TOP
Image Alt

ΑΙΓΙΝΑ 03/06

ΑΙΓΙΝΑ 03/06

από 175€ / ανά άτομο
(0 Reviews)
 • Προορισμός
 • Αναχώρηση
  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΑΙΓΙΝΑ
 • Παροχές
  Breakfast
  Ακτοπλοϊκώς
  Οδικώς
 • Δεν περιλαμβάνονται
  Personal Guide
  Travel Agent
  Αεροπορικώς

Αίγινα – 3 ημέρες Αγίου Πνέυματος

Ημερομηνίες εκδρομής: 03/06/2023 – 05/06/2023

 

 

Είναι συναρπαστικό το πώς ένα νησί μπορεί να περικλείει ολόκληρη την ελληνική ιστορία! Μια ανάσα από το λιμάνι της Αίγινας, η Κολώνα και ο Ναός του Απόλλωνα του 6ου αι. π.Χ…. Μια βόλτα στα στενά της πόλης αρκεί για να σε μεταφέρει στην εποχή των Ενετών μέσα από τον Πύργο του Μαρκέλλου…

Τα Καποδιστριακά κτίρια, μεταξύ άλλων το Εϋνάρδειο, το Ορφανοτροφείο και το Κυβερνείο, που ξεπηδούν εδώ κι εκεί, μάρτυρες του σπουδαίου ρόλου της Αίγινας του Καποδίστρια ως πρώτης πρωτεύουσας της νεότερης Ελλάδας, θα σε ταξιδέψουν στη νεότερη ελληνική ιστορία. Σε περίπτωση που θέλεις να μάθεις περισσότερα, στην πόλη θα βρεις το Αρχαιολογικό Μουσείο Αίγινας και το Ιστορικό & Λαογραφικό Μουσείο.

Πρόγραμμα

1

1η μέρα : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΑΙΓΙΝΑ (530χλμ)

Αναχώρηση στις 07.30. Με διάφορες στάσεις για καφέ και ξεκούραση καθοδόν φθάνουμε στο λιμάνι του Πειραιά. Επιβίβαση στο πλοίο και αποβίβαση στο νησί της Αίγινας. Μας καλωσορίζει ο μικρός κατάλευκος Ναός του Αγ. Νικολάου του Θαλασσινού, που βρίσκεται στην είσοδο του λιμανιού. Η πρώτη εντύπωση έρχεται από τα νεοκλασικά κτίρια που βρίσκονται κατά μήκος της παραλίας του νησιού, με τα χρώματα τους, σε γήινες αποχρώσεις, να ομορφαίνουν στο ηλιοβασίλεμα. Η πόλη της Αίγινας είναι πανέμορφη, γραφική και καθηλώνει τον επισκέπτη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

2

2η μέρα : ΑΙΓΙΝΑ – ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ – Ι.Μ ΑΓ. ΜΗΝΑ

Μετά το πρωινό η πόλη της Αίγινας η ομώνυμη πρωτεύουσα του νησιού θα μας γνωρίσει τ’ αξιοθέατα της. Τη βιβλιοθήκη της, το Καποδιστριακό Κυβερνείο, στο ισόγειο του οποίου βρισκόταν το πρώτο νομισματοκοπείο, τα σπίτια των ζωγράφων, Πέππα και Λυμπερόπουλου και τον πύργο Μαρκέλλου. Τα υπέροχα αρχοντικά της νεοκλασικής αρχιτεκτονικής με έντονο λαϊκό στοιχείο του 19ου αι. θυμίζουν ότι η Αίγινα υπήρξε για δυο χρόνια πρωτεύουσα της Ελλάδας. Συνεχίζοντας τη μέρα μας και γνωρίζοντας τα όμορφα χωριά του νησιού θα φθάσουμε στην Παλαιοχώρα και στο Μοναστήρι του Αγ. Νεκταρίου (γυναικεία Μονή με 14 μοναχές). Επόμενη στάση στην Αφαία, όπου θα συναντήσουμε την Ιερά Μονή του Αγίου Μηνά, ένα από τα νεότερα μοναστήρια της Αίγινας το οποίο γνωρίζει ιδιαίτερη πνευματική άνθηση και αποτελεί καταφύγιο πολλών προσκυνητών.  Στη συνέχεια θα δούμε το ναό της Αφαίας, από τα πιο εντυπωσιακά κτίσματα της ύστερης αρχαϊκής εποχής. Γεύμα εξ ιδίων και ξεκούραση στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ μια βόλτα στη Χώρα με τα αλογάκια και τις άμαξες ή ένας περίπατος στα στενά πλακόστρωτα σοκάκια, ανάμεσα στ’ αρχοντικά, τις εκκλησίες με τους γαλάζιους τρούλους και τα καταστήματα λαϊκής τέχνης θα ολοκληρώσει τη μέρα μας. Διανυκτέρευση.

3

3η μέρα: ΑΙΓΙΝΑ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (530χλμ.)

Πρωινό και βόλτα για καφέ στη χώρα της Αίγινας,  Επιβιβαζόμαστε στο πλοίο για Πειραιά. Μέσω Αττικής οδού παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής. Με διαφορές απαραίτητες στάσεις καθοδόν φθάνουμε στη Θεσσαλονίκη το βράδυ.

Παροχές - Τιμές

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ:

Αναχώρηση  Ημέρες  Διαμονή Τιμή Επιβ. Μονόκλ. Παιδί έως 12 ετών  Διατροφή
3/6 3 Galini 2*,Αγία Μαρίνα  175€ +55€ 109€

Πρωινό

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ

Αναχώρηση

Σημείο αναχώρησης

Ώρα

Τιμή

ΚΑΒΑΛΑ

 ΣΗΜΑΙΕΣ

05.00

15€

ΔΡΑΜΑ

XENIA hotel

05.30

15€

ΣΕΡΡΕΣ

Εθνική τράπεζα

06.00

10€

ΚΟΖΑΝΗ

My Market-Κόμβος Λαρίσης

04.00

10€

ΒΕΡΟΙΑ

Ελιά

05.15

10€

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

hotel MANTHOS

05.45

10€

Οι τιμές για τις αναχωρήσεις από άλλες πόλεις είναι κατ'άτομο με επιστροφή.

 

 

Περιλαμβάνει:

Τις μεταφορές µε πούλμαν του γραφείου µας. Περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα, Ακτοπλοϊκά εισιτήρια .Συνοδό του γραφείου µας. Διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο. Πρωινό. Ασφάλεια αστικής επαγγελµατικής ευθύνης.  Φ.Π.Α.

 

 

Δεν περιλαμβάνει:

Εισόδους µουσείων, αρχαιολογικών χώρων και ότι αναφέρεται στο πρόγραµµα ως προαιρετικό. Φόρο διαμονής

 

 

 

Πληροφορίες:

 

Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, e-mail).Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία. Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής. Απαραίτητη η τηλεφωνική ενημέρωση στο γραφείο μας πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.

Οι αναγραφόμενες ώρες του προγράμματος είναι ενδεικτικές. Το πρόγραμμα υπόκεινται σε αλλαγές εάν το κρίνει ο συνοδός για την καλύτερη διεκπεραίωση του προγράμματος.

 

Register Now!

Join the SetSail community today & set up a free account.