TOP
Image Alt

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ-ΑΙΤΩΛΙΚΟ-ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ-ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΓΙΑΣ ΛΑΥΡΑΣ 24/03

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ-ΑΙΤΩΛΙΚΟ-ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ-ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΓΙΑΣ ΛΑΥΡΑΣ 24/03

από 165€ / ανά άτομο
(0 Reviews)
 • Αναχώρηση
  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΠΡΕΒΕΖΑ
 • Παροχές
  Breakfast
  Οδικώς
 • Δεν περιλαμβάνονται
  Personal Guide
  Travel Agent
  Αεροπορικώς
  Ακτοπλοϊκώς

3ήμερη εκδρομή

Μεσολόγγι-Αιτωλικό-Ναύπακτος-Αναπαράσταση αγίας Λαύρας

24/3-26/3/2023

Τιμή συμμετοχής:165€

Σύμφωνα με τον θρύλο της Αγίας Λαύρας, η Ελληνική Επανάσταση στην Πελοπόννησο ξεκίνησε στις 25 Μαρτίου1821, όταν ο Παλαιών Πατρών Γερμανός ύψωσε το λάβαρο της Επανάστασης στο μοναστήρι της Αγίας Λαύρας, στα Καλάβρυτα.

Πρόγραμμα

1

1Η ΜΕΡΑ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ- ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ

Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη στις 07.00. Με καθ’ οδόν στάση για καφέ και ξεκούραση στο Strada Γρεβενών, άφιξη στο Μεσολόγγι. Θα επισκεφθούμε τον Κήπο των Ηρώων. Πρόκειται για μια έκταση σχεδόν δεκατεσσάρων στρεμμάτων στην οποία κατά την διάρκεια της μάχης για ανεξαρτησία αγωνίστηκαν και θάφτηκαν οι μαχητές της φρουράς της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου. Επίσκεψη στη Δημοτική Πινακοθήκη  και το σπίτι του Τρικούπη-Παλαμά. Αναχώρηση για τη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου όπου θα δούμε τις πελάδες και θα επισκεφθούμε το μουσείο Άλατος. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό. Αναχώρηση για Ναύπακτο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος  στο  μικρό λιμανάκι με τους Βενετσιάνικους πύργους και τους προμαχώνες. Διανυκτέρευση.

2

2Η ΜΕΡΑ: ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΓΙΑΣ ΛΑΥΡΑΣ -ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-ΜΟΝΗ ΣΠΗΛΑΙΟΥ

Πρωινό. Αναχώρηση και περνώντας την διάσημη γέφυρα του Ρίου-Αντιρρίου κατευθυνόμαστε στα πανέμορφα Καλάβρυτα και επισκεπτόμαστε την ιστορική μονή της Αγίας Λαύρας, σύμβολο του ελληνικού έθνους . Εδώ τον Μάρτιο του 1821, ο μητροπολίτης Παλαιών Πατρών Γερμανός, μέλος της Φιλικής Εταιρείας, ευλόγησε το λάβαρο του Αγώνα, κηρύσσοντας την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης. Η μονή διαθέτει μοναδικά κειμήλια στο σκευοφυλάκιό της, όπως το λάβαρο του Αγώνα, τα χρυσοκέντητα άμφια του Παλαιών Πατρών Γερμανού, την κάρα του Αγίου Αλεξίου, πολύτιμα ευαγγέλια και επιτάφιο του 1754. Παραμονή για την παρακολούθηση των εορταστικών εκδηλώσεων και της αναπαράστασης της ορκωμοσίας των αγωνιστών και της κήρυξης της Επανάστασης του 1821. Το μεσημέρι θα γευματίσουμε στην πόλη των Καλαβρύτων.  Μετάβαση και επίσκεψη  στο Μέγα Σπήλαιο, ένα από τα μεγαλύτερα προσκυνήματα στον ελλαδικό χώρο. Η μονή είναι χτισμένη στο άνοιγμα ενός μεγάλου φυσικού σπηλαίου της οροσειράς του Χελμού, επάνω από την απότομη χαράδρα του Βουραϊκού ποταμού, σε υψόμετρο 899 μέτρων, απόλυτα εναρμονισμένη  με το άγριο και εντυπωσιακό τοπίο της περιοχής. Κατά την Επανάσταση του 1821 η Μονή αποτέλεσε φάρο της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού αλλά και κέντρο αντίστασης κατά των κατακτητών και παρότι δέχτηκε πολλές επιθέσεις, ποτέ δεν κατακτήθηκε. Επιστροφή στη Ναύπακτο. Χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

3

3Η ΜΕΡΑ: ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ-ΑΙΤΩΛΙΚΟ-ΠΡΕΒΕΖΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρωινό και αναχώρηση για Αιτωλικό . Επίσκεψη και προσκύνημα στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών με το πηγάδι στο εσωτερικό του και τον τάφο της κυρά-Βασιλικής στον περίβολο του.  Επίσκεψη στο κέντρο Χαρακτικών Τεχνών-Μουσείο Βάσω Κατράκη. Αναχώρηση για την γραφική Πρέβεζα   Χρόνος ελεύθερος για φαγητό. Παίρνοντας την  Ιόνια Οδό κάνοντας στάση για καφέ και ξεκούραση πριν τα Γιάννενα, φθάνουμε  το βράδυ στην πόλη μας γεμάτοι όμορφες αναμνήσεις από το ταξίδι μας.

Παροχές - Τιμές

Τιμή συμμετοχής:165,00 € το άτομο σε δίκλινο

Επιβάρυνση μονόκλινου:40,00 €        

 

 Η τιμή περιλαμβάνει:

 • Μεταφορά με πολυτελές πούλμαν του γραφείου μας
 • Δύο διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο FLISVOS στη Ναύπακτο 
 • Πρωινό καθημερινά
 • Περιηγήσεις-ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • Φόρος διαμονής υπέρ Ελληνικού Δημοσίου
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Φ.Π.Α.

 

Δεν περιλαμβάνει:

Επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα, εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

 

ΔΩΡΕΑΝ PARKING ΓΙΑ ΤΟ Ι.Χ. ΣΑΣ  ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ 19, ΝΙΚΟΠΟΛΗ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

 

 

 

Πληροφορίες:

 

Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, e-mail).Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία. Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής. Απαραίτητη η τηλεφωνική ενημέρωση στο γραφείο μας πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.

Οι αναγραφόμενες ώρες του προγράμματος είναι ενδεικτικές. Το πρόγραμμα υπόκεινται σε αλλαγές εάν το κρίνει ο συνοδός για την καλύτερη διεκπεραίωση του προγράμματος.

Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα. Ευχαριστούμε!

 

Register Now!

Join the SetSail community today & set up a free account.