TOP
Image Alt

ΘΗΒΑ 25-27/02/2023 (βλάχικος γάμος)

ΘΗΒΑ 25-27/02/2023 (βλάχικος γάμος)

από 165€ / ανά άτομο
(0 Reviews)
 • Προορισμός
 • Αναχώρηση
  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΘΗΒΑ
 • Παροχές
  Breakfast
  Personal Guide
  Οδικώς
 • Δεν περιλαμβάνονται
  Travel Agent
  Αεροπορικώς
  Ακτοπλοϊκώς

Θήβα τις Απόκριες 25-27/02/2023,

Τιμή συμμετοχής: 165€ / το άτομο

 

Στην ευρύτερη περιοχή των Θηβών ο ταξιδιώτης θα ανακαλύψει έναν κόσμο παράδοσης και αυθεντικότητας. Ειδικά τις Απόκριες υπάρχουν πολλά έθιμα για να απολαύσει ο επισκέπτης και σίγουρα η Θήβα και οι όμορφες εξοχές της και τα χωριά αποτελούν μια ξεχωριστή πρόταση για παρέες και οικογένειες που θέλουν να απολαύσουν αυτές τις τόσο ιδιαίτερες ημέρες.

 

Θήβα: Βλάχικος Γάμος

Ένα από τα γραφικότερα λαϊκά έθιμα της Βοιωτίας είναι ο Βλάχικος γάμος της Θήβας. Οι εκδηλώσεις αρχίζουν από την Τσικνοπέμπτη και κορυφώνονται την Καθαρά Δευτέρα. Ο «Βλάχικος γάμος» είναι κατάλοιπο της πανάρχαιας λατρείας του θεού Διονύσου στη χώρα των μεγάλων θρύλων, στη Θήβα. Το έθιμο αυτό, παραλλαγή και διακωμώδηση ενός γάμου Βλάχων, αποτελεί μια ευκαιρία να συνδεθεί το παρόν με το παρελθόν της Θήβας και προσελκύει κάθε χρόνο πλήθος κόσμου που απολαμβάνουν το έθιμο και γλεντάνε με την ψυχή τους, με άφθονο κρασί, σαρακοστιανούς μεζέδες και μπόλικα πειράγματα.

 

 

Πρόγραμμα

1

1η μέρα: Θεσσαλονίκη-Θερμοπύλες-Πηγές Κρυάς Λειβαδιά-Θήβα (494χλμ)

Αναχώρηση στις 7.30. Με καθ’ οδόν στάση για καφέ στην Λάρισα άφιξη στις Θερμοπύλες για φωτογραφίες στο μνημείο του Λεωνίδα .  Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε ένα τοπίο μοναδικού φυσικού κάλλους, τις πηγές κρυάς στην Λειβαδιά. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό. Συνεχίζουμε για τον τόπο διαμονή μας την Θήβα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, χρόνος ελεύθερος Διανυκτέρευση.

2

2η μέρα: Θήβα -Καταρράκτες Πέτρας Αλιάρτου-Κυριάκι-Λίμνη Μουσών-Θήβα (143χλμ)

Πρωινό και αναχώρηση για να επισκεφτούμε το αρχαιολογικό μουσείο της Θήβας ένα από τα σημαντικότερα μουσεία της Ελλάδος που στεγάζει πλήθος αντικειμένων από την παλαιολιθική εποχή ως την οθωμανική κυριαρχία.

Συνεχίζουμε για προσκύνημα στον  τάφο του ευαγγελιστή Λουκά. Αναχώρηση για να απολαύσουμε τους καταρράκτες πέτρας Αλίαρτου και να καταλήξουμε  στο παραδοσιακό χωριό Κυριάκι για φαγητό. Αναχώρηση για καφέ στην   Λίμνη Μουσών και επιστροφή στην Θήβα. Χρόνος ελεύθερος για την παρακολούθηση καρναβαλικών εκδηλώσεων . Διανυκτέρευση.

3

3η μέρα: Θήβα-Θεσσαλονίκη (421χλμ)

Πρωινό. Παρακολούθηση του Βλάχικου γάμου ενός εθίμου που κρατά από το 1830μχ. Με καθ’ οδόν στάση, άφιξη στην πόλη μας γεμάτοι όμορφες αναμνήσεις από το ταξίδι μας.

Παροχές - Τιμές

Τιμή συμμετοχής: 165€ το άτομο σε δίκλινο

Επιβάρυνση μονόκλινου:65 €

 

 

Περιλαμβάνει:

 •  Την μεταφορά με πολυτελές, ασφαλές πούλμαν το οποίο τηρεί  όλα τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ
 • Δύο διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο MELETIOU 3*
 • Πρωϊνό
 • Ξεναγήσεις –περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Φ.Π.Α. και φόρο διαμονής
 • Αρχηγός – συνοδός 

 

Δεν περιλαμβάνει:

Ποτά,  γεύματα, εισόδους σε μουσεία και ότι άλλο αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

 

 ΔΩΡΕΑΝ PARKING ΓΙΑ ΤΟ Ι.Χ. ΣΑΣ ΣΕ ΦΥΛΑΣΣΟΜΕΝΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ 19, ΝΙΚΟΠΟΛΗ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

 

Παρατηρήσεις:

Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση, τηλέφωνο, e-mail).Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία. Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής. Απαραίτητη η τηλεφωνική ενημέρωση στο γραφείο μας πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Ευχαριστούμε! 

 

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν ταξιδέψετε:

Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.

Για δική σας ασφάλεια αλλά και των γύρω σας, συστήνεται η διενέργεια self test, για τον καλύτερο έλεγχο του επιδημιολογικού φορτίου και τον ταχύτερο περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Register Now!

Join the SetSail community today & set up a free account.