TOP
Image Alt

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ 02/06

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ 02/06

από 235€ / ανά άτομο
(0 Reviews)
 • Προορισμός
 • Αναχώρηση
  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
 • Παροχές
  Breakfast
  Ακτοπλοϊκώς
  Οδικώς
 • Δεν περιλαμβάνονται
  Personal Guide
  Travel Agent
  Αεροπορικώς

4 ημέρες Κεφαλονιά – Αγίου Πνέυματος

Ημερομηνίες εκδρομής: 02/06/2023 – 05/06/2023

 

Νησί καταπράσινο, παραλίες απίστευτης ομορφιάς, νερά στο χρώμα του σμαραγδιού και μια έντονη αύρα πολιτισμού. Είναι η Κεφαλονιά, που λάμπει στο Ιόνιο πέλαγος. Το μεγαλύτερο από τα Ιόνια νησιά και ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς. Το πράσινο και το μπλε εναρμονίζονται, η φύση έχει απλόχερα προσφέρει στο νησί. Πεύκα, κυπαρίσσια και ελιές και στις κορυφές του Αίνου η κεφαλληνιακή ελάτη. Στις πλαγιές του βουνού καλλιεργούνται τα κλήματα από τα οποία παράγεται η Ρομπόλα, το ξακουστό λευκό κρασί της Κεφαλονιάς.

Εκπληκτικός και ο πλούτος του θαλάσσιου βυθού της. Εκεί βρίσκουν καταφύγιο οι σπάνιες χελώνες καρέτα-καρέτα, εκεί και οι επίσης σπάνιες φώκιες μονάχους-μονάχους. Το κοσμοπολίτικο Αργοστόλι είναι η πρωτεύουσα, πολυσυλλεκτική και δραστήρια, υπάρχουν όμως πολλοί γραφικοί οικισμοί προς τέρψη των ταξιδιωτών, όλοι τους ξεχωριστοί, γεμάτοι ιστορία, μνημεία και παράδοση, και με καλαίσθητες εστίες διασκέδασης, από κομψά μπαράκια μέχρι ταβερνάκια όπου ευωδιάζει η νόστιμη κεφαλλονίτικη κουζίνα. Και όσον αφορά τις παραλίες: πολλές, αμέτρητες, ξεχωριστές. Δεν είναι να απορεί κανείς που ο επισκέπτης ερωτεύεται αυτό το με τις πολλές χάρες φιλόξενο νησί και επιστρέφει με κάθε ευκαιρία.

Πρόγραμμα

1

1η ηµέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΑΣΤΑΚΟΣ – ΣΑΜΗ – ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ (450χλμ)

Συγκέντρωση  το πρωί και αναχώρηση. Δια µέσου, Εγνατίας-Ιόνιας οδού φτάνουμε στο λιμάνι του Αστακού, στην Αιτωλοακαρνανία. Επιβίβαση στο πλοίο και αποβίβαση στην Κεφαλονιά, στη Σάμη τη μεγαλύτερη κωμόπολη της Ανατολικής Κεφαλονιάς, με το σπουδαίο λιμάνι της. Κατευθυνόμαστε προς το  Αργοστόλι όπου και το ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Ξεκούραση, χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση

2

2η ημέρα: ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ – ΣΠΗΛΑΙΟ ΔΡΟΓΓΑΡΑΤΗΣ – ΛΙΜΝΟΣΠΗΛΑΙΟ ΜΕΛΙΣΣΑΝΗΣ – ΣΑΜΗ (140χλμ.

Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε την εκδρομή μας και μετά από μια πανέμορφη διαδρομή μέσα από τον Αίνο, φτάνουμε  στο Ναυτικό Μουσείο Σάμης το οποίο εκθέτει όλους τους τύπους από τα σκάφη της ελληνικής παραδοσιακής ναυπηγικής. Θα περιπλανηθούμε ανάμεσα σε είκοσι τέσσερα σκάφη κάνοντας ένα ταξίδι 3500 χρόνων! Συνεχίζουμε για το μοναστήρι του Αγίου Γερασίμου, προστάτη του νησιού. Το λείψανό του φυλάσσεται στο μοναστήρι σε ασημένια λάρνακα. Επόμενος σταθμός μας το σπήλαιο Δρογγαράτης. Η αίθουσα στολισμένη με σταλακτίτες και σταλαγμίτες έχει θαυμάσια ακουστική και είναι διαμορφωμένη με ειδική εξέδρα για συναυλίες. Αργότερα θα επισκεφτούμε το βαραθρώδες λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης. Στη συνέχεια, θα κατευθυνθούμε προς τη γραφική Σάμη, όπου θα έχουμε το χρόνο να γευματίσουμε εξ ιδίων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση

3

3η ηµέρα: ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ – ΚΑΤΑΒΟΘΡΕΣ - ΠΑΝΑΓΙΑ ΦΙΔΟΥΣΑ – ΠΟΡΟΣ – ΛΗΞΟΥΡΙ (90χλμ

Πρωινό και γνωριμία με την πρωτεύουσα του νησιού. Το αρχαιολογικό μουσείο, η Κοργιαλένειος βιβλιοθήκη, η πλατεία της Καμπάνας και οι Καταβόθρες, ένα σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο μας περιμένουν. Συνεχίζουμε το πρόγραμμα με πρώτη στάση στο Κάστρο του Αγίου Γεωργίου, του 12ου αιώνα, που υπήρξε η πρωτεύουσα της Κεφαλονιάς μέχρι το 1757. Συνεχίζουμε για την Παναγία Φιδούσα της Κεφαλονιάς, η οποία είναι από τους πιο διάσημους ναούς του νησιού καθώς δέχεται κάθε χρόνο, εκτός από χιλιάδες προσκυνητές, και κάποιους άλλους, πιο ‘‘περίεργους’’ επισκέπτες! Πρόκειται για φιδάκια μικρού μεγέθους, ακίνδυνα, που φέρουν στο κεφάλι τέσσερις μαύρες μικρές κουκκίδες σε σχήμα σταυρού και  εμφανίζονται από τις 6 έως τις 16 Αυγούστου στα βράχια.  Σύμφωνα με το θρύλο τα φίδια αυτά είναι οι καλόγριες της μονής που μετά από προσευχές μεταμορφώθηκαν σε φίδια για να προστατευθούν από τους πειρατές. Επίσκεψη στον Πόρο, ένα χωριό με πλούσια βλάστηση στη νοτιοανατολική πλευρά του νησιού. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό και καφέ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα προτείνουμε προαιρετική βόλτα με καραβάκι στο Ληξούρι, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κεφαλονιάς. Διανυκτέρευση

4

4η ηµέρα: ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ – ΦΙΣΚΑΡΔΟ – ΛΕΥΚΑΔΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ( 480 χλµ.

Πρωινό και αναχώρηση. Κάνοντας μια καταπληκτική διαδρομή  για το βόρειο τμήμα του νησιού φτάνουμε στο γραφικό Φισκάρδο. Χρόνος ελεύθερος μέχρι την ώρα επιβίβασης στο καράβι  για τη Λευκάδα. Άφιξη στη Λευκάδα και χρόνος  για γεύμα εξ΄ ιδίων. Συνεχίζουμε κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις και φθάνουμε στη Θεσσαλονίκη αναπολώντας το υπέροχο ταξίδι μας στην αρχοντική  Κεφαλονιά.

Παροχές - Τιμές

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ:

 

Αναχώρηση Ημέρες Διαμονή Τιμή Επιβ. Μονόκλ Παιδί έως 12 ετών Διατροφή
14/04         4 MIRAMARE 2* 235€ +90€ 159€ Πρωινό 
MIRAMARE 2* Θέα θάλασσα 249€ +110€

 

Περιλαμβάνει:

Τις μεταφορές µε πούλμαν του γραφείου µας. Ακτοπλοϊκά εισιτήρια.Περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα. Συνοδό του γραφείου µας.Διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο. Πρωινό. Ασφάλεια αστικής επαγγελµατικής ευθύνης.  Φ.Π.Α.

 

 

 Δεν περιλαμβάνει:

Εισόδους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων και ότι αναφέρεται στο πρόγραµµα ως προαιρετικό. Φόρο διαμονής

 

Πληροφορίες:

 

Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, e-mail).Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία. Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής. Απαραίτητη η τηλεφωνική ενημέρωση στο γραφείο μας πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.

Οι αναγραφόμενες ώρες του προγράμματος είναι ενδεικτικές. Το πρόγραμμα υπόκεινται σε αλλαγές εάν το κρίνει ο συνοδός για την καλύτερη διεκπεραίωση του προγράμματος.

Register Now!

Join the SetSail community today & set up a free account.