TOP
Image Alt

ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ 12-18/07

ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ 12-18/07

από 319€ / ανά άτομο
(0 Reviews)
 • Προορισμός
 • Αναχώρηση
  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ
 • Παροχές
  Breakfast
  Οδικώς
 • Δεν περιλαμβάνονται
  Personal Guide
  Travel Agent
  Αεροπορικώς
  Ακτοπλοϊκώς

7 ημέρες στην Καππαδοκία 

Ημερομηνίες εκδρομής: 12 – 18/07

 

Η περιοχή με την τεράστια ιστορία έχει κατακτηθεί απο λαούς οπως Χετταίους, Ασσύριους, Μακεδόνες, Πέρσες, Ρωμαίους, Βυζαντινούς, Σελτζούκους. Κάθε πολιτισμός έχει αφήσει τα δικά του σημάδια που εμείς σήμερα μπορούμε να διακρίνουμε.  Το ελληνικό στοιχείο αναμφισβήτητα έχει αφήσει τεράστιο αποτύπωμα στην περιοχή καθώς οι πρώτοι Έλληνες που εμφανίζονται στην Καππαδοκία είναι την περίοδο της εκστρατείας του Μεγάλου Αλεξάνδρου (334-323 π.Χ.)  Επί αιώνες Έλληνες ζούσαν στα χώματα της Καππαδοκίας. Έφτιαξαν πόλεις, χιλιάδες εκκλησίες, άκμασαν. Έζησαν πολλά χρόνια ειρηνικά και αρμονικά με άλλους λαούς αλλά υπήρξαν και χρόνια με διωγμούς και θανάτους.Οι τελευταίοι Έλληνες από την Καππαδοκία φεύγουν μόλις το κοντινό 1924 με την ανταλλαγή πληθυσμών μεταξύ Τούρκων και Ελλήνων.

Πρόγραμμα

1

1η ημέρα (Αθήνα - Λάρισα - Θεσσαλονίκη – Κωνσταντινούπολη)

Αναχώρηση από την πόλη μας με προορισμό τα σύνορα των Κήπων. Μετά τις απαραίτητες στάσεις που γίνονται καθ’ οδών φτάνουμε στα σύνορα τα ξημερώματα. Έλεγχος διαβατηρίων και χρόνος ελεύθερος στα αφορολόγητα είδη.

2

2η ημέρα (Κωνσταντινούπολη)

Φτάνοντας το πρωί στην Κωνσταντινούπολη ξεκινάμε την ξενάγησή μας στην ιστορική χερσόνησο περιμετρικά και μέσα στην θρυλική Αγία του Θεού Σοφία, τον ιππόδρομο και το Μπλε τζαμί. Από εκεί θα κινηθούμε προς την διάσημη κλειστή αγορά όπου θα υπάρξει ελεύθερος χρόνος για ψώνια. Συνάντηση και επιβίβαση στο λεωφορείο για το ξενοδοχείο. Το βράδυ προαιρετική κρουαζιέρα στο Βόσπορο με Φολκλορικό πρόγραμμα ( με φαγητό και απεριόριστο ποτό).

3

3η ημέρα (Κωνσταντινούπολη – Καππαδοκία)

Πρωινό και αναχώρηση νωρίς το πρωί για Καππαδοκία. Περνώντας περιφερειακά από το Εσκί Σεχίρ, στάση για φαγητό στη λίμνη Τουζ (2η μεγαλύτερη λίμνη στην Τουρκία και μία από τις μεγαλύτερες υπεραλμυρές λίμνες στον κόσμο). Άφιξη το απόγευμα στην Καππαδοκία όπου θα επισκεφτούμε ένα σημείο με πανοραμική θέα για φωτογραφίες και καφέ. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε ένα κατάστημα στο οποίο πωλούνται παραδοσιακά ντόπια προϊόντα και ξηροί καρποί. Αργότερα θα κατευθυνθούμε προς το ξενοδοχείο μας για ξεκούραση και ελεύθερο χρόνο στην περιοχή

4

4η ημέρα (Πτήση με αερόστατο - Ανοιχτό Μουσείο Goreme, Avanos)

Όποιος το επιθυμεί μπορεί να συμμετάσχει σε πτήση με αερόστατο πάνω από την Καππαδοκία.

Εναλλακτικά, όσοι δεν επιθυμούν να κάνουν αυτή τη δραστηριότητα μπορούν να συμμετάσχουν σε ένα jeep safari όπου θα ‘κυνηγήσουν’ τα αερόστατα.

Αφού πάρουμε το πρωινό μας θα ξεναγηθούμε στο ανοιχτό μουσείο Goreme, ένα μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς προστατευόμενο από την UNESCO, το οποίο αποτελεί συγκρότημα εκκλησιών. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς ένα εργαστήρι κεραμικών όπου θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τη διαδικασία δημιουργίας κεραμικών ειδών και κατόπιν θα οδηγηθούμε στο ‘κόκκινο ποτάμι’ για βόλτα και φωτογραφίες στην ιστορική κινούμενη γέφυρα, το νησί της χήνας όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό και βόλτα. Για γλυκό προτείνουμε το διάσημο Mado. Ακολουθεί επίσκεψη σε ντόπιο εργαστήρι δημιουργιών από όνυχα και πέτρωμα το οποίο αλλάζει χρώματα ανάλογα με το φωτισμό που υπάρχει στο χώρο. Πριν την επιστροφή μας στο ξενοδοχείο θα επισκεφθούμε το Saruhan κervansaray, το οποίο είναι ένα από τα πρώτα είδη ξενοδοχείων, και θα σταματήσουμε για φωτογραφίες στην κοιλάδα φαντασίας. (Devrent or Imagination Valley). Επιστροφή το ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

5

5η ημέρα (Υπόγεια Πόλη, Σινασσός)

Ξεκινάμε  στις 9.00 την ημέρα μας και  αφού πάρουμε το πρωινό μας έχουμε επίσκεψη στην παγκοσμίου φήμης υπόγεια πόλη Derinkuyu ή Kaymakli ανάλογα με το ποια έχει λιγότερο κόσμο. Ακολουθεί  η Σινασός, το παλιό ελληνικό χωριό (Mustafapasa) όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να περιηγηθούμε ανάμεσα στα αρχοντικά αφού εδώ κατοικούσαν οι πλούσιοι έμποροι της εποχής, θα δούμε τον Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, και έπειτα θα κατευθυνθούμε  σε ένα σημείο με θέα το διάσημο κάστρο του Ortahisar . Ακολουθούν οι κοιλάδα των περιστεριών αλλά και το κάστρο Ούτσισαρ, το ψηλότερο της περιοχής, το οποίο θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε από κάτω. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση και ελεύθερο χρόνο. Διανυκτέρευση.

6

6η ημέρα (Καππαδοκία - Προύσα

Καππαδοκία –Προύσα) Πρωινό και αναχώρηση για Προύσα. Μετά από στάσεις στη διαδρομή για καφέ και φαγητό, φτάνουμε στην πόλη όπου θα επισκεφτούμε το μνημείο του Καραγκιόζη και θα κατευθυνθούμε για ξεκούραση και δείπνο στο ξενοδοχείο.

Χρόνος ελεύθερος.

7

7η ημέρα (Προύσα - Ελλάδα)

Αφού πάρουμε πρωινό θα περιηγηθούμε στο κέντρο της πόλης στο περίφημο Ουλού Τζαμί με τους 20 τρούλους και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στην αγορά της Προύσας, η οποία φημίζεται για τα βαμβακερά, τα μαντήλια και τα ασημικά της. Συγκέντρωση, επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση στις 11 για την επιστροφή μας στην Ελλάδα.

Παροχές - Τιμές

Τιμοκατάλογος κατ΄ άτομο
Πόλη αναχώρησης Τιμή σε δίκλινο / τρίκλινο Επιβάρυνση μονόκλινου
Θεσσαλονίκη - Καβάλα - Ξάνθη - Κομοτηνή 319€ +130€
Κατερίνη 339€ +130€

 

Περιλαμβάνει:

 • Μεταφορά με σύγχρονο λεωφορείο από την πόλη σας μετ’ επιστροφής και όλες οι τοπικές μετακινήσεις του προγράμματος
 • 4 βραδινά γεύματα στα ξενοδοχεία μας στην Προύσα και στο Kαΐσέρι
 • Ξεναγήσεις- περιηγήσεις του προγράμματος με τοπικό επίσημο Ελληνόφωνο ξεναγό
 • Έμπειρο αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας καθ ‘όλη τη διάρκεια της εκδρομής
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης (tour operator

 

Δεν περιλαμβάνει:

 • Είσοδοι μουσείων και αρχαιολογικών χώρων
 • Show με Δερβίσηδες με κόστος στα 25€ το άτομο (διάρκεια 1 ώρα)
 • Βόλτα με αερόστατο στην Καππαδοκία με κόστος στα 200€ το άτομο (διάρκεια 1 ώρα και το κάθε αερόστατο χωράει έως 20 άτομα)
 • Τούρκικη βραδιά με ζωντανή μουσική και Χανουμάκια με κόστος στα 25€ το άτομο (απεριόριστο ποτό ή κρασί & φρουτοσαλάτα)
 • Δημοτικός φόρος διαμονής (2€ το άτομο για κάθε διανυκτέρευση)

 

Σημειώσεις:

 • Ο αρχηγός της εκδρομής έχει το δικαίωμα τροποποίησης του προγράμματος ανάλογα με τις συνθήκες, χωρίς όμως να παραλείψει τίποτα ουσιώδες
 • Για να ταξιδέψετε θα πρέπει να έχετε ταυτότητα νέου τύπου με λατινικούς χαρακτήρες ή διαβατήριο σε ισχύ που να έχει εκδοθεί από την αστυνομία
 • Τα παιδιά κάτω των 18 ετών τα οποία δεν ταξιδεύουν και με τους 2 γονείς τους οφείλουν να έχουν μαζί τους εξουσιοδότηση συγκατάθεσης από το γονέα ο οποίος δεν ταξιδεύει μαζί του. Το συγκεκριμένο έγγραφο πρέπει να το φροντίσει ο ίδιος ο γονέας να το παραλάβει πηγαίνοντας σε ένα αστυνομικό τμήμα ή σε ένα ΚΕΠ με την ταυτότητά του είτε μπορεί να το εκδώσει ηλεκτρονικά μέσω από το gov.gr
 • Τα παιδιά έως 12 ετών έχουν έκπτωση 25% στη συνολική τιμή του πακέτου εφόσον συνοδεύονται με 2 ενήλικες και διαμένουν στο ίδιο δωμάτιο

 

  • Πολιτική ακύρωσης:

   Οι ταξιδιωτικές συνθήκες για όλο το 2021 είναι ιδιαίτερες λόγω των επιπτώσεων του Covid-19 και το πρακτορείο μας σας παρέχει τις εξής υπηρεσίες για να κάνετε τις κρατήσεις σας χωρίς άγχος:

   • Δωρεάν ακύρωση της εκδρομής μέχρι 7 μέρες πριν την αναχώρηση για οποιοδήποτε λόγο (δυνατότητα αλλαγής ημερομηνιών)
   • Επιστροφή 100% των χρημάτων σε περίπτωση ακύρωσης της εκδρομής από το πρακτορείο μας λόγω ανωτέρας βίας ή τυχόν νέων ταξιδιωτικών περιορισμών που μπορεί να επιβληθούν σε κάποια χώρα που ταξιδεύουμε
   • Δυνατότητα μεταφοράς της κράτησης σε επόμενη ημερομηνία σε περίπτωση που βρεθείτε θετικοί στον covid-19 ακόμα και 1 μέρα πριν την αναχώρηση

    

   Πληροφορίες:

    

   Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, e-mail).Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία. Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής. Απαραίτητη η τηλεφωνική ενημέρωση στο γραφείο μας πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.

   Οι αναγραφόμενες ώρες του προγράμματος είναι ενδεικτικές. Το πρόγραμμα υπόκεινται σε αλλαγές εάν το κρίνει ο συνοδός για την καλύτερη διεκπεραίωση του προγράμματος.

Register Now!

Join the SetSail community today & set up a free account.