TOP
Image Alt

ΛΕΥΚΑΔΑ – ΔΩΔΩΝΗ – ΝΙΚΟΠΟΛΗ – ΛΙΜΝΗ ΖΗΡΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΑ 25-27/02

ΛΕΥΚΑΔΑ – ΔΩΔΩΝΗ – ΝΙΚΟΠΟΛΗ – ΛΙΜΝΗ ΖΗΡΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΑ 25-27/02

από 130€ / ανά άτομο
(0 Reviews)
 • Προορισμός
 • Αναχώρηση
  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΛΕΥΚΑΔΑ - ΔΩΔΩΝΗ - ΝΙΚΟΠΟΛΗ - ΛΙΜΝΗ ΖΗΡΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΑ
 • Παροχές
  Breakfast
  Personal Guide
  Οδικώς
 • Δεν περιλαμβάνονται
  Travel Agent
  Αεροπορικώς
  Ακτοπλοϊκώς

Λευκάδα – Δωδώνη – Νικόπολη – Λίμνη Ζηρού Ιωάννινα 25-27/02,

Τιμή συμμετοχής: από 130€ / το άτομο

 

Το Λευκαδίτικο καρναβάλι έχει τις ρίζες του στο 1882 με 1883. Το έθιμο του γλεντιού, της ψυχαγωγίας και της μεταμφίεσης αγαπήθηκε και καθιερώθηκε στην χώρα μας από τις αρχές του 19ου αιώνα. Η παλαιότερη αποκριάτικη εκδήλωση στην Ελλάδα φαίνεται να έχει τις ρίζες της στην Πάτρα. Μια πόλη όπου το καρναβάλι έχει αποκτήσει ιδιαίτερη φήμη. Το Πατρινό Καρναβάλι στις μέρες μας είναι το μεγαλύτερο που πραγματοποιείται στην Ελλάδα. Τα βασικά στοιχεία που έκαναν το καρναβάλι να αγαπηθεί ιδιαίτερα είναι οι μεταμφιέσεις, η σάτιρα, το ξεφάντωμα, τα «πειράγματα» και το γλέντι. Επίσης, αγαπήθηκαν και τα κατά τόπους ιδιαίτερα έθιμα που αναπτύχθηκαν μέσα στα χρόνια.

Πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια των τριών εβδομάδων πριν από την Καθαρά Δευτέρα, όπου αρχίζει η Μεγάλη Σαρακοστή. Η λέξη «καρναβάλι» ετυμολογικά προέρχεται από την λατινική «carnevale». Αποτελείται από τα συνθετικά carne (κρέας) και vale (περνάει), δηλαδή «αποκριά». Ονομάστηκε έτσι επειδή την δεύτερη εβδομάδα του Τριωδίου, οι χριστιανοί έτρωγαν κρέας χωρίς να νηστεύουν και πραγματοποιούσαν γλέντια και φαγοπότια χωρίς περιορισμούς.

 

 

Πρόγραμμα

1

1η μέρα : Θεσσαλονίκη-Αρχαίο Δωδώνης-Αρχαιολογικός Χώρος Νικόπολης-Πρέβεζα-Λευκάδα (404χλμ)

Αναχώρηση στις 7.30 Με καθ’ οδόν στάση για καφέ στα Γρεβενά, άφιξη στο Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης που κατασκευάστηκε τον 3Ο αιώνα πχ από τον Βασιλιά Πύρρο και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα και καλύτερα σωζόμενα αρχαιοελληνικά θέατρα χωρητικότητας 18.000 θέσεων. Αναχώρηση για τον αρχαιολογικό μουσείο της Νικόπολης την πόλη που ίδρυσε ο Οκταβιανός σε ανάμνηση της νίκης στην ναυμαχία του Ακτίου το 31πχ.Συνεχίζουμε  για την όμορφη και γραφική Πρέβεζα.,χρόνος ελεύθερος για φαγητό. Αναχώρηση για  την  Λευκάδα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος για περιήγηση στην όμορφη πόλη. Διανυκτέρευση.

2

2η μέρα: Λευκάδα-Καρυά-Λευκαδίτικο Καρναβάλι (Παρέλαση) (30χλμ)

Πρωϊνό και αναχώρηση για τη Ιερά Μονή Φανερωμένης προστάτιδα του νησιού. Χρόνος ελεύθερος για προσκύνηση της Θαυματουργής εικόνας της Παναγίας και για να επισκεφτούμε το ναυτικό και εκκλησιαστικό μουσείο. Αναχωρήση για το στολίδι της Λευκάδας την Καρυά Χρόνος ελεύθερος για περιήγηση στο πανέμορφο γραφικό χωριό. Επιστροφή στην Λευκάδα και συμμετοχή στις καρναβαλικές εκδηλώσεις . Διανυκτέρευση.

3

3η μέρα : Λευκάδα- Λίμνη Ζηρού-Ιωάννινα-Θεσσαλονίκη(387χλμ)

Πρωινό και αναχωρούμε  για την πανέμορφη  πανέμορφη λίμνη Ζηρού,.Χρόνος ελεύθερος για καφέ. Αναχώρηση για τα πανέμορφα Ιωάννινα    για περιήγηση και φαγητό. Με καθ’ οδόν στάση, για καφέ άφιξη στην πόλη μας γεμάτοι όμορφες αναμνήσεις από το ταξίδι μας.

Παροχές - Τιμές

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

από 130€ / το άτομο στο HOTEL NIRIKOS 2* με πρωινό 

από 150€ / το άτομο στο HOTEL IONIAN STAR 4* με πρωινό

 

Περιλαμβάνει:

 •  Την μεταφορά με πολυτελές, ασφαλές πούλμαν το οποίο τηρεί όλα τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ
 • Δύο διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο
 • Πρωϊνό
 • Ξεναγήσεις –περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Φ.Π.Α. και φόρο διαμονής
 • Αρχηγός – συνοδός

 

Δεν περιλαμβάνει:

Ποτά,  γεύματα, εισόδους σε μουσεία και ότι άλλο αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

 

 

 ΔΩΡΕΑΝ PARKING ΓΙΑ ΤΟ Ι.Χ. ΣΑΣ ΣΕ ΦΥΛΑΣΣΟΜΕΝΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ 19, ΝΙΚΟΠΟΛΗ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

 

Παρατηρήσεις:

Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση, τηλέφωνο, e-mail).Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία. Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής. Απαραίτητη η τηλεφωνική ενημέρωση στο γραφείο μας πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Ευχαριστούμε! 

 

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν ταξιδέψετε:

Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.

Για δική σας ασφάλεια αλλά και των γύρω σας, συστήνεται η διενέργεια self test, για τον καλύτερο έλεγχο του επιδημιολογικού φορτίου και τον ταχύτερο περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

 

 

Register Now!

Join the SetSail community today & set up a free account.