TOP
Image Alt

ΑΝΔΡΟΣ 09-13/07

ΑΝΔΡΟΣ 09-13/07

από 245€ / ανά άτομο
(0 Reviews)
 • Προορισμός
 • Αναχώρηση
  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΑΝΔΡΟΣ
 • Παροχές
  Breakfast
  Ακτοπλοϊκώς
  Οδικώς
 • Δεν περιλαμβάνονται
  Personal Guide
  Travel Agent
  Αεροπορικώς

5ημέρες στην Άνδρο

Ημερομηνία εκδρομής: 09-13/07

 

Η Ανδρος είναι ένα από τα δημοφιλέστερα τουριστικά θέρετρα, εξαιτίας της φυσικής ομορφιάς, της κουλτούρας και της κοντινής απόστασής της από την Αθήνα. Το νησί διαθέτει πανέμορφες παραλίες, σπουδαία αρχαιολογικά και ιστορικά μνημεία, κατάφυτες κοιλάδες, απέραντες εκτάσεις με ελιές, φαράγγια και κρυστάλλινα τρεχούμενα νερά. Σε ολόκληρη την Ανδρο βρίσκονται πολλά αρχαιολογικά και ιστορικά αξιοθέατα, αφού υπήρξε από την αρχαιότητα σημαντικό πολιτιστικό κέντρο της Ελλάδας.

 

Πρόγραμμα

1

1η -2η μέρα: Θεσσαλονίκη –Ραφήνα– Άνδρος

Αναχώρηση στις 22.00. Με καθ’ οδόν στάσεις για καφέ και ξεκούραση, άφιξη στο  λιμάνι της Ραφήνας. Επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για το νησί της Άνδρου. Αποβίβαση στο λιμάνι του Γαυρίου και αναχώρηση για την χώρα της Χώρα της Άνδρου την πατρίδα σημαντικών εφοπλιστών και καπετάνιων. Θα δούμε στην  είσοδο του λιμανιού  τον  φάρο Τουρλίτη, τον μοναδικό φάρο στην Ευρώπη χτισμένο πάνω σε βράχο και τον πρώτο αυτόματο στην Ελλάδα,  ενώ δίπλα βρίσκεται το Ενετικό κάστρο του 13ου αιώνα και ένα τοξωτό πέτρινο γεφύρι που  ενώνει το Κάστρο με τη Χώρα. Στην πλατεία απέναντι από το κάστρο δεσπόζει το άγαλμα του Αφανή Ναύτη, προς τιμή όλων των ναυτικών που έχασαν την ζωή τους στη θάλασσα. Η πρωτεύουσα της Άνδρου διαθέτει σημαντικό αριθμό μουσείων και πνευματικών ιδρυμάτων. Θα επισκεφτούμε  το Αρχαιολογικό Μουσείο της Άνδρου, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και το Ναυτικό Μουσείο και την Καΐρειος Βιβλιοθήκη που στεγάζει 3000 τόμους από την ιδιωτική συλλογή του Θεόφιλου Καϊρη. Αναχώρηση και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο . Χρόνος ελεύθερος για φαγητό αλλά και για μπάνιο στις 2 παραλίες της χώρας της Άνδρου το Νειμποριό και το Παραπόρτι . Διανυκτέρευση.

2

3η μέρα : Άνδρος- Ι.Μ. Αγία Μαρίνα- Αποίκια -Ι.Μ. Αγίου Νικολάου -Παραλία Πίσω Γυαλιά – Μένητες

Πρωινό  και αναχώρηση για την Ιερά Μονή της Αγίας Μαρίνας. Χρόνος ελεύθερος για προσκύνημα. Συνεχίζουμε για το  γραφικό χωριό Αποίκια, οπού θα συναντήσουμε την περίφημη πηγή Σάριζα με το φημισμένο ιαματικό νερό. Αναχώρηση για την Ιερά μονή του Αγίου Νικολάου εν Βουνένοις. Στη μονή φυλάσσεται και η μυροβλίζουσα  εικόνα της Παναγίας Βλαχερνών,η τίμια κάρα του Αγίου Νικολάου εν Βουνένοις, το λείψανο του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού. Αναχώρηση για την παραλία πίσω γυαλιά μια φανταστική παραλία με καταγάλανα νερά και αμμώδη ακτή. Χρόνος ελεύθερος για μπάνιο ,καφέ φαγητό. Συνεχίζουμε για  το καταπράσινο χωριό Μένητες  τον παραδοσιακό οικισμό που είναι κτισμένος ανάμεσα στις καρυδιές και τα πλατάνια. Χρόνος ελεύθερος για καφέ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ ελεύθερος χρόνος στη Χώρα. Διανυκτέρευση.

3

4η μέρα : Ι.Μ. Παναχράντου-Άγιος Πέτρος (Παραλία)-Μπατσί

Πρωινό και αναχώρηση για να επισκεφτούμε την Ιερά Μονή Παναχράντου όπου θα προσκυνήσουμε την εικόνα της Παναγίας Παναχράντου. Αναχώρηση για την Παραλία Άγιος Πέτρος για μπάνιο .Συνεχίζουμε για το κοσμοπολίτικο Μπατσί για φαγητό, μπάνιο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

4

5η μέρα : Άνδρος-Γαύριο-Ραφήνα-Θεσσαλονίκη

Πρωινό και αναχώρηση για το λιμάνι της Άνδρου το Γαύριο. Επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση για την Ραφήνα. Με καθ’ οδόν στάση για καφέ και φαγητό φτάνουμε στην Θεσσαλονίκη με τις καλύτερες αναμνήσεις από την εκδρομή μας.

Παροχές - Τιμές

Τιμή συμμετοχής:245 € το άτομο σε δίκλινο

Επιβάρυνση μονόκλινου 75 

 

Η τιμή περιλαμβάνει:

 • Μεταφορά με πολυτελές πούλμαν του γραφείου μας
 • Τρείς διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Paradise Art στην Χώρα της Άνδρου
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια ΡΑΦΗΝΑ-ΑΝΔΡΟΣ-ΡΑΦΗΝΑ
 • Πρωινό καθημερινά
 • Περιηγήσεις-ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • Φόρος διαμονής υπέρ Ελληνικού Δημοσίου
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Φ.Π.Α.

 

10/07/2023 ΡΑΦΗΝΑ-ΑΝΔΡΟΣ 7:30-9:25

13/07/2023 ANΔΡΟΣ-ΡΑΦΗΝΑ 10:15-12:10

 

 

Δεν περιλαμβάνει:

Επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα, εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

 

Πληροφορίες:

 

Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, e-mail).Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία. Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής. Απαραίτητη η τηλεφωνική ενημέρωση στο γραφείο μας πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.

Οι αναγραφόμενες ώρες του προγράμματος είναι ενδεικτικές. Το πρόγραμμα υπόκεινται σε αλλαγές εάν το κρίνει ο συνοδός για την καλύτερη διεκπεραίωση του προγράμματος.

Register Now!

Join the SetSail community today & set up a free account.