TOP
Image Alt

ΚΥΠΡΟΣ 14/4

ΚΥΠΡΟΣ 14/4

από 399€ / ανά άτομο
(0 Reviews)
 • Προορισμός
 • Αναχώρηση
  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΚΥΠΡΟΣ
 • Παροχές
  Breakfast
  Travel Agent
  Αεροπορικώς
  Οδικώς
 • Δεν περιλαμβάνονται
  Personal Guide
  Ακτοπλοϊκώς

4ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΚΥΠΡΟΣ

14/4/2023

 

 

Η Κύπρος είναι νησιωτικό κράτος της ανατολικής Μεσογείου και το τρίτο μεγαλύτερο σε πληθυσμό και έκταση νησί στη Μεσόγειο. Γεωγραφικά βρίσκεται νότια της Τουρκίας, δυτικά του Λιβάνου και της Συρίας, βορειοδυτικά του Ισραήλ, βόρεια της Αιγύπτου και νοτιοανατολικά της Ελλάδας.

 

Πρόγραμμα

1

1η ημέρα: Μεγάλη Παρασκευή - Πτήση από Θεσσαλονίκη Λάρνακα – Λεμεσός

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Μακεδονία, έλεγχος των εισιτηρίων και επιβίβαση στο αεροπλάνο για την Κύπρο με πτήση της Aegean Airlines. Άφιξη στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, επιβίβαση στο λεωφορείο και προσκύνημα στον Επιτάφιο του Ιερού Ναού του Αγίου Λαζάρου. Ο μεγαλοπρεπής ναός χτίστηκε από τον αυτοκράτορα Λέοντα ΣΤ τον σοφό, τον 9ο αιώνα και αναστηλώθηκε τον 17ο αιώνα. Η εκκλησία είναι ένα από τα ωραιότερα δείγματα της Βυζαντινής αρχιτεκτονικής στην Κύπρο. Ο τάφος του βρίσκεται κάτω από την Αγία Τράπεζα της εκκλησίας. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο σε πλούσιο μπουφέ.

2

2η ημέρα: Μεγάλο Σάββατο - Λεμεσός – Λευκωσία - Λεμεσός

Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για την πρωτεύουσα της Κύπρου την Λευκωσία. Πρώτος μας σταθμός ο Τύμβος της Μακεδονίτισσας Στρατιωτικό κοιμητήριο και ηρώο κοντά στο μοναστήρι της Μακεδονίτισσας. Εδώ βρίσκονται θαμμένοι αξιωματικοί και οπλίτες, που έπεσαν υπερασπιζόμενοι την Κύπρο κατά την εισβολή των Τουρκικών στρατευμάτων το 1974. Συνεχίζουμε την ξενάγησή μας στα Φυλακισμένα μνήματα χώρος των Κεντρικών Φυλακών Λευκωσίας, στον οποίο είχαν τάφοι κατά τη διάρκεια του Απελευθερωτικού Αγώνα 1955-59 οι εννιά απαγχονιθέντες από τους Άγγλους. Στα δεξιά της εισόδου βρίσκονται οι τάφοι των ηρώων και στα αριστερά τα κελιά των
μελλοθάνατων και η αγχόνη στην οποία οι Άγγλοι εκτέλεσαν τους εννιά ήρωες.
Συνεχίζουμε με το μέγαρο της αρχιεπισκοπής. εκτέλεσαν τους εννιά ήρωες. Συνεχίζουμε με το μέγαρο της αρχιεπισκοπής. Επίσκεψη στον ιερό ναό του
Ιωάννη με τις θαυμαστές τοιχογραφίες. Κατόπιν τα Ενετικά τείχη της παλιάς
Λευκωσίας, την Λαϊκή Γειτονία και την πράσινη γραμμή που διχοτομεί την
Λευκωσία σε Ελληνικό και Τουρκικό τομέα. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα και
ψώνια. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο σε πλούσιο
μπουφέ, μεταφορά για την Αναστάσιμη Λειτουργία!

3

3η ημέρα: Κυριακή του Πάσχα – Λεμεσός – Όρος Τρόοδος Μονή Κύκκου - Ομοδος

Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για να ξεναγηθούμε στα ορεινά καταπράσινα θέρετρα της Κύπρου. Θα σταματήσουμε στις χιλιοτραγουδισμένες Πλάτρες, γνωστές και από την ποίηση του Σεφέρη. Διασχίζοντας την οροσειρά Τρόοδος, που είναι 1,750 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, θα συνεχίσουμε στο γνωστότερο και και πλουσιότερο μοναστήρι της Κύπρου την Ιερά μόνη Kύκκου.Ιδρύθηκε το 1100 και αφιερώθηκε στην Παναγία. Στεγάζει μια από τις τρεις σωζόμενες εικόνες της Παναγίας που απεικονίζονται στον Απόστολο Λουκά.Εκεί στο Θρονί της Παναγίας θα επισκεφτούμε τον τάφο του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου του 3ου του Πρώτου Προέδρου της Κύπρου και θα καταλήξουμε στο πιο όμορφο και παραδοσιακό χωριό Όμοδος . Χρόνος ελεύθερος. . Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας αργά το απόγευμα. Δείπνο σε πλούσιο μπουφέ. 

4

4η ημέρα: Δευτέρα του Πάσχα – Λεμεσός – Λάρνακα – Πτήση Επιστροφής

Πρόγευμα και αναχώρηση για την Λάρνακα. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και
πτήση επιστροφής για τη Θεσσαλονίκη με απ’ ευθείας πτήση της Aegean
Airlines.

Παροχές - Τιμές

Αναχώρηση Ξενοδοχείο
Τοποθεσία
Τιµή σε
δίκλινο, τρίκλινο
Non Ref / Κανονική Τιµή
Τιµή παιδιού
εως 12 ετών
Non Ref / Κανονική Τιµή
Τιµή σε
µονόκλινο
Non Ref / Κανονική Τιµή
Αεροπορική Εταιρία
AEGEAN AIRLINES
14/04 Poseidonia Beach Hotel 4* sup 399€ / 459€ 345€ / 395€ 539€ / 589€ Θεσσαλονίκη-Λάρνακα
15:50 – 17:40
Λάρνακα-Θεσσαλονίκη
13:00 – 15:00

 

Περιλαµβάνεται:

βαλίτσα 23kg & χειραποσκευή 8kg ανά άτοµο
Περιλαµβάνεται ηµιδιατροφή

 

 

∆εν περιλαµβάνονται:

οι φόροι αεροδρόµιων 145€ κατ’ άτοµο.

 

 

 

 

Πληροφορίες:

 

Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, e-mail).Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία. Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής. Απαραίτητη η τηλεφωνική ενημέρωση στο γραφείο μας πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.

Οι αναγραφόμενες ώρες του προγράμματος είναι ενδεικτικές. Το πρόγραμμα υπόκεινται σε αλλαγές εάν το κρίνει ο συνοδός για την καλύτερη διεκπεραίωση του προγράμματος.

Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα. Ευχαριστούμε!

 

Register Now!

Join the SetSail community today & set up a free account.