TOP
Image Alt

ΒΕΡΟΛΙΝΟ – ΠΟΤΣΔΑΜ – ΔΡΕΣΔΗ 13/4

ΒΕΡΟΛΙΝΟ – ΠΟΤΣΔΑΜ – ΔΡΕΣΔΗ 13/4

από 649€ / ανά άτομο
(0 Reviews)
 • Προορισμός
 • Αναχώρηση
  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΒΕΡΟΛΙΝΟ
 • Παροχές
  Breakfast
  Personal Guide
  Travel Agent
  Αεροπορικώς
 • Δεν περιλαμβάνονται
  Ακτοπλοϊκώς
  Οδικώς

5ήμερη εκδρομή

Βερολίνο – Πότσδαμ – Δρέσδη

13-18/4/2023

 

Το Βερολίνο δεν φημίζεται μόνο για την ιστορία του, αλλά και για τα πανέμορφα κτίριά του. Η τέχνη είναι διάχυτη σε όλη την πόλη και αυτό την κάνει ακόμη πιο γοητευτική.

 

ΔΩΡΟ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΠΟΤΣΔΑΜ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΑΝΑΚΤΟΡΑ ΣΑΝΣΟΥΣΙ

Πρόγραμμα

1

1η ημέρα: Θεσσαλονίκη Βερολίνο-Κρουαζιέρα στο ποταμό Spree

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση για Βερολίνο, την πρωτεύουσα της Γερμανίας. Κατά την άφιξη μας θα πραγματοποιήσουμε μία σύντομη απογευματινή πρώτη γνωριμία με την πόλη. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση. Το βράδυ χρόνος ελεύθερος για βόλτα στο κέντρο της πόλης υπό την καθοδήγηση του αρχηγού.

2

2η ημέρα :Ξενάγηση Πόλης,Μουσείο του Περγάμου

Ξυπνώντας και αφού απολαύσουμε το πρωινό μας,ακολουθεί η πανοραμική ξενάγηση της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων το Κοινοβούλιο με τον γυάλινο θόλο, την περίφημη Πύλη του Βρανδεμβούργου, το "Κόκκινο Δημαρχείο", την Κολόνα της Νίκης, τα απομεινάρια του τείχους του Βερολίνου, τη φωλιά της Γκεστάπο, το γνωστό Checkpoint Charlie, στην πλατεία Ζαντάρμεν με τους δύο καταπληκτικούς Ναούς τον Γαλλικό και τον Γερμανικό Ναό, την περιοχή των διπλωματικών αποστολών, το Φόρουμ που περικλείει το απαύγασμα της νεωτεριστικής αντιφατικότητας, αφού εκεί ορθώνονται από τη Φιλαρμονική και την Πινακοθήκη ως τους ουρανοξύστες-στρατηγεία πολυεθνικών. Στην συνέχεια θα έχουμε επίσκεψη στο Μουσείο της Περγάμου, που βρίσκεται στο Νησί των Μουσείων. Άνοιξε το 1930 και πήρε το όνομά του από τον βωμό της αρχαίας Περγάμου της Μικράς Ασίας, ένα θεόρατο μνημείο που φιλοξενείται εκεί.

3

3η ημέρα: Βερολίνο, Ανάκτορα Σανσουσί, Πότσδαμ

Μετά το πρωινό θα εξορμήσουμε νότια, στο κοντινό Πότσδαμ,την επίσημη πρωτεύουσα των αυτοκρατόρων της Γερμανίας. Η διαδρομή μας είναι μαγική καθώς θα κατευθυνθούμε στο Πότσδαμ διαμέσου των λιμών του Βερολίνου. Πρώτος σταθμός
το ανάκτορο Σαρλότενμπουργκ το οποίο χτίστηκε ως θερινή κατοικία της συζύγου του Φρειδερίκου Καρλότας. Συνεχίζουμε για μια γρήγορη επίσκεψη στο Ολυμπιακό στάδιο του Βερολίνου που έγιναν οι Ολυμπιακοί αγώνες του 1936. Περνώντας μέσα από
τις λίμνες του Βερολίνου και περνώντας από την Γέφυρα των Κατασκόπων κατευθυνόμαστε στο Πότσδαμ. Άφιξη στο Πότσδαμ όπου βρίσκεται το ανάκτορο του Κάιζερ Γουλιέλμου και θα έχουμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε στα στενά δρομάκια με τα φλαμανδικά σπίτια. Το ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί, όπως είναι φυσικό, στο παλάτι Sanssouci (Σανσουσί), όπου τα θρυλικά ανάκτορα χρονολογούνται από την εποχή του Φρειδερίκου του Μεγάλου. Στην συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Βερολίνο.

4

4η ημέρα: Βερολίνο - Δρέσδη (προαιρετική)

Πρωινή αναχώρηση για την προαιρετική ολοήμερη εκδρομή μας στη Δρέσδη. Μετά από 3ωρη διαδρομή με τις απαραίτητες στάσεις, θα φθάσουμε στην ιστορική πρωτεύουσα της Σαξωνίας, την "Μπαρόκ Σειρήνα", τη Δρέσδη, που είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Έλβα. Η πόλη καταστράφηκε ολοσχερώς από τους βομβαρδισμούς των συμμαχικών αεροσκαφών κατά τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο, άφησε όμως πίσω της τα φαντάσματα του παρελθόντος και αναγεννήθηκε, έχοντας αποκτήσει ξανά την παλιά της αίγλη και τα στοιχεία εκείνα που της έδωσαν το προσωνύμιο "Φλωρεντία του Έλβα".Περιήγηση στα κυριότερα αξιοθέατα της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων την Όπερα Σέμπερ, τον Καθεδρικό Ναό, το Δημαρχείο, το αναγεννησιακό παλάτι, τα τερραίν κονταρομαχιών, τον μπαρουτόπυργο, τη βεράντα Καναλέτο, την Ακαδημία Εικαστικών, τα κελάρια των Βεττίνων κ.ά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Βερολίνο.

5

5η ημέρα: Βερολίνο, Πτήση επιστροφής

Ελεύθερη μέρα για βόλτες και ψώνια στην όμορφη αυτή πόλη,για επισκέψεις σε διάφορα αξιοθέατα και στα άκρως ενδιαφέροντα μουσεία και πινακοθήκες της. Διασχίστε με τα πόδια την Under den Linden, τη λεωφόρο με τα ωραιότερα μπαρόκ και νεοκλασικά κτίρια του Βερολίνου και ανεβείτε στον Πύργο της Τηλεόρασης (365 μέτρα) στην Aλεξάντερ Πλατς, για μια πανοραμική θέα της γύρω περιοχής. Στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής. Άφιξη στην πόλη μας με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Παροχές - Τιμές

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΔΩ:

Αναχώρηση  Ξενοδοχείο
Τοποθεσία
Τιµή σε
δίκλινο, τρίκλινο
Non Ref / Κανονική Τιµή
Τιµή παιδιού
εως 12 ετών
Non Ref / Κανονική Τιµή
Τιµή σε
µονόκλινο
Non Ref / Κανονική Τιµή
Αεροπορική Εταιρία
EASYJET-RYANAIR
13/4 Scandic Berlin Potsdamer 4*
Mitte
649€ / 699€ 259€ / 299€ 799€ / 849€ Θεσσαλονίκη-Βερολίνο
14.30-16.00
Βερολίνο-Θεσσαλονίκη
21.50-01.15

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

Αεροπορικά εισητήρια µετ΄επιστροφής σύµφωνα
µε τις παραπάνω πτήσεις. ∆ιαµονή στο ξενοδοχείο της επιλογής σας.
Πρωϊνό καθηµερινά. Εκδροµές-περιηγήσεις σύµφωνα µε το πρόγραµµα
Mία χειραποσκευή διαστάσεων 40*20*25 κατ’ άτοµο
και µία αποσκευή 20 κιλών στα δύο άτοµα

 

 

∆ΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

Σύνολο φόρων 145€ κατ’ άτοµο
Είσοδοι σε µουσεία & θεάµατα και ό,τιδήποτε προαιρετικό ή προτεινόµενο
Οι δηµοτικοί φόροι διαµονής

 

 

 

Πληροφορίες:

 

Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, e-mail).Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία. Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής. Απαραίτητη η τηλεφωνική ενημέρωση στο γραφείο μας πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.

Οι αναγραφόμενες ώρες του προγράμματος είναι ενδεικτικές. Το πρόγραμμα υπόκεινται σε αλλαγές εάν το κρίνει ο συνοδός για την καλύτερη διεκπεραίωση του προγράμματος.

Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα. Ευχαριστούμε!

 

Register Now!

Join the SetSail community today & set up a free account.