TOP
Image Alt

ΛΑΜΙΑ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ 24/3 & 25/3

ΛΑΜΙΑ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ 24/3 & 25/3

από 95€ / ανά άτομο
(0 Reviews)
 • Προορισμός
 • Αναχώρηση
  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΛΑΜΙΑ
 • Παροχές
  Breakfast
  Personal Guide
  Travel Agent
  Οδικώς
 • Δεν περιλαμβάνονται
  Αεροπορικώς
  Ακτοπλοϊκώς

2ΗΜΕΡΗ & 3ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΛΑΜΙΑ & ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

25-26/3/2023 & 24-26/3/2023

 

 

Η Λαμία (αναφερόμενη από τον 8ο μέχρι το 19ο αιώνα με την ονομασία Ζητούνι) είναι πόλη και πρωτεύουσα της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας καθώς και είναι το κέντρο της Ελλάδος . Έχει πληθυσμό 62.391 κατοίκους και βρίσκεται στις πλαγιές του όρους Όθρυς, κοντά στον ποταμό Σπερχειό. Αποτελεί κέντρο αγροτικής και κτηνοτροφικής περιοχής. Με την εφαρμογή την 1η Ιανουαρίου του 2011 του αυτοδιοικητικού Προγράμματος «Καλλικράτης», η Λαμία παρέμεινε ως έδρα του διευρυμένου Δήμου Λαμιέων, ο οποίος έχει πληθυσμό 66.442 κατοίκους (επίσημη απογραφή 2011).[1] Επίσης, παρέμεινε έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συσσωρεύοντας όλες τις προβλεπόμενες υπηρεσίες.

 

 

Σημείωση: στο 2ημερο πρόγραμμα, παραλείπεται η επίσκεψη στους Δελφούς – Αράχωβα. Την 1η μέρα θα δούμε το Καρπενήσι και την Παναγιά Προυσιώτισσα

Πρόγραμμα

1

1η ημέρα: Θεσσαλονίκη - Δελφοί – Αράχωβα - Λαμία

Αναχώρηση νωρίς το πρωί. Μετά τις απαραίτητες στάσεις στη διαδρομή μας, άφιξη στους Δελφούς, τον Ομφαλό της γης, και επίσκεψη στον Αρχαιολογικό χώρο. Τόπος γνωστός από το 1400 π.χ. µε μεγάλο αρχαιολογικό, ιστορικό και τουριστικό ενδιαφέρον.Συνεχίζουμε για την Αράχωβα, μία πόλη χτισμένη στους πρόποδες του Παρνασσού, µε πέτρινα σπίτια, γραφικά στενά δρομάκια και υπέροχη θέα στον κάμπο. Θα µας δοθεί η ευκαιρία να δούμε τα υπέροχα χρωματιστά υφαντά της και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα και φαγητό. Έπειτα θα κατευθυνθούμε προς τη Λαμία. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα θα γνωρίσουμε την πόλη, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε το σημαντικότερο μνημείο της, το κάστρο, τον αμεσότερο μάρτυρα της ιστορίας της. Διανυκτέρευση.

2

2η ημέρα: Καρπενήσι - Παναγία Προυσιώτισσα – Λαμία

Πρωινό και αναχώρηση για µία μοναδική εκδρομή στο νομό Ευρυτανίας. Ο δρόμος µε το καταπράσινο φυσικό τοπίο µας οδηγεί στην πρωτεύουσα, το Καρπενήσι, χτισμένο στις νότιες πλαγιές του Βελουχιού σε ύψος 1000µ. Μια πόλη πνιγμένη στα έλατα, τα πεύκα και τις καστανιές. Θα γνωρίσουμε την πόλη και στη συνέχεια θα πορευτούμε προς το Μοναστήρι της Παναγιάς Προυσιώτισσας, το οποίο είναι χτισμένο σε απότομο βράχο. Εκεί, υπάρχει ένα μικρό μουσείο, µε προσωπικά αντικείμενα του Γεώργιου Καραϊσκάκη.Γεύμα καθοδόν και επιστροφή στο ξενοδοχείο µας. Ελεύθερος χρόνος.
Διανυκτέρευση.

3

3η ημέρα: Τρίκαλα – Μετέωρα - Θεσσαλονίκη

Πρωινό και αναχώρηση για τα Τρίκαλα, τη μικρή Ευρώπη στην καρδιά της Θεσσαλίας. Γνωριμία µε την πόλη και ελεύθερος χρόνος για μια βόλτα στους πεζόδρομους της, ή εναλλακτικά στο Ληθαίο ποταμό, που διασχίζει την πόλη. Συνεχίζουμε για τα Μετέωρα. Θα θαυμάσουμε από κοντά το σπάνιο αυτό γεωλογικό φαινόμενο, όπου οι βράχοι υψώνονται σχεδόν κάθετοι και αποτελεί καταφύγιο ερημιτών από το 12ο µ.Χ. αιώνα. Μέσα σε κλίμα κατάνυξης θα επισκεφθούμε τα μοναστήρια των Μετεώρων, που μοιάζουν να είναι λαξευμένα πάνω στους Βράχους. Από τα τριάντα μοναστήρια που
υπήρξαν ιστορικά, σήμερα λειτουργούν μόνο έξι, τα οποία από το 1988
περιλαμβάνονται στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της
UNESCO. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό εξ ιδίων και μετά τις απαραίτητες
στάσεις καθοδόν, άφιξη το βράδυ στην πόλη μας.

Παροχές - Τιμές

2 ημέρες
25 – 26/3
Hotel ΕΛΕΝΑ 3* Λαμία 95€ Με πρωινό
Επιβάρυνση μονόκλινου +15€

 

 

 

3 ημέρες
24 – 26/3
Hotel ΕΛΕΝΑ 3* Λαμία 129€ Με πρωινό
Επιβάρυνση μονόκλινου +30€

 

 

 

Περιλαμβάνει:
Τις μεταφορές.
Περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα.

Συνοδό.
Τις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο.

Πρωινό.
Ασφάλεια αστικής επαγγελµατικής ευθύνης.
Φ.Π.Α.

 

 

 

Δεν περιλαμβάνει:
Εισόδους μουσείων,αρχαιολογικών χώρων και ότι αναφέρεται στο πρόγραµµα ως προαιρετικό.

Φόρος διαμονής

Register Now!

Join the SetSail community today & set up a free account.