TOP
Image Alt

ΘΑΣΟΣ – ΗΜΕΡΗΣΙΑ 27/05

ΘΑΣΟΣ – ΗΜΕΡΗΣΙΑ 27/05

από 30€ / ανά άτομο
(0 Reviews)
 • Προορισμός
 • Αναχώρηση
  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΘΑΣΟΣ
 • Παροχές
  Ακτοπλοϊκώς
  Οδικώς
 • Δεν περιλαμβάνονται
  Breakfast
  Personal Guide
  Travel Agent
  Αεροπορικώς

Ημερήσια εκδρομή στη Θάσο.

Ημερομηνία εκδρομής: 27/05/2023

Πρόγραμμα

1

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΘΑΣΟ

Αναχώρηση νωρίς το πρωί στις 07:00 από τον Λαγκαδά και καθ’ οδόν φθάνουμε στη Κεραμωτή για να πάρουμε το καράβι (09:30 – 45’) για την όμορφη Θάσο!
Ξεκινάμε κατευθείαν για το μοναστήρι του Αρχαγγέλου Μιχαήλ (1h – 11:30|γύρω στις 10:00 τελειώνει η λειτουργία) που βρίσκεται στα νοτιοανατολικά του νησιού και κοντά στην περιοχή της Αλυκής. Είναι χτισμένο ψηλά πάνω από τη θάλασσα με θέα το Αιγαίο και το Άγιο Όρος. Πρόκειται για ένα γυναικείο μοναστήρι και υπάγεται στο Άγιο Όρος. Στην ιερά μονή φυλάσσεται κομμάτι Τιμίου Ήλου, μέρος από τα καρφιά της σταύρωσης του Χριστού.
Δεν γνωρίζουμε πότε ακριβώς ιδρύθηκε η μονή αλλά σε επίσημο έγγραφο του 1287 γίνεται αναφορά σε αυτήν. Λέγεται ότι το 1110 μ.Χ. ο ασκητής Λουκάς ήταν αυτός που έχτισε έναν μικρό ναό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ. Γύρω στο 1821 τη θέση του ναού πήρε το μοναστήρι. Το 1835 έγιναν επιδιορθώσεις, όπως μαρτυρά επιγραφή στην είσοδο του ναού. Το 1974 ήρθαν οι πρώτες μοναχές εργάστηκαν σκληρά μεταμορφώνοντας το μοναστήρι που είχε ερημωθεί. Η ιερά μονή Αρχαγγέλου Μιχαήλ απέκτησε μεγάλη περιουσία από τις δωρεές των πιστών. Με απαλλοτριωτέο νόμο του 1927 η περιουσία του μοναστηριού μοιράστηκε σε 72 ακτήμονες. Η επίσκεψή σας στο μοναστήρι απαιτεί ενδυματολογικούς κανόνες. Σε περίπτωση που δεν έχετε προετοιμαστεί υπάρχουν κατάλληλα ενδύματα στην είσοδο. Το μοναστήρι του Αρχαγγέλου Μιχαήλ γιορτάζει στις 8 Νοεμβρίου και την Τρίτη της Διακαινησίμου.
Αφού χαιρετίσουμε περίπου στις 12:30 (50’) αναχωρούμε για το χωριό Παναγία όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό και βόλτα στην πλατεία Τριών Πηγών που είναι χτισμένη σε μια κατάφυτη περιοχή περίπου στα 300 μέτρα υψόμετρο, με τρεχούμενο κρυστάλλινο νερό από τις πηγές του βουνού και τη δροσερή σκιά του αιωνόβιου πλατάνου και τέλος στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Θάσου.
Ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου βρίσκεται στο χωριό της Παναγίας. Η κατασκευή της άρχισε το 1831 από καστοριανούς μαστόρους, άριστους γνώστες της εκκλησιαστικής αρχιτεκτονικής. Η κατασκευή χρηματοδοτήθηκε από κατοίκους και ενισχύθηκε από τη μονή Βατοπεδίου για την ολοκλήρωσή της. Το τέμπλο της ολοκληρώθηκε το 1881 και φιλοτεχνήθηκε από βολιώτες τεχνίτες.
Η εκκλησία της Παναγίας είναι μία επιβλητική εκκλησία ύψους 18 μέτρων. Ο ρυθμός της είναι βασιλική με τρούλο και αποτελεί κομμάτι της ζωής των κατοίκων. Στον ναό θα

υπάρχει η εικόνα της Παναγίας της Παντοβλεπούσας του 1814. Εκτίθενται νομίσματα του χωριού της Παναγίας, οι μπακίρες, ενώ υπάρχει λάβαρο από την εποχή των Σταυροφόρων.

Η εκκλησία της Παναγίας γιορτάζει στις 15 Αυγούστου. Οι γυναίκες του χωριού, στον αυλόγυρο του ναού ετοιμάζουν το κουλμπάνι (κρέας με σιτάρι) και το μοιράζουν στους πιστούς μετά τη Θεία λειτουργία.

Συγκέντρωση στις 15:30 (15’) και αναχώρηση για τον τελευταίο μας καφέ στον Λιμένα. Τέλος, επιβίβαση στο λεωφορείο και απόπλους για την Κεραμωτή! (16:30)

Επιστροφή για την πόλη μας πλημμυρισμένοι από όμορφες εικόνες

Παροχές - Τιμές

Τιμή συμμετοχής: 30€ / άτομο

 

Περιλαμβάνει:

 

- Μεταφορά με πολυτελή λεωφορείο.

- Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Κεραμωτή-Θάσος-Κεραμωτή

- Free Wifi

- Συνοδός γραφείου

- ΦΠΑ

 

Δεν περιλαμβάνει:

 

Εισόδους σε Μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό η προτεινόμενο.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο αρχηγός διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος (χωρίς να παραληφθεί τίποτα το οποίο περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα).

Register Now!

Join the SetSail community today & set up a free account.