TOP
καρπενησι 3 μερες

ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ – ΦΑΡΑΓΓΙ ΠΑΝΤΑΒΡΕΧΕΙ – Ι.Μ.ΠΑΝ.ΠΡΟΥΣΙΩΤΙΣΣΑΣ

ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ – ΦΑΡΑΓΓΙ ΠΑΝΤΑΒΡΕΧΕΙ – Ι.Μ.ΠΑΝ.ΠΡΟΥΣΙΩΤΙΣΣΑΣ

από 95€ / ανά άτομο
(0 Reviews)
 • Προορισμός
 • Παροχές
  Breakfast
  Travel Agent
  Οδικώς
 • Δεν περιλαμβάνονται
  Personal Guide
  Αεροπορικώς
  Ακτοπλοϊκώς

Μία εκδρομή που θα σας συναρπάσει! 

Πρόγραμμα

1

1η ημέρα : Θεσσαλονίκη - Λάρισα - Κορυσχάδες - Καρπενήσι

Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη στις 06:00 από την Πλ. Αριστοτέλους (Αγ. Βενιζέλου) και στις 08:00 από την κεντρική πλατεία της Λάρισας, κατευθυνόμαστε προς το νομό Ευρυτανίας. Διασχίζοντας την Εθνική οδό, θα καταλήξουμε στο γραφικό χωριό Κορυσχάδες. Θα έχουμε χρόνο να απολαύσουμε το διατηρητέο οικισμό, που είναι περικυκλωμένος από έλατα και είναι χτισμένος σε υψόμετρο 940 μέτρων ανάμεσα στις κορυφές Παλαιόκαστρο, Λεκογιάννη και Ψηλό Κοτρόνι. Το χωριό είναι ένα από τα πιο ιστορικά της Ελλάδας, καθώς εδώ συνεδρίασε, στις 14 Μαΐου 1944, η πρώτη εθνοσυνέλευση της Ελεύθερης Ελλάδας και έλαβε χώρα στο Δημοτικό Σχολείο όπου σήμερα λειτουργεί σαν Μουσείο. Θα γευματίσουμε και τελειώνοντας θα αναχωρήσουμε για τον τελικό προορισμό μας, το περίφημο Καρπενήσι. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ξεκούραση. Το βράδυ προαιρετικά χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

2

2η ημέρα : Καρπενήσι – Μονή Προυσιώτισσας – Μικρό & Μεγάλο Χωριό – Πεζοπορία στο Φαράγγι Πανταβρέχει

Παίρνουμε το πρωινό μας και αναχωρούμε για τη Μονή Προυσσού, όπου στη διαδρομή μας θα δούμε το Μικρό Χωριό, από το οποίο θα απολαύσουμε την υπέροχη θέα και το πυκνό δάσος από έλατα. Φθάνοντας στη συνέχεια στο μοναστήρι της Παναγίας της Προυσιώτισσας, θα περιηγηθούμε στη μονή, που δεσπόζει σε ένα από τα πιο άγρια τοπία της περιοχής, μεταξύ των βουνών Χελιδόνα, Καλιακούδα και της οροσειράς του Τυμφρηστού. Θα δούμε το μουσείο που φιλοξενεί μια αξιόλογη συλλογή από παλαιά χειρόγραφα, παλαιότυπα βιβλία και πολύτιμα εκκλησιαστικά σκεύη και κειμήλια, αν και μεγάλο μέρος τους καταστράφηκε όταν οι Γερμανοί πυρπόλησαν τη μονή, στις 16 Αυγούστου 1944. Μπαίνοντας στη μονή συναντάμε το κοιμητήριο των πατέρων, το βαπτιστήριο αλλά και το Σχολείο Ελληνικών Γραμμάτων που χτίστηκε το 1819. Η θαυματουργή εικόνα φυλάσσεται, μέσα σε ένα σπήλαιο. Λέγεται ότι φιλοτεχνήθηκε κατά τη μεσοβυζαντινή περίοδο και σήμερα διακρίνονται μόνο το πρόσωπο της Παναγίας και του Ιησού, καθώς τα υπόλοιπα είναι καλυμμένα με ασήμι, δώρο του Γεωργίου Καραϊσκάκη που γιατρεύτηκε από θέρμη, αφού πέρασε έξι μήνες στη μονή. Η μονή γιορτάζει στις 23 Αυγούστου. Στη συνέχεια, θα κατευθυνθούμε για το σημείο εκκίνησης της πεζοπορίας μας στο μαγικό φαράγγι του Πανταβρέχει! Πρόκειται για μία από τις πιο εντυπωσιακές και όμορφες περιοχές του νομού Ευρυτανίας που βρίσκεται μεταξύ των χωριών Ροσκά και Δολιανά ή διαφορετικά Στουρνάρα (Δολιανά και Στουρνάρα είναι το χωριό) νότια του νομού σε υψόμετρο 1900 μέτρων! Η ονομασία του οφείλεται στο ότι σε μία περιοχή του φαραγγιού, η οποία δεν ξεπερνά σε μήκος τα 80m, τα παγωμένα νερά που έρχονται από το απόκρημνο βουνό της Καλιακούδας στην προσπάθεια τους να γίνουν ένα με τα νερά του Κρικελιώτη ποταμού βρίσκουν διέξοδο από πηγές στις κορυφές του φαραγγιού δημιουργώντας όμορφους καταρράκτες. Λόγω του μεγάλου ύψους τους όμως η ροή τους δεν είναι συνεχής και συμπαγής αλλά διασπάται σε μία μεγάλη ακτίνα σε μικρές και μεγάλες σταγόνες δημιουργώντας μία συνεχή τεχνητή βροχή μετατρέποντας το ήδη πανέμορφο τοπίο σε μαγευτικό! Τελειώνοντας την πεζοπορία μας, επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Διανυκτέρευση.

3

3η ημέρα : Καρπενήσι – Μονή Αγάθωνα – Υπάτη – Γοργοπόταμος – Λάρισα - Θεσσαλονίκη

Παίρνουμε το πρόγευμά μας και αναχωρούμε για την Μονή Αγάθωνα και την Υπάτη με τις φημισμένες ιαματικές πηγές της από τους Ρωμαϊκούς ακόμη χρόνους. Εκεί θα θαυμάσουμε τον Καταρράχτη στην είσοδο της πόλης και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φωτογραφίες. Έπειτα, συνεχίζουμε για την ιστορική γέφυρα του Γοργοποτάμου που βρίσκεται πάνω απ’ το χωριό του Γοργοποτάμου και ενώνει τις δύο πλαγιές της Οίτης. Πάνω της περνά ακόμη και σήμερα ο κύριος Σιδηροδρομικός άξονας Αθηνών – Θεσσαλονίκης. Στις 25 Νοεμβρίου του 1942, αντιστασιακές οργανώσεις μαζί με Άγγλους Σαμποτέρ, ύστερα από απόφαση του συμμαχικού στρατηγείου της Μέσης Ανατολής, ανατίναξαν την γέφυρα προκαλώντας μεγάλη καθυστέρηση στην διέλευση των Γερμανών που πίεζαν τους συμμάχους στην Αφρική, γράφοντας έτσι μια από τις ενδοξότερες σελίδες της νεότερης ιστορίας μας. Στη συνέχεια, θα κάνουμε στάση για φαγητό στη Στυλίδα και θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής για την πόλη μας. Άφιξη το βράδυ στη Λάρισα και πριν τα μεσάνυχτα στη Θεσσαλονίκη.

Παροχές - Τιμές

 Διαμονή & Τιμές:

Elvetia Hotel

24 - 26 Οκτωβρίου 95€

26 - 28 Οκτωβρίου 95€

Anesis Hotel

24 - 26 Οκτωβρίου 100€

26 - 28 Οκτωβρίου 100€

* Επιβάρυνση μονόκλινου 40%
Δεν περιλαμβάνεται ο φόρος διαμονής 1.5€/άτομο, τον οποίο και συγκεντρώνει ο αρχηγός της εκδρομής πάνω στο λεωφορείο.

 

Περιλαμβάνει:

Μεταφορά με λεωφορείο από Θεσσαλονίκη και Λάρισα στο Καρπενήσι μετ’ επιστροφής και όλες τις τοπικές μετακινήσεις με βάση το πρόγραμμα

2 διανυκτερεύσεις με πρωινό στο ξενοδοχείο της επιλογής σας στο Καρπενήσι

Έμπειρο αρχηγό – συνοδό του γραφείου

Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 

Δεν περιλαμβάνει:

Γεύματα, ποτά και φιλοδωρήματα

Είσοδος σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία

Δεν περιλαμβάνεται ο φόρος διαμονής 1,5€/άτομο, τον οποίο και συγκεντρώνει ο αρχηγός της εκδρομής πάνω στο λεωφορείο

Οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετικό, ελεύθερο ή προτεινόμενο

 

Διαδικασία κράτησης / τρόποι πληρωμής:

Για να κατοχυρώσετε την κράτησή σας θα πρέπει να μας στείλετε τα ονοματεπώνυμά σας και ένα κινητό επικοινωνίας θα σας επιβεβαιώνουμε άμεσα την κράτηση ενώ θα χρειαστεί να μας καταθέσετε μια προκαταβολή από 40€ το άτομο.

 • Δωρεάν ακύρωση της εκδρομής μέχρι 7 μέρες πριν την αναχώρηση για οποιοδήποτε λόγο (δυνατότητα αλλαγής ημερομηνιών).
 • Επιστροφή 100% των χρημάτων σε περίπτωση ακύρωσης της εκδρομής λόγω ανωτέρας βίας (ακόμα και 1 μέρα πριν την αναχώρηση).
 • Δωρεάν ταξιδιωτική ασφάλιση με πλήρη υγειονομική περίθαλψη κατά τη διάρκεια της εκδρομής (σε συνεργασία με τη Generalli Hellas)

Reviews Scores and Score Breakdown

Aliquam lorem ante, dapibus in, viverra quis, feugiat a, tellus. Phasellus viverra nulla ut metus varius laoreet. Quisque rutrum. Aenean imperdiet. Etiam ultricies nisi vel augue. Curabitur ullamcorper ultricies

0.0
Rating 0
You don't have permission to register