • Παροχές
  Breakfast
  Personal Guide
  Travel Agent
  Οδικώς
 • Δεν περιλαμβάνονται
  Αεροπορικώς
  Ακτοπλοϊκώς

2ΗΜΕΡΗ & 3ΗΜΕΡΗ

ΜΕΤΕΩΡΑ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ

25-26/3/2023 & 24-26/3/2023

 

 

Τα Μετέωρα είναι ένα σύμπλεγμα από σκοτεινόχρωμους βράχους από ψαμμίτη οι οποίοι υψώνονται έξω από την Καλαμπάκα στη Θεσσαλία, κοντά στα πρώτα υψώματα της Πίνδου και των Χασίων. Τα μοναστήρια των Μετεώρων, που είναι χτισμένα στις κορυφές κάποιων από τους βράχους, είναι σήμερα το δεύτερο σημαντικότερο μοναστικό συγκρότημα στην Ελλάδα, ύστερα από το Άγιο Όρος. Από τα τριάντα που υπήρξαν ιστορικά, σήμερα λειτουργούν μόνον έξι, τα οποία, από το 1988 περιλαμβάνονται στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

 

 

 

 

Σημείωση : στο 2ημερο πρόγραμμα, η 2η μέρα θα γίνει ως εξής :
Μετέωρα – Λίμνη Πλαστήρα – Θεσσαλονίκη.

 

 

 

Πρόγραμμα

1

1η ημέρα: Θεσσαλονίκη - Πύλη – Περτούλι – Ελάτη - Καλαμπάκα

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί και αναχώρηση. Πρώτη µας στάση στο περίφημο μονότοξο πέτρινο γεφύρι που έχει κτιστεί το 1514 από τον Άγιο Βησσαρίωνα και βρίσκεται στην είσοδο του χωριού Πύλη Τρικάλων.Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το γραφικό Περτούλι, ένα πανέμορφο χωριό της Ανατολικής Πίνδου, κτισμένο σε υψόμετρο 1200 μέτρων. Έπειτα θα κατευθυνθούμε προς την Ελάτη, γραφικό χωριό σε υψόμετρο 950 μέτρων, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για γεύμα εξ’ ιδίων. Επόμενος
προορισμός μας η όμορφη πόλη της Καλαμπάκας, χτισμένη στις ρίζες των βράχων των Μετεώρων. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος.Διανυκτέρευση.

2

2η ημέρα: Μετέωρα – μουσείο φυσικής ιστορίας και Μανιταριών -Τρίκαλα

Πρωινό και αναχώρηση για τα Μετέωρα, για να θαυμάσουμε από κοντά το σπάνιο αυτό γεωλογικό φαινόμενο, όπου οι βράχοι υψώνονται σχεδόν κάθετοι και αποτελεί καταφύγιο ερημιτών από το 12ο µ.Χ. αιώνα. Μέσα σε κλίμα κατάνυξης θα επισκεφθούμε τα μοναστήρια των Μετεώρων, που μοιάζουν να είναι λαξευμένα πάνω στους Βράχους. Από τα τριάντα μοναστήρια που υπήρξαν ιστορικά, σήμερα λειτουργούν μόνο έξι, τα οποία από το 1988 περιλαμβάνονται στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Στη συνέχεια επίσκεψη στο μουσείο φυσικής ιστορίας και μανιταριών. Το απόγευμα αναχώρηση για τα Τρίκαλα, τη μικρή Ευρώπη στην καρδιά της Θεσσαλίας. Γνωριμία µε την πόλη και ελεύθερος χρόνος για μια βόλτα στους πεζόδρομους της, ή ενναλακτικά στο Ληθαίο ποταμό, που διασχίζει την πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3

3η ημέρα: Λίμνη Πλαστήρα – Καρδίτσα – Θεσσαλονίκη

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για τη λίμνη Πλαστήρα (Ταυρωπού),όπου το τοπίο σαγηνεύει µε τα έλατα, τις βελανιδιές και τα πλατάνια.Διέλευση από τα γραφικά χωριά της περιοχής, άφιξη στο φράγμα του Πλαστήρα και συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για την πλαζ Λαμπερού, όπου θα έχουμε χρόνο για καφέ και περίπατο στις όχθες της μαγευτικής λίμνης.Στη συνέχεια, στάση στην όμορφη Καρδίτσα, όπου θα έχουμε την ευκαιρία για βόλτα στους πεζόδρομους της και γεύμα εξ’ ιδίων. Επιστροφή στην πόλη μας το βράδυ, κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις καθοδόν.

Παροχές - Τιμές

2 ημέρες
25 – 26/3
Hotel FAMISSI 3* 99€ Με πρωινό
Επιβάρυνση μονόκλινου +30€

 

 

 

3 ημέρες
24 – 26/3
Hotel FAMISSI 3* 149€ Με πρωινό
Επιβάρυνση μονόκλινου +45€

 

 

 

 

 

Περιλαμβάνει:
Τις μεταφορές µε πούλμαν.

Περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
Συνοδός.
Τις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο.

Πρωινό.

Ασφάλεια αστικής επαγγελµατικής ευθύνης.

Φ.Π.Α.

 

 

 

Δεν περιλαμβάνει:
Εισόδους μουσείων,αρχαιολογικών χώρων και ότι αναφέρεται στο πρόγραµµα ως προαιρετικό.

Φόρος διαμονής

 

 

 

Παρατηρήσεις:

Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση, τηλέφωνο, e-mail).Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία. Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής. Απαραίτητη η τηλεφωνική ενημέρωση στο γραφείο μας πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Ευχαριστούμε! 

 

 

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν ταξιδέψετε:

Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.

Για δική σας ασφάλεια αλλά και των γύρω σας, συστήνεται η διενέργεια self test, για τον καλύτερο έλεγχο του επιδημιολογικού φορτίου και τον ταχύτερο περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

 

 

 

Register Now!

Join the SetSail community today & set up a free account.