Γ’ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ 21/03
-
Προορισμός
-
Αναχώρηση
ΛΑΓΚΑΔΑΣ - ΑΡΝΑΙΑ -
Παροχές
Οδικώς -
Δεν περιλαμβάνονται
BreakfastPersonal GuideTravel AgentΑεροπορικώςΑκτοπλοϊκώς
Γ’ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ – Ι.Μ. ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ
Ημερομηνία αναχώρησης: 21/03/2025 – Ημερήσια
Το Ιερό Ησυχαστήριο Τίμιος Ιωάννης Πρόδρομος βρίσκεται στην Μεταμόρφωση Χαλκιδικής, 2 χιλιόμετρα βορείως του οικισμού, περίπου 96 χιλιόμετρα από την Θεσσαλονίκη, μετά τα Νέα Μουδανιά και στην αρχή της Χερσονήσου Σιθωνίας.
Το Ιερό Ησυχαστήριο Τίμιος Ιωάννης Πρόδρομος ιδρύθηκε το έτος 1975 από τον αρχιμανδρίτη Γρηγόριο Παπασωτηρίου. Οι πρώτες υποψήφιες μοναχές ήταν οι αδερφές Ευγενία και Μαρία Χωριατάκη, η Σοφία Κενανίδου από την Μεταμόρφωση Χαλκιδικής καθώς και οι αδερφές Τσαπράζογλου από το Βατοπέδι.
Ο χώρος που στεγάστηκε το Μοναστήρι ήταν ο ίδιος με αυτόν που στεγαζόταν το παλιό αγιορίτικο μοναστήρι της Μονής Διονυσίου. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι το υπό ίδρυση Μοναστήρι εξυπηρετούνταν αρχικά από το ξωκκλήσι του Αγίου Ιωάννου Προδρόμου. Με την πάροδο του χρόνου ανακατασκευάστηκαν τα παλιά κτίρια στα οποία βρίσκονται σήμερα τα κελιά των μοναχών.
Τα εγκαίνια του καθολικού ναού έγιναν στις 30/08/1981. Είναι ναός βυζαντινού ρυθμού με τρούλο, αφιερωμένος στο Γενέσιο του Προδρόμου. Η κατασκευή του ναού ολοκληρώθηκε μετά από 10 χρόνια από δωρεές των πιστών. Το μοναστήρι γιορτάζει στις 24 Ιουνίου και στις 29 Αυγούστου.
Πρόγραμμα
ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ
Αναχώρηση στις 09:00 και μέσω μιας όμορφης διαδρομής φτάνουμε στην Αρναία όπου και θα επισκεφτούμε τον Ι.Ν. Αγίου Στεφάνου που βρίσκεται στο κέντρο της Αρναίας, εκεί θα μας περιμένει ο πάτερ Γεώργιος ο οποίος και θα μας μιλήσει για την ιστορία του ναού. Ο μητροπολιτικός ναός της Αρναίας κρύβει μια μεγάλη εντυπωσιακή ιστορία που ακόμα και σήμερα φέρνει στο φως ευρήματα και πληροφορίες για την περιοχή. Ο μητροπολιτικός ναός του Αγίου Στεφάνου χτίστηκε ως τρίκλιτη βασιλική το 1812, ενώ το καμπαναριό του χρονολογείται από το 1889. Ναός με μεγάλη ιστορική σημασία, από όπου και πέρασε το 1775 για να διδάξει ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός. Μετά την επίσκεψη μας στην Ιερό ναό θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για καφέ και για όσους το επιθυμούν μπορούν να επισκεφτούν το λαογραφικό μουσείο και το μουσείο υφαντική που βρίσκεται στην Αρναία.
Το μεσημέρι θα επισκεφτούμε το Μεταγκίτσι και θα έχουμε χρόνο για φαγητό. Έπειτα συγκέντρωση και επιβίβαση στο λεωφορείο για να επισκεφτούμε την Ι.Μ. Αγίου Ιωάνου του Προδρόμου στη Μεταμόρφωση όπου και θα παρακολουθήσουμε την λειτουργεία των Γ΄ χαιρετισμών.
Αργά το απόγευμα επιστροφή στην πόλη μας γεμάτοι όμορφες εικόνες.
Παροχές - Τιμές
ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 20,00€
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
-Μεταφορά με πολυτελή λεωφορείο.
-Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
-Έμπειρο αρχηγό συνοδό του πρακτορείου μας
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
Εισόδους σε Μουσεία , ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό η προτεινόμενο
Παρατηρήσεις:
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας.
Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να γνωρίσετε και τα δικά τους στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.
Απαραίτητη η τηλεφωνική ενημέρωση στο γραφείο μας πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Ευχαριστούμε!