TOP
Image Alt

ΜΑΛΤΑ 16-19/3

ΜΑΛΤΑ 16-19/3

από 149€ / ανά άτομο
(0 Reviews)
 • Προορισμός
 • Αναχώρηση
  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΜΑΛΤΑ
 • Παροχές
  Breakfast
  Personal Guide
  Αεροπορικώς
 • Δεν περιλαμβάνονται
  Travel Agent
  Ακτοπλοϊκώς
  Οδικώς
Μάλτα, 4 ημέρες / 3 διανυκτερεύσεις
 

Η Μάλτα είναι ένα μικρό νησί στο κέντρο της Μεσογείου. Βρέχεται από τα νερά του Μαλτέζικου αρχιπελάγους και βρίσκεται σε απόσταση περίπου 80χμ από τα νότια παράλια της Σικελίας. Σε αντίθεση με την αντίληψη που κυκλοφορεί ευρέως, η Μάλτα, με το αδερφό νησί του Γκοζο (Gozo) και το μικρότερο Κομίνο (Comino) αποτελεί ανεξάρτητο κράτος απο το 1964. Η έκταση του της είναι 316τετρ.χμ και ο συνολικός πληθυσμός περίπου 400.000, κατατασσοντας έτσι τη Μάλτα ως ένα από τα μικρότερα και πιο πυκνοκατοικημένα κράτη του κόσμου. Η πρωτεύουσα του νησιού είναι η Βαλέτα (Valletta), προστατευόμενο μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την ΟΥΝΕΣΚΟ, η οποία μάλλον κέρδισε τη θέση της πρωτεύουσας για λόγους ιστορικούς, καθότι το μικρό μέγεθός της δε συνιστά τυπική πρωτεύουσα κράτους.

Η Μάλτα είναι μια δίγλωσση χώρα, όπου πέρα από τα Μαλτέζικα που είναι η εθνική τους γλώσσα και χρησιμοποιείται κατά κόρον, τα Αγγλικά είναι η δεύτερη επίσημη γλώσσα του κράτους. Αποτελεί επίσημο μέλος της ΕΕ από το 2004, ενώ από το 2008 επίσημο νόμισμα της χώρας είναι το Ευρώ.

Ως νησί η ιστορία του χάνεται στα βάθη των αιώνων, με πολλές επιρροές οι οποίες επηρέασαν τη γλώσσα, τη θρησκεία και την κουλτούρα του λαού. Επίσημο θρήσκευμα είναι ο Καθολικισμός, ο οποίος έχει τις ρίζες του στο ναυάγιο του Αποστόλου Πάυλου στα ανοιχτά της Μάλτας. Το προηγούμενο όνομα του νησιού Μελίτη (ή Μελίτα) παραπέμπει σε αρχαιο-Ελληνικές επιρροές κατα μία εξήγηση και αναφέρεται στο μέλι, είτε λόγω της ντόπιας παραγωγής μελιού, είτε εξαιτίας του χρώματος της πέτρας που χρησιμοποιείται στα σπίτια και παραπέμπει σε μέλι.

Το κλίμα είναι Μεσογειακό με μικρούς αλλά αρκετά υγρους χειμώνες και μεγάλα καλοκαίρια. Συμφωνα με μερικά στατιστικά, η Μάλτα έχει τις περισσότερες ώρες ηλιοφάνειας ανά έτος στον κόσμο, κάνοντάς την έτσι ένα ιδανικό προορισμό. Η οικονομία είναι σταθερή και ο τουρισμός αποτελεί ένα μεγάλο κεφάλαιο για τον τόπο.

Παρά το μικρό μέγεθος, οι υποδομές και η οργάνωση του νησιού είναι σε πολύ καλά επίπεδα. Στη Μάλτα υπάρχει δωρεάν υγεία και περίθαλψη, ενώ διαθέτει κι ένα νέο νοσοκομείο-στολίδι, καθώς και δωρεάν δημόσια παιδεία. Επίσης το πανεπιστήμιο είναι χωρίς δίδακτρα για τους Έλληνες, για τα προπτυχιακά προγράμματα.

Η Ελληνική κοινότητα είναι μικρή, αλλά με αυξητικές τάσεις κυρίως τα τελευταία χρόνια. Κατά καιρούς γίνονται προσπάθειες για αντάμωση των Ελλήνων, κυρίως σε γιορτές.

Πρόγραμμα

1

Ημέρα 1 : Θεσσαλονίκη - Μάλτα

Πτήση – Μάλτα – Ξενάγηση πόλης – Τακτοποίηση στα δωμάτια.
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Μάλτα. Άφιξη στο αεροδρόμιο της Μάλτας και αμέσως μετά θα κατευθυνθούμε με τη βοήθεια της τοπικής συνοδού-ξεναγού στο ξενοδοχείο. Για το βράδυ σας προτείνουμε να επισκεφθείτε τις γειτονικές πόλεις Sliema και St. Julian, που σφύζουν από ζωή, διαθέτοντας μεγάλα ξενοδοχεία, εστιατόρια και μπαρ. Το Paceville, στην άκρη του St. Julian, είναι το νυχτερινό επίκεντρο, γεμάτο μπαρ, κλαμπ και τουρίστες. Οι ντόπιοι κάνουν passeggiata, δηλαδή βόλτα, στον παραλιακό δρόμο, ο οποίος, αν τον κοιτούσες από ψηλά θα έμοιαζε με κορδέλα, διατρέχοντας αναρίθμητους κόλπους, λιμανάκια και μαρίνες.

2

Ημέρα 2 : Μάλτα - Βαλέτα - Γκόζο

Μάλτα – Βαλέτα – προαιρετική εκδρομή στο Γκόζο.
Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση στην περίφημη πρωτεύουσα του τάγματος των Ιπποτών του Αγ. Ιωάννη, τη Βαλέτα. Η ξενάγηση γίνεται με τα πόδια, γιατί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων απαγορεύεται στο τμήμα της Παλιάς Πόλης. Πρόκειται για μια μοναδική καστρούπολη με ιδιαίτερη ιστορική σημασία και απεριόριστη ομορφιά. Θα περπατήσουμε στα στενά γραφικά δρομάκια που είναι διάσπαρτα με στοιχεία μιας άλλης εποχής. Θα θαυμάσουμε τους κήπους Μπαράκα, απ’ όπου θα δούμε την πανοραμική θέα των δύο φυσικών λιμανιών της Μάλτας και των τριών ιστορικών πόλεων που συνδέονται με τις δύο μεγάλες πολιορκίες, του 1565 και 1942. Συνεχίζουμε,για όσους το επιθυμούν.

3

Ημέρα 3 : Μάλτα - Χωριό του Ποπάυ - Μόστα - Ραμπάτ - Μεδίνα - Μάρσασλοκ - Τα Άλι

Μάλτα – Μόστα – Μεδίνα – Ραμπάτ – Τα Άλι – Μάρσασλοκ – Προαιρετική επίσκεψη στο χωριό του Ποπάυ
Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση μας στο γεωγραφικό κέντρο της Μάλτας. Θα επισκεφτούμε τον εντυπωσιακό καθεδρικό ναό της Μόστα με τον μεγαλύτερο τρούλο στο νησί. Στη συνέχεια, θα μεταφερθούμε στο Εθνικό Πάρκο Τα Αλί, όπου θα επισκεφθούμε το φημισμένο εργοστάσιο παραγωγής φυσητού γυαλιού καθώς και το εργαστήριο αργυροχρυσοχοΐας. Στη συνέχεια, θα μεταφερθούμε στο λόφο του Ραμπάτ για την επίσκεψη στη σιωπηλή πολιτεία Mdina, που είναι οχυρωμένη σε απόρθητο κάστρο και είχε διατελέσει κατά τον Μεσαίωνα πρωτεύουσα του νησιού. Θα περπατήσουμε στα πλακόστρωτα μεσαιωνικά δρομάκια για να δούμε τα κυριότερα σημεία της πόλης.

Συνεχίζουμε για το παραθαλάσσιο στολίδι της Μάλτας με τις πολύχρωμες βάρκες, τη Μάρσασλοκ, όπου μπορείτε να δοκιμάσετε την κουζίνα της, που φημίζεται για το φρέσκο ψάρι και τις σούπες λαχανικών. Για το απόγευμα σας προτείνουμε μια βόλτα σ’ ένα αξιοθέατο διαφορετικό από τα υπόλοιπα, το πολυφωτογραφημένο Χωριό του Ποπάυ (Popeye Village). Πρόκειται ουσιαστικά για το μέρος που γυρίστηκε η ταινία “Ποπάυ” με τον Ρόμπιν Γουίλιαμς το μακρινό 1980 και το οποίο σήμερα λειτουργεί ως θεματικό πάρκο με τα σπίτια των χαρακτήρων, φανταστείτε το σαν μια μικρή Ντίσνειλαντ. Για το δεύτερο βράδυ σας προτείνουμε να απολαύσετε μια βόλτα με άμαξα και να φωτογραφήσετε τα magic bus που είναι από το 1950.

4

Ημέρα 4 : Μάλτα - Τρείς Πόλεις - Θεσσαλονίκη

Μάλτα – Τρείς Πόλεις -Πτήση επιστροφής.
Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση στις «τρεις Πόλεις», την Κοσπίκουα, την Βιτοριόζα και την Σέγκλεα, έδρα των Ιωαννιτών Ιπποτών κατά την μεγάλη πολιορκία του 1565. Από τις επάλξεις τους θα απολαύσουμε τη μαγική θέα της Βαλέτας και θα περιπλανηθούμε στα Μεσαιωνικά στενά, με τα κτήρια της Ιερής Εξέτασης, των Μοναστηριών, την πλατεία των εκτελέσεων, το σπίτι του δήμιου.Το βράδυ θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.

Παροχές - Τιμές

Τιμοκατάλογος 16/03/23 – 19/03/23

Alexandra 3* (St.Julian’s) early booking 159€, κανονική τιμή 259€

Cavalieri Art 4* (St.Julian’s) early booking 189€, κανονική τιμή 289€

Mercure St. Julian's 4* plus (St.Julian’s) early booking 215€, κανονική τιμή 315€

 

*Οι early booking τιμές ισχύουν για κρατήσεις έως 20/01/2023
**Φόροι αεροδρομίου & επίναυλοι καυσίμων (και λοιπά): 145€

 

 

Σημειώσεις:
- Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραληφθεί κάτι
- Για την πραγματοποίηση των προαιρετικών εκδρομών απαιτείται ελάχιστη συμμετοχή
- Ατομικό πρόγραμμα (αεροπορικά εισιτήρια & διαμονή): -50€/άτομο
- Προτεινόμενη ταξιδιωτική ασφάλιση (Covid19) : 20€/άτομο

 


Περιλαμβάνονται:


✓ Αεροπορικά εισιτήρια με την Ryanair για το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Μάλτα – Θεσσαλονίκη
✓ Μία αποσκευή καμπίνας 10 κιλών και μία μικρή τσάντα ανά άτομο
✓ Μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο της Μάλτας
✓ Περιηγήσεις και ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
✓ Αρχηγός – συνοδός 
✓ Ελληνόφωνος, επίσημος τοπικός ξεναγός στις ξεναγήσεις του προγράμματος
✓ Διαμονή στο ξενοδοχείο της επιλογής σας για 3 διανυκτερεύσεις με πρωινό καθημερινά
✓ Ασφάλεια αστικής ευθύνης
✓ Φ.Π.Α.

 


Δεν περιλαμβάνονται:


x Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό
x Είσοδοι σε μουσεία, αξιοθέατα, επισκέψιμους χώρους
x Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων
x Προαιρετική εκδρομή στο Γκόζο: 40€/ενήλικα & 30€/παιδί
x Φόροι αεροδρομίων & επίναυλοι καυσίμων (και λοιπά): 145€

 

Παρατηρήσεις:

Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση, τηλέφωνο, e-mail ). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία. Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής. Απαραίτητη η τηλεφωνική ενημέρωση στο γραφείο μας πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Ευχαριστούμε! 

 

 

 

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν ταξιδέψετε:

Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.

Για δική σας ασφάλεια αλλά και των γύρω σας, συστήνεται η διενέργεια self test, για τον καλύτερο έλεγχο του επιδημιολογικού φορτίου και τον ταχύτερο περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Register Now!

Join the SetSail community today & set up a free account.