TOP
Image Alt

ΑΙΓΥΠΤΟΣ

ΑΙΓΥΠΤΟΣ

από 895€ / ανά άτομο
(0 Reviews)
7 ΜΕΡΕΣ 9 ΜΕΡΕΣ
 • Προορισμός
 • Παροχές
  Breakfast
  Personal Guide
  Travel Agent
  Αεροπορικώς
 • Δεν περιλαμβάνονται
  Ακτοπλοϊκώς
  Οδικώς

ΑΙΓΥΠΤΟΣ !

 

** Στην κατηγορία “ΠΑΡΟΧΕΣ” θα βρείτε συνδέσμους για τα έντυπα που αφορούν διαφορετικές ημερομήνιες για την Αίγυπτο και αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

 

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις επικοινωνήστε απευθείας με το γραφείο!

 

Η ΑΙΓΥΠΤΟΣ, χώρα της βορειοανατολικής Αφρικής, η οποία βρέχεται από τη Μεσόγειο στα βόρεια, και από την Ερυθρά Θάλασσα στα ανατολικά, συνορεύει βορειοανατολικά με το Ισραήλ, δυτικά με τη Λιβύη και νότια με το Σουδάν. Ο πληθυσμός της ξεπερνάει τα 100 εκατ. κατοίκους, η επίσημη γλώσσα είναι τα αραβικά αλλά στην ενδοχώρα και το νότο μιλούν μια αραβική διάλεκτο, τα βερβερίνικα. Η επίσημη θρησκεία είναι ο ισλαμισμός.

Πρωτεύουσα της Αιγύπτου, το Κάιρο, ή αλλιώς Ελ Καχίρα -Νικηφόρος πόλη δηλαδή- ή και «η πόλη των χιλίων μιναρέδων, όπως χαρακτηριστικά το αναφέρουν, λόγω της κυριαρχίας της ισλαμικής αρχιτεκτονικής. Είναι η μεγαλύτερη πόλη της αφρικανικής ηπείρου και του αραβικού κόσμου, με τουλάχιστον 11 εκατ. πληθυσμό. Ιδρύθηκε τον 10ο αιώνα από την δυναστεία των Φατιμιδών, στην περιοχή όμως της σύγχρονης πόλης, βρίσκονται ερείπια παλαιότερων πρωτευουσών, όπως φαίνεται στα τμήματα του Παλαιού Καΐρου.
Το Κάιρο βρίσκεται κοντά στο Δέλτα του Νείλου, του μεγαλύτερου σε μήκος ποταμού  του κόσμου (περίπου 6.700 χλμ.), του ζωοδότη της χώρας, που χωρίζει την πόλη στην ανατολική και την δυτική όχθη.
Στην  πλατεία Ταχρίρ -συγκοινωνιακός κόμβος καθώς και επίκεντρο της επανάστασης ενάντια στον τέως πρόεδρο της χώρας Χόσνι Μπουμπάρακ το 2011- θα επισκεφτείτε το Αιγυπτιακό Μουσείο του Καΐρου, με πάνω από 120.000 εκθέματα. Μεταξύ των χιλιάδων εντυπωσιακών εκθεμάτων, θα δείτε την αίθουσα του βασιλιά Τουταγχαμών με το νεκρικό προσωπείο του λαξευμένο από ατόφιο χρυσάφι καθώς και τη σαρκοφάγο του, ευρήματα από τους τάφους της Κοιλάδας των Βασιλέων και των Βασιλισσών, την αίθουσα με τις βασιλικές μούμιες κ.ά.

 

Πυραμίδες και Σφίγγα της Γκίζας

Οι πυραμίδες της Αιγύπτου, 109 στο σύνολο, είναι βασιλικοί τάφοι, οι μεγάλες για τους βασιλείς και οι μικρές για τις βασίλισσες. Τρεις όμως είναι οι διασημότερες και οι πιο εντυπωσιακές: του Χέοπα, γνωστή και ως «Η Μεγάλη Πυραμίδα -η αρχαιότερη και μεγαλύτερη από τις τρεις πυραμίδες της Νεκρόπολης της Γκίζας, το αρχαιότερο από τα Επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου, και το μόνο που σώζεται στις μέρες μας.
Οι άλλες δυο πυραμίδες της Γκίζας είναι του Χεφρήνου, γιου του Χέοπα, και του Μυκερήνου, γιου του Χεφρήνου.
Στη Νεκρόπολη της Γκίζας ανήκει και η περίφημη Σφίγγα, η οποία λαξεύτηκε πάνω σ’ έναν μυτερό βράχο. Εχει σώμα λιονταριού με κεφάλι ανθρώπινο και συμβολίζει την δύναμη ενός βασιλείου. Το πρόσωπο που απεικονίζει πιστεύεται ότι ήταν του βασιλιά Χεφρήνου, ενώ στην διάρκεια του Νέου Βασιλείου θεωρούσαν ότι αναπαριστούσε τον θεό ήλιο Ρα.

 

Η πόλη που ίδρυσε ο Μέγα Αλέξανδρος

Η Αλεξάνδρεια, πρωτεύουσα της Αιγύπτου για 900 χρόνια, η πόλη που ίδρυσε και έζησε ο Μέγας Αλέξανδρος, συμπεριλαμβάνεται στις must επιλογές του ταξιδιού σας στην Αίγυπτο. Απέχει 242 χλμ. από το Κάιρο, βρέχεται από τη Μεσόγειο και αποτελεί το μεγαλύτερο λιμάνι της Αιγύπτου.
Κατά την περιήγησή σας θα δείτε την Ελληνική παροικία, το κάστρο που χτίστηκε από τα ερείπια του Φάρου της Αλεξάνδρειας – επίσης ένα από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου, ο οποίος καταστράφηκε από σεισμούς στη διάρκεια του 14ου αιώνα-, θα επισκεφθείτε το Ελληνικό Πατριαρχείο, καθώς και το σπίτι που έζησε και έγραψε τα τελευταία 25 χρόνια της ζωής του ο μεγάλος Ελληνας ποιητής Κωνσταντίνος Καβάφης (1863-1933), το διαμέρισμα του οποίου μετατράπηκε σε μουσείο και εκτίθενται έπιπλα, σπάνιες εκδόσεις βιβλίων, φωτογραφίες, η διαθήκη του κ.ά. Να επισκεφτείτε και την περίφημη βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας με τους 11 ορόφους της, μοναδικό σύγχρονο αρχιτεκτονικό επίτευγμα, απολαύστε μια βόλτα κατά μήκος της Corniche –της πολυσύχναστης παραλιακής οδού-, γευτείτε τοπικές γεύσεις, αφεθείτε στην ιδιαίτερη ατμόσφαιρα της αιγυπτιακής πόλης.

 

Το Ασουάν

Πόλη στη Νότια Αίγυπτο, στη δυτική όχθη του Νείλου, και σε απόσταση 20 χλμ. απ’ τον τροπικό του Καρκίνου, χτισμένη στη θέση της αρχαίας Σουανού ή Συήνης, κοντά στους λόφους από όπου έβγαινε ο «συηνίτης λίθος» με τον οποίο έφτιαχναν οι Αιγύπτιοι τα μνημεία τους.
Κοντά στην πόλη Ασουάν βρίσκεται το ομώνυμο φράγμα, που άρχισε να κατασκευάζεται το 1960, ανεγέρθηκε το 1970 και αποτελεί το μεγαλύτερο τεχνικό έργο της Αιγύπτου και ένα από τα σπουδαιότερα του κόσμου. Για την κατασκευή του δαπανήθηκαν τεράστια ποσά και πραγματοποιήθηκε από Σοβιετικούς τεχνικούς και σοβιετικά κεφάλαια. Εχει μήκος 3.830 μ., πλάτος 980 μ. και ύψος 111μ.

Παροχές - Τιμές

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ: ΑΙΓΥΠΤΟΣ 7-13.3.23

 

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ: ΑΙΓΥΠΤΟΣ 23-31.3.23

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις επικοινωνήστε απευθείας με το γραφείο!

 

Παρατηρήσεις:

Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση, τηλέφωνο, e-mail).Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία. Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής. Απαραίτητη η τηλεφωνική ενημέρωση στο γραφείο μας πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Ευχαριστούμε! 

 

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν ταξιδέψετε:

Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.

Για δική σας ασφάλεια αλλά και των γύρω σας, συστήνεται η διενέργεια self test, για τον καλύτερο έλεγχο του επιδημιολογικού φορτίου και τον ταχύτερο περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Register Now!

Join the SetSail community today & set up a free account.