TOP
Image Alt

ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ 24/3 & 25/3

ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ 24/3 & 25/3

από 85€ / ανά άτομο
(0 Reviews)
 • Προορισμός
 • Αναχώρηση
  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΑΙΔΗΨΟΣ
 • Παροχές
  Breakfast
  Personal Guide
  Travel Agent
  Οδικώς
 • Δεν περιλαμβάνονται
  Αεροπορικώς
  Ακτοπλοϊκώς

2ΗΜΕΡΗ ΚΑΙ ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ

25-26/3/2023-24-26/3/2023

 

 

Η Εύβοια είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας και το έκτο μεγαλύτερο της Μεσογείου. Η έκταση του νησιού είναι 3.654 τ.χλμ. και εκτείνεται κατά μήκος της βορειοανατολικής ηπειρωτικής Στερεάς Ελλάδας, από το Μαλιακό κόλπο μέχρι απέναντι από την ακτή της Ραφήνας, χωρισμένη από αυτήν με την Ευβοϊκή θάλασσα.Το σχήμα της είναι στενόμακρο με πεπλατυσμένες τις δύο άκρες της και περί το μέσον αυτής. Εκτείνεται με κατεύθυνση από βορειοδυτικά προς νοτιοανατολικά, έχοντας συνολικό μήκος 180 χλμ. και κυμαινόμενο πλάτος από 8 μέχρι 50 χλμ. Στα ΒΔ. χωρίζεται από τη Φθιώτιδα και Μαγνησία μέσω του διαύλου Ωρεού, ενώ νότια διά του Ευβοϊκού Κόλπου χωρίζεται από τη Βοιωτία και την Αττική. Διά του πορθμού του Καφηρέα χωρίζεται νοτιοανατολικά από την Άνδρο. Τα βόρεια και βορειοανατολικά παράλιά της βρέχονται από το Αιγαίο Πέλαγος.Μαζί με τη Λευκάδα, είναι τα δύο νησιά της Ελλάδας στα οποία η πρόσβαση γίνεται οδικώς.Στο κοντινότερο σημείο με τη Στερεά Ελλάδα είναι κτισμένη η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη του νησιού, η Χαλκίδα, όπου υπάρχει η μία εκ των δύο ζεύξεων του νησιού με την ηπειρωτική Ελλάδα, η παλαιά γέφυρα της Χαλκίδας. Πρόσφατα χτίστηκε και η υψηλή γέφυρα της Χαλκίδας, συνολικού μήκους περίπου 700 μέτρων. Είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας ως προς την έκταση και τον πληθυσμό.

Πρόγραμμα

1

1η ημέρα: Θεσσαλονίκη - Γλύφα – Αγιόκαμπος - Παναγία Ντινιούς – Ιστιαία - Αιδηψός

Συγκέντρωση και αναχώρηση νωρίς το πρωί. Κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις καθοδόν θα επιβιβαστούμε στο πλοίο από τη Γλύφα με προορισμό τον Αγιόκαµπο της Εύβοιας. Μετά την άφιξη μας θα κατευθυνθούμε προς την Παναγία Ντινιούς. Ενα μικρό εκκλησάκι στη Βόρεια Εύβοια, κοντά στην Ιστιαία, όπου υπάρχει θαυματουργή εικόνα της Παναγίας. Επόμενος σταθμός η Ιστιαία που αποτελεί το εμπορικό κέντρο της Βόρειας Εύβοιας, όπου θα έχουμε χρόνο για περιήγηση. Συνεχίζουμε για Αιδηψό. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και το βράδυ θα έχουμε μια πρώτη γνωριμία με την φημισμένη λουτρόπολη. Διανυκτέρευση.

2

2η ημέρα: Προκόπι (Αγ. Ιωάννης ο ρώσος) – Οσίος Δαυίδ - Αιδηψός

Πρωινό και αναχώρηση για το Προκόπι, όπου θα επισκεφτούμε το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου. Στο μοναστήρι αυτό φυλάσσεται το σκήνωμα του Αγίου, το οποίο έφεραν οι πρόσφυγες από το Προκόπι της Μικράς Ασίας µετά την καταστροφή το 1922. Εδώ θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για προσκύνημα και καφέ. Αναχώρηση για να επισκεφθούμε το μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ του γέροντα στις Ροβιές. Πρόκειται για ένα μεταβυζαντινό μοναστήρι σε επιβλητικό τοπίο, κτισμένο στην καρδιά μιας
όμορφης πυκνόφυτης έκτασης στην περιοχή Ροβιές της Βόρειας Εύβοιας.Ιδρύθηκε τον 16ο αιώνα από τον όσιο Δαυίδ και ανακαινίστηκε το 1877.Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση

Παροχές - Τιμές

2 ημέρες
25 – 26/3
Hotel MYTHO 3* 85€ Με πρωινό
Επιβάρυνση μονόκλινου +20€

 

 

 

 

3 ημέρες
24 – 26/3
Hotel MYTHO 3* 119€ Με πρωινό
Επιβάρυνση μονόκλινου +35€

 

 

 

 

 

Περιλαμβάνει:
Τις μεταφορές µε πούλμαν.
Ακτοπλοϊκά εισιτήρια του F/B Γλύφα -Αγιόκαμπο – Γλύφα.

Περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
Συνοδός.
Διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο.
Πρωινό.

Ασφάλεια αστικής επαγγελµατικής ευθύνης Φ.Π.Α.

 

 

 

 

Δεν περιλαμβάνει:
Εισόδους μουσείων,αρχαιολογικών χώρων και ότι αναφέρεται στο πρόγραµµα ως προαιρετικό.

Φόρο διαμονής

 

 

Παρατηρήσεις:

Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση, τηλέφωνο, e-mail).Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία. Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής. Απαραίτητη η τηλεφωνική ενημέρωση στο γραφείο μας πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Ευχαριστούμε! 

 

 

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν ταξιδέψετε:

Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.

Για δική σας ασφάλεια αλλά και των γύρω σας, συστήνεται η διενέργεια self test, για τον καλύτερο έλεγχο του επιδημιολογικού φορτίου και τον ταχύτερο περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Register Now!

Join the SetSail community today & set up a free account.