ΑΓΙΟΙ ΣΑΡΑΝΤΑ-ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ-ΧΕΙΜΑΡΡΑ 24/3
-
Αναχώρηση
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΑΓΙΟΙ ΣΑΡΑΝΤΑ -
Παροχές
BreakfastTravel AgentΟδικώς -
Δεν περιλαμβάνονται
Personal GuideΑεροπορικώςΑκτοπλοϊκώς
3 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ
ΑΓΙΟΙ ΣΑΡΑΝΤΑ-ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ-ΧΕΙΜΑΡΡΑ
24-26/03/2023
ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : 150.00€ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ
ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ : 35,00€
Οι Άγιοι Σαράντα είναι πόλη και ομώνυμος δήμος του νομού Αυλώνα στη νότια Αλβανία. Βρίσκεται σε έναν ανοικτό κόλπο του Ιονίου Πελάγους στην κεντρική Μεσόγειο, περίπου 14 χλμ. ανατολικά του βόρειου άκρου της Κέρκυρας. Έχει πληθυσμό περίπου 41.173 (εκτίμηση 2013). Σε κοντινή απόσταση βρίσκονται τα ερείπια της αρχαίας πόλης του Βουθρωτού, Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομίας της UNESCO. Οι Άγιοι Σαράντα είναι ένα από τα δύο κέντρα της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην περιοχή της Βορείου Ηπείρου, στη νότια Αλβανία.
Πρόγραμμα
1Η ΜΕΡΑ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΒΟΥΘΡΩΤΟ - ΑΓΙΟΙ ΣΑΡΑΝΤΑ
Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη στις 07:00. Με καθ’ οδόν στάσεις στα Γρεβενά και Ιωάννινα, άφιξη στα ελληνοαλβανικά σύνορα Σαγιάδας. Μετά τις απαραίτητες συνοριακές διατυπώσεις είσοδος στην Αλβανία. Αναχώρηση για το Βουθρωτό, το σημαντικότερο αρχαιολογικό χωριό της Αλβανίας. Χρόνος ελεύθερος. Συνεχίζουμε για τους Αγίους Σαράντα, μια όμορφη, παραθαλάσσια πόλη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος για μία πρώτη βόλτα γνωριμίας με την πόλη. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
2Η¨ ΜΕΡΑ: ΑΓΙΟΙ ΣΑΡΑΝΤΑ -BORSH- ΧΕΙΜΑΡΡΑ- ΑΓΙΟΙ ΣΑΡΑΝΤΑ
Πρωινό. Αναχώρηση για to borsh ένα παραθαλάσσιο χωριό στην Αλβανική Ριβιέρα. Χρόνος για καφέ. Συνεχίζουμε για την Χειμάρρα πόλη σημαντικής παρουσίας της ελληνικής μειονότητας της βορείου Ηπείρου. Επίσκεψη στην Παλιά Πόλη, το Κάστρο, που βρίσκεται μέσα και γύρω από το παλιό κάστρο, και την παραλιακή περιοχή των Σπηλαίων, που είναι το τουριστικό και οικονομικό κέντρο της περιοχής που έχει αρκετές Ορθόδοξες εκκλησίες και μοναστήρια, χτισμένα κατά την παραδοσιακή Βυζαντινή αρχιτεκτονική. Εξάλλου μερικές εκκλησίες βρίσκονται μέσα στο κάστρο της Χειμάρρας, που είχε κτιστεί αρχικά στους Κλασσικούς χρόνους, όπως η Εκκλησία της Παναγίας Κασοπίτρας, η Επισκοπή, που είναι χτισμένη στη θέση αρχαίου ναού αφιερωμένου στον Απόλλωνα, καθώς και η εκκλησία των Αγίων Πάντων, στην είσοδο του κάστρου. Επιστροφή στο Ξενοδοχείο. Δείπνο με ζωντανή μουσική. Διανυκτέρευση.
3Η ΜΕΡΑ: ΑΓΙΟΙ ΣΑΡΑΝΤΑ-ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πρωινό. Αναχώρηση για το Αργυρόκαστρο, την μεγαλύτερη πόλη στην νότια Αλβανία, κτισμένη εξ ολοκλήρου με την παραδοσιακή Ηπειρωτική Αρχιτεκτονική. Τα χαρακτηριστικά σπίτια μοιάζουν με πύργους όπου έχουν χτιστεί το ένα πάνω από το άλλο. Το θρυλικό κάστρο στέκεται πάνω από την πόλη σαν μπαλκόνι και αφήνει τους επισκέπτες να θαυμάσουν την πανέμορφη θέα. Χρόνος ελεύθερος για καφέ. Συνεχίζουμε για Δερβιτσάνη. Χρόνος ελεύθερος. Αναχώρηση για Ιωάννινα. Περιήγηση στην πόλη. Όποιος θέλει μπορεί να περάσει με βαρκάκι στο νησί της Κυράς Φροσύνης με τα πολλά μοναστήρια. Θα επισκεφθούμε το μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα όπου το 1822 σκότωσαν τον Αλή Πασά. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό. Παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής. Με καθοδόν στάση, άφιξη στην πόλη μας γεμάτοι όμορφες αναμνήσεις από το ταξίδι μας.
Παροχές - Τιμές
ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : 150.00€ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ
ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ : 35,00€
Η τιμή περιλαμβάνει:
- -Την μεταφορά με πολυτελές, ασφαλές πούλμαν του γραφείου μας
- -Δυο διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Epirus 3* στου Αγίους Σαράντα
- -Ημιδιατροφή
- -Γλέντι με ζωντανή μουσική
- -Μεταφορές –περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
- -Ασφάλεια αστικής ευθύνης
- -Φ.Π.Α.
Δεν περιλαμβάνει:
Ποτά, γεύματα εισόδους σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία και ότι άλλο αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
ΔΩΡΕΑΝ PARKING ΓΙΑ ΤΟ Ι.Χ. (ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ 19, ΝΙΚΟΠΟΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ)