TOP
Image Alt

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ 25-28/03

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ 25-28/03

από 189€ / ανά άτομο
(0 Reviews)
 • Προορισμός
 • Αναχώρηση
  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ
 • Παροχές
  Breakfast
  Personal Guide
  Αεροπορικώς
 • Δεν περιλαμβάνονται
  Travel Agent
  Ακτοπλοϊκώς
  Οδικώς

Βουδαπέστη
4 ημέρες αεροπορικώς από Θεσσαλονίκη,

Ημερομηνίες: 25/03/23 – 28/03/23

Τιμή συμμετοχής: από 189€

 

Η Βουδαπέστη είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της Ουγγαρίας, καθώς και έδρα της κομητείας της Πέστης. Βρίσκεται στο κέντρο της παννονικής πεδιάδας και αποτελεί την έβδομη μεγαλύτερη πόλη στην Ευρωπαϊκή Ένωση (χωρίς να υπολογίζονται τα προάστια και γενικά η μητροπολιτική περιοχή των πόλεων), με 1,7 εκατομμύρια κατοίκους. Το όνομα της προέρχεται από τη συγχώνευση της Βούδας και της Πέστης το 1873, δημιουργώντας μια ενιαία πόλη που καταλαμβάνει τις δύο όχθες του Δούναβη. Η Βούδα είναι η δυτική (αριστερή) όχθη, με ένα ψηλό λόφο στην κορυφή του οποίου βρίσκεται το κάστρο της Βούδα, ενώ η Πέστη είναι η σχετικά επίπεδη ανατολική (δεξιά) όχθη, με το Κοινοβούλιο και πολλά άλλα εντυπωσιακά κτίρια, καθώς και πολυσύχναστους δρόμους διατηρώντας όλη την αρχιτεκτονική κληρονομιά του 19ου αιώνα. Το 1987 η Βουδαπέστη προστέθηκε στα Μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO για την πολιτιστική και αρχιτεκτονική σημασία των οχθών του Δούναβη, τη συνοικία του Κάστρου της Βούδας και τη λεωφόρο Αντράσι (Andrassy). Λόγω του εξαιρετικά γραφικού περιβάλλοντος και της αρχιτεκτονικής της, είναι γνωστή ως “το Παρίσι της Ανατολής”, κάτι που αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι προσελκύει 4,3 εκατομμύρια τουρίστες ετησίως!

Πρόγραμμα

1

1η ημέρα: Πτήση για Βουδαπέστη – Περιήγηση στην πόλη – Προαιρετική κρουαζιέρα στον Δούναβη

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση μας για την πρωτεύουσα της
Ουγγαρίας, τη μαγευτική Βουδαπέστη. Κατά την άφιξη μας εκεί, θα μας περιμένει ο έμπειρος συνεργάτης μας. Θα κατευθυνθούμε προς το κέντρο, ξεκινώντας την περιήγησή μας από τη μνημειώδη πλατεία των Ηρώων με το μνημείο της Χιλιετηρίδας, όπου θα γνωρίσουμε την ιστορία της χώρας. Στη συνέχεια, θα επισκεφθούμε τον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου, τη λεωφόρο της Δημοκρατίας με την Όπερα και τα καλοδιατηρημένα κτίρια, το ογκώδες Μπαρόκ Κοινοβούλιο και τις γέφυρες που ενώνουν τη Βούδα με την Πέστη. Aμέσως μετά, θα περάσουμε στη Βούδα, όπου θα θαυμάσουμε το Κάστρο, το άγαλμα της Ελευθερίας, την Εθνική Πινακοθήκη, τον πύργο των Ψαράδων και τον ιστορικό ναό του Matthias, όπου στέφονταν οι Ούγγροι βασιλιάδες. Στη συνέχεια, μετάβαση στον λόφο Gellert, από όπου θααπολαύσουμε την πανοραμική θέα της Βούδας και της Πέστης με τον Δούναβη. Έπειτα, ο αρχηγός θα μας μεταφέρει στο ξενοδοδοχείο διαμονής μας και θα μας δώσει όλες τις απαραίτητες βασικές πληροφορίες για την πόλη. Για το βράδυ σας προτείνουμε μία νυχτερινή βόλτα και κρουαζιέρα στον Δούναβη για να θα θαυμάσετε τα αξιοθέατα κάτω από
τα φώτα της πόλης, όπου, βέβαια, δεσπόζει το μεγαλοπρεπές Κοινοβούλιο. Διανυκτέρευση.

2

2η ημέρα: Βουδαπέστη – Παραδουνάβια Χωριά – Βουδαπέστη (60+60 χλμ.)

Πρωινό και προαιρετική αναχώρηση, για όσους επιθυμούν, για μία πανέμορφη διαδρομή στην Καμπή του Δούναβη. Πρώτος σταθμός το χωριό των καλλιτεχνών, ο Αγ. Ανδρέας, με τα γραφικά σοκάκια και τα όμορφα τουριστικά καταστήματα. Συνεχίζουμε για το Βίσεγκραντ, το πιο ιστορικό αξιοθέατο της μαγευτικής Καμπής του Δούναβη. Από το άλλοτε λαμπρό και φημισμένο βασιλικό ανάκτορο, σώζονται μόνο λίγα ερείπια, όμως αναστηλώθηκε η επίσημη αυλή υποδοχής αναγεννησιακού ρυθμού, βάσει των αρχικών σχεδίων.Ελεύθερος χρόνος για καφέ και φαγητό. Ακολουθεί η επίσκεψη στην πρώτη πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, το Έστεργκομ. Θα διασχίσουμε τη γέφυρα που ενώνει τις δύο χώρες του Δούναβη, την Ουγγαρία με την Σλοβακία, για να περάσουμε στην πόλη Στούροβο της Σλοβακίας από όπου θα απολαύσουμε τη θέα του διάσημου ποταμού και του επιβλητικού ναού του Αγίου Στεφάνου. Επιστροφή στη Βουδαπέστη. Διανυκτέρευση.

3

3η ημέρα: Βουδαπέστη – Βιέννη περιήγηση πόλης – Βουδαπέστη (240+240 χλμ.)

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και, για όποιον επιθυμεί, προαιρετικά θα πραγματοποιήσουμε εκδρομή στην πρωτεύουσα της Αυστρίας, τη Βιέννη, όπου θα θαυμάσουμε και υπό το φως της ημέρας την περίφημη Ρινγκστράσσε (δακτύλιος λεωφόρος) για να φτάσουμε στην πλατεία Σουηδίας, όπου θα έχουμε την πρώτη μας στάση. Με τη βοήθεια του συνοδού μας θα περιηγηθούμε στα γραφικά σοκάκια της παλιάς Ελληνικής Παροικίας και θα περάσουμε από τους δύο Ελληνορθόδοξους Ναούς, το Μνημείο του Ρήγα Φεραίου και θα καταλήξουμε στον περίφημο Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου, σήμα κατατεθέν της Αυστριακής Πρωτευόυσας. Στη συνέχεια, θα κατευθυνθούμε στο ομορφότερο κατά γενική ομολογία μπαρόκ ανάκτορο της πόλης το Μπελβεντέρε, όπου θα έχουμε ευκαιρία για ένα σύντομο περίπατο μέχρι το κεντρικό κτίριο και τους κήπους. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα, καφέ και γεύμα εξ’ ιδίων στο κέντρο της πόλης. Το απόγευμα επιστροφή στη Βουδαπέστη. Διανυκτέρευση.

4

4η ημέρα: Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής

Αφύπνιση και μεταφορά στο αεροδρόμιο της Βουδαπέστης, άφιξη και επιβίβαση στην πτήση επιστροφή μας, γεμάτοι μοναδικές εικόνες, υπέροχες φωτογραφίες και πολλά χαμόγελα από αυτό το μαγικό ταξίδι μας.

Παροχές - Τιμές

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 

 

 • στο Marmara Design 4*, early booking 189€, κανονική τιμή 269€
 • στο Soho Boutique 4*, early booking 199€, κανονική τιμή 279€
 • στο Novotel Centrum 4*, early booking 219€, κανονική τιμή 299€

 

*Οι early booking τιμές ισχύουν για κρατήσεις έως 15/02
**Φόροι αεροδρομίου & επίναυλοι καυσίμων (και λοιπά): 145€

 

Πτήσεις με Wizz Air

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ 09:20 – 10:00

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ06:40 – 09:20

 

Σημειώσεις:
- Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραληφθεί κάτι
- Για την πραγματοποίηση των προαιρετικών εκδρομών απαιτείται ελάχιστη συμμετοχή
- Προτεινόμενη ταξιδιωτική ασφάλιση (Covid): 20€/άτομο
- Ατομικό πρόγραμμα (αεροπορικά εισιτήρια & διαμονή): -40€/άτομο

 


Περιλαμβάνονται:


✓ Αεροπορικά εισιτήρια με απευθείας πτήσεις της Wizz Air
✓ Πρωινό καθημερινά
✓ Μία χειραποσκευή έως 10 κιλά με διαστάσεις 55x40x23εκ.
✓ Μία μικρή τσάντα διαστάσεων 40x30x20εκ.
✓ Προτεραιότητα κατά την επιβίβαση
✓ Διαμονή στο ξενοδοχείο της επιλογής σας, πρωινό καθημερινά
✓ Μετακινήσεις με λεωφορείο πολυτελείας
✓ Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
✓ Έμπειρος αρχηγός- συνοδός 
✓ Ασφάλεια αστικής ευθύνης
✓ Φ.Π.Α.

 


Δεν περιλαμβάνονται:


x Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται
x Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων
x Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
x Φόροι αεροδρομίων & επίναυλοι καυσίμων (και λοιπά): 145€

 

 

Παρατηρήσεις:

Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση, τηλέφωνο, e-mail).Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία. Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής. Απαραίτητη η τηλεφωνική ενημέρωση στο γραφείο μας πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Ευχαριστούμε! 

 

 

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν ταξιδέψετε:

Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.

Για δική σας ασφάλεια αλλά και των γύρω σας, συστήνεται η διενέργεια self test, για τον καλύτερο έλεγχο του επιδημιολογικού φορτίου και τον ταχύτερο περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Register Now!

Join the SetSail community today & set up a free account.