TOP
Image Alt

ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ 12-19/08/2022

ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ 12-19/08/2022

από 570€ / ανά άτομο
(0 Reviews)
 • Προορισμός
 • Αναχώρηση
  Θεσσαλονίκη, Σαμσούντα, Φάτσα, Κοτύωρα, Κερασούντα, Τραπεζούντα, Πλάτανα, Αμάσεια, Θεσσαλονίκη
 • Παροχές
  Breakfast
  Travel Agent
  Οδικώς
 • Δεν περιλαμβάνονται
  Personal Guide
  Αεροπορικώς
  Ακτοπλοϊκώς

ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ (Σαμσούντα, Φάτσα, Κοτύωρα ,Κερασούντα, Τραπεζούντα, Πλάτανα, Αμάσεια)

7 ημέρες

12-19/08/2022 

 

Πρόγραμμα

1

1η ΗΜΕΡΑ: 12/08 ΘΕΣ/ΝΙΚΗ – ΠΡΟΥΣΑ

Αναχώρηση 05:00. Διέλευση από Εγνατία Οδό, στάση στη Μουσθένη για καφέ. Σύνορα Κήπων, έλεγχος διαβατηρίων, σύντομη επίσκεψη στο κατάστημα αφορολογήτων ειδών και στη συνέχεια μέσω Κεσάνης άφιξη στην Καλλίπολη απ’ όπου θα πάρουμε το ferry boat για να περάσουμε απέναντι στη Λάμψακο. Η Λάμψακος μας θυμίζει τον Αγ. Τρύφωνα προστάτη των αμπελουργών που είναι η γενέτειρά του. Συνεχίζουμε μέσω Μπίγας (Bigas) την αρχαία πόλη Πηγές, Γρανικού ποταμού όπου πέτυχε μεγάλη νίκη ο Μέγας Αλέξανδρος κατά των Περσών, και Πανόρμου (Bandirma), το κεντρικό λιμάνι της χερσονήσου όπου το ελληνικό στοιχείο ανθούσε μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα. Συνεχίζουμε μέσω Μηχαλίτσι ( Karacabey ) όπου φημίζεται για τα νοστιμότερα κρεμμύδια της Τουρκίας και εν συνεχεία άφιξη στην πρώτη πρωτεύουσα της Οθωμανικής αυτοκρατορίας την καταπράσινη Προύσα όπου είναι χτισμένη στις πλαγιές του όρους Ολύμπου της Βιθυνίας. Θα δούμε το μνημείο του Καραγκιόζη, και εν συνεχεία χρόνος ελεύθερος στην Σκεπαστή Αγορά της Προύσας που φημίζεται για τα βαμβακερά της , τα μπουρνούζια, τα μεταξωτά κ.ά. Μετάβαση στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2

2η ΗΜΕΡΑ : 13/08 ΠΡΟΥΣΑ – ΣΑΜΣΟΥΝΤΑ

Πρωινό και αναχώρηση μέσω κρεμαστής γέφυρας Orhangazi, διασχίζουμε τη Νικομήδεια και φθάνουμε στο καταπράσινο Μπολού (αρχαίο Βιθύνιο ) και Μερζιφούντα , τη γενέτειρα της Αγ. Βαρβάρας, ο ναός της οποίας σώζεται μέχρι σήμερα ημικατε- στραμμένος. Αργά το απόγευμα άφιξη στη Σαμσούντα ( την αρχ. Αμισό ) Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3

3η ΗΜΕΡΑ : 14/08 ΣΑΜΣΟΥΝΤΑ – ΦΑΤΣΑ – ΟΡΝΤΟΥ – ΚΕΡΑΣΟΥΝΤΑ - ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ

Πρωινό και αναχώρηση για να περιηγηθούμε στην ελληνική συνοικία της Σαμψούντας, όπου έχει 4 παλιά ελληνικά σχολεία, παλιά αρχοντικά σπίτια του 20ου αιώνα μ.Χ, που ανήκαν σε Έλληνες. Αφού περάσουμε από την αρχαία πόλη Θεμίσκυρα ή Τσαρσαμπά, πατρίδα των Αμαζόνων κατά τη μυθολογία, φτάνουμε στην Οινόη (Uniye ), στάση για καφέ και ξεκούραση. Διασχίζουμε τις ακτές του Ευξείνου Πόντου , περνάμε από Φάτσα και φτάνουμε στα Κοτύωρα ( Ordu), όπου θα δούμε την είσοδο της πόλης το μητροπολιτικό ναό της Υπαπαντής .Στη συνέχεια περνάμε από την φημισμένη πόλη για την παραγωγή κερασιών Κερασούντα. Στάση για καφέ. Ξενάγηση της πόλης και επίσκεψη στην εκκλησία του Αγ. Νικολάου. Ακολούθως μέσω Τρίπολης όπου θα δούμε το κάστρο με τα ερείπια της εκκλησίας της Ζωοδόχου Πηγής και μέσω Πλατάνων φτάνουμε στην Τραπεζούντα. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4

4η ΗΜΕΡΑ : 15/08 ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ – ΠΑΝ.ΣΟΥΜΕΛΑ (Θεία Λειτουργία) – ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ

Πρωινό και αναχώρηση για να ακολουθήσουμε τον ίδιο δρόμο που ακολούθησαν οι δύο μοναχοί Βαρνάβας κ Σωφρόνιος για να βρουνε το Σπήλαιο στο όρος του Μελά όπου κ χτίζεται μετά το περίφημο μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά . Η «Ιερουσαλήμ των Ποντίων». Θα ζήσουμε συγκινητικές στιγμές κατά τη Θεία Λειτουργία που θα τελεστεί από την ΑΘΠ τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ.Βαρθολομαίο. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ελεύθερος χρόνος για μεσημεριανό φαγητό κοντά στην Παναγία Σουμελά και κατά την επιστροφή μας θα κάνουμε μία στάση στης Τρίχας το Γεφύρι το οποίο αναφέρεται κ στο ομώνυμο ποντιακό τραγούδι. Επιστροφή στην Τραπεζούντα. Χρόνος ελεύθερος στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5

5η ΗΜΕΡΑ : 16/08 ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ

Πρωινό και ξεκινάμε την περιήγησή μας από το μουσείο της Αγίας Σοφίας με την εκπληκτική αρχιτεκτονική και τις αγιογραφίες της, το Φροντιστήριο Τραπεζούντος, το μεγαλύτερο σχολείο της Ανατολής, την έπαυλη του τραπεζίτη Καπαγιαννίδη, σήμερα Ατατούρκ Κιοσκ όπου βρίσκεται στο λόφο Σοούκ Σού ( Κρυονέρι ). Στη συνέχεια θα δούμε την Παναγία Χρυσοκέφαλου, που αποτέλεσε το μητροπολιτικό ναό της Τραπεζούντας, θα δούμε τον Ναό του Αγ. Ευγενίου, πολιούχου της Τραπεζούντας αν είναι εφικτό. Θα έχουμε τη δυνατότητα να ανηφορήσουμε προς το Μίθριον ΄Ορος, τον λόφο Μπόζτεπε απ’ όπου θα απολαύσουμε πανοραμική θέα της πόλης, αλλά και την Μονή Θεοσκεπάστου, που βρίσκεται στους πρόποδές του. Στη συνέχεια θα δούμε το σπίτι της Μέριμνας Ποντίων Κυριών, τα κτήρια των τραπεζών Καπαγιαννίδη και Φωστηρόπουλου, που σήμερα φιλοξενούν αντίστοιχα την αίθουσα της Τράπεζας Εργασίας και το ταχυδρομείο δεμάτων της Τουρκίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

6

6η ΗΜΕΡΑ : 17/08 ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ – ΠΛΑΤΑΝΑ - ΣΑΜΣΟΥΝΤΑ - ΑΜΑΣΕΙΑ

Πρωινό και παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής. Περνώντας από τα Πλάτανα (αρχ. Ερμώνασσα), στην παραλία της θα δούμε το μνημείο του Πόντιου λυράρη. Περνάμε από τη Σαμψούντα, για να καταλήξουμε στην Αμάσεια, την γενέτειρα του «πατέρα της ιστορικής γεωγραφίας», Στράβωνα και την πρωτεύουσα του Μιθριδατικού Βασιλείου του Πόντου. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

7

7η ΗΜΕΡΑ : 18/08 ΑΜΑΣΕΙΑ – ΠΡΟΥΣΑ

Πρωινό και ξεκινάμε την περιήγησή μας στην πόλη. Θα δούμε το μνημείο του Κεμάλ, που είναι ο τόπος όπου απαγχονίστηκαν οι 174 κορυφαίες προσωπικότητες του ποντιακού ελληνισμού, τους οποίους καταδίκασαν με συνοπτικές διαδικασίες στα «Δικαστήρια Ανεξαρτησίας της Αμάσειας». Ακριβώς απέναντι στη βόρεια όχθη του Ίρη ποταμού, υψώνονται οι βασιλικοί λαξευμένοι τάφοι των Μιθριδατών, το ιστορικό κάστρο και τα τείχη της πόλης. Σε αυτό το βόρειο τμήμα της πόλης ήταν η συνοικία των Ελλήνων και των Αρμενίων της Αμάσειας. Στη συνέχεια αναχώρηση για Προύσα. Άφιξη αργά το βράδυ στην πόλη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

8

8η ΗΜΕΡΑ : 19/08 ΠΡΟΥΣΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρωινό και παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής δια μέσου Πανόρμου και Αρτάκης, φθάνουμε στην Αρχαία Λάμψακο. Επιβίβαση στο ferry boat και διασχίζοντας τα Στενά των Δαρδανελλίων, περνάμε στην απέναντι πλευρά, την Καλλίπολη (Gelibolu),γενέτειρα της γνώστης σε όλους μας Σοφίας Βέμπο. Άφιξη στα σύνορα των Κήπων, ακολουθεί τελωνειακός έλεγχος και με ενδιάμεσες στάσεις καθ ‘ οδόν άφιξη αργά το βράδυ στην πόλη μας.

Παροχές - Τιμές

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο:  570 €


Τιμή μονοκλίνου δωματίου:  690 €

 


Η τιμή περιλαμβάνει :


 Μεταφορές – μετακινήσεις με πολυτελές λεωφορείο
 2 διαν/σεις στην Προύσα στο HOTEL TIARA THERMAL 4*
 1 διαν/ση στην Σαμσούντα στο HOTEL NORTH POINT 4*
 3 διαν/σεις στην Τραπεζούντα στο HOTEL USTA PARK 4*
 1 διαν/ση στην Αμάσεια στο HOTEL APPLE PALACE 4*
 7 πρωινά γεύματα στο ξενοδοχείο
 7 δείπνα στα ξενοδοχεία,
 Ξεναγήσεις από ελληνόφωνο διπλωματούχο ξεναγό καθ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού
 Συνοδός – Αρχηγός του γραφείου μας
 Ξεναγήσεις – περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα
 Πλήρης Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης και Ιατροφαρμακευτικής κάλυψης
 Φ.Π.Α

 


Η τιμή δεν περιλαμβάνει :


Εισόδους μουσείων – αρχαιολογικών χώρων – εκκλησιών
 Διασκεδάσεις, επιπλέον γεύματα, ποτά, και γενικά ότι αναγράφεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό
 Φιλοδωρήματα : 20 eur / άτομο ( για αχθοφορικά ,οδηγό, ξεναγό.

 

Παρατηρήσεις:

Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση, τηλέφωνο, e-mail ). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.Απαραίτητη η τηλεφωνική ενημέρωση στο γραφείο μας πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Ευχαριστούμε! 

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν ταξιδέψετε:

Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.Για δική σας ασφάλεια αλλά και των γύρω σας, συστήνεται η διενέργεια self test, για τον καλύτερο έλεγχο του επιδημιολογικού φορτίου και τον ταχύτερο περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Register Now!

Join the SetSail community today & set up a free account.