TOP
Image Alt

Ταξιδιωτικό Γραφείο Θεσσαλονίκη

Μεξικό – Τα σημαντικότερα αξιοθέατα

 

Plaza de la Constitucion

Οι ντόπιοι την ονοµάζουν Zocalo (πλίνθος) και αποτελεί την καρδιά της µεξικανικής πρωτεύουσας και τη µεγαλύτερη πλατεία στη Λατινική Αµερική! Πριν από την αποικιακή περίοδο, ήταν το κύριο τελετουργικό κέντρο στην πόλη των Αζτέκων. Εδώ βρίσκεται ο πολύ διάσηµος µητροπολιτικός Καθεδρικός Ναός µε τον υπερπολυτελή διάκοσµο και το Palacio Nacional που στεγάζει το προεδρικό µέγαρο και τις τοιχογραφίες του περίφηµου ζωγράφου Diego Rivera.

 

Πλατεία Alameda Central

Θαυµάστε το εκπληκτικό Μέγαρο του Ταχυδροµείου και απέναντι, στο Palacio de Bellas Artes, τις τοιχογραφίες των τριών µεγαλύτερων Μεξικανών ζωγράφων/τοιχογράφων, του Diego Rivera, του Jose Clemente Orozco και του David Alfaro Siqueiros.

 

Coyoacan

Το Coyoacan (σηµαίνει, το χωριό των κογιότ) είναι από τα πιο όµορφα και φωτογραφηµένα προάστια της πόλης του Μεξικό, απέχει µόλις 10χλµ. από το κέντρο και αποτελεί ένα εξαίρετο δείγµα της τοπικής αρχιτεκτονικής, αφού στους δρόµους του µπορούµε να θαυµάσουµε εντυπωσιακές επαύλεις και προσεγµένα κτήρια.

Η τέλεια περιοχή για να περιπλανηθείτε στα γραφικά σοκάκια της, τις υπαίθριες αγορές, να φατε πεντανόστιµο street food (στους δρόµους της πόλης θα βρείτε τα φηµισµένα λαχταριστά tacos)! Επιπλέον, αποτέλεσε στέκι πολλών καλλιτεχνών! Μια διαφορετική γειτονιά από τις υπόλοιπες, που φέρει ισπανικές επιρροές στην αισθητική της. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το Casa Azul, το σπίτι-µουσείο µε τους όπου έζησε η µεγάλη ζωγράφος Frida Kahlo.

 

Εθνικό Μουσείο Ανθρωπολογίας

Από το 1964 το Εθνικό Μουσείο Ανθρωπολογίας στο Μεξικό έχει καταφέρει να προσελκύσει το ενδιαφέρον των επισκεπτών του καθώς σε αυτό βρίσκονται σηµαντικά αρχαιολογικά ευρήµατα της προ-Κολοµβιανής κληρονοµιάς του Μεξικό και υπόσχεται ένα µυστηριακό ταξίδι στο παρελθόν από τον συναρπαστικό πολιτισµό των Αζτέκων µέχρι την ισπανική κατάκτηση.

Μια µουσειακή βόλτα, λοιπόν, επιβάλλεται, καθώς εκτίθεται όλη η ιστορία της χώρας. Σε ένα επιβλητικό κτήριο εξαιρετικής αρχιτεκτονικής µε πολλές αίθουσες ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να θαυµάσει εκθέµατα από διαφορετικές εποχές της ιστορίας αλλά και µέρη. Αξίζει να το επισκεφθείτε µε ξεναγό, µιας και σχεδόν όλες οι πληροφορίες των εκθεµάτων είναι στα ισπανικά. Χρειάζεται περίπου 3 µε 4 ώρες για να δείτε όλους τους χώρους.

 

Θέατρο Καλών Τεχνών

Το Palacio de Bellas Artes, µε την χαρακτηριστική µαρµάρινη πρόσοψη του και τα λαµπερά βιτρώ που κοσµούν την οροφή του, συγκεντρώνει περίπου 10.000 επισκέπτες εβδοµαδιαίως! Η αρτ νουβώ πρόσοψη και η εντυπωσιακή τοιχογραφία του Rivera στο εσωτερικό του κλέβει τις εντυπώσεις! Η κατασκευή του ξεκίνησε το 1904 και ολοκληρώθηκε το 1934, λόγω της µεξικανικής επανάστασης.

Στον χώρο διεξάγονται παραστάσεις και συναυλίες, ενώ φιλοξενούνται συναυλίες από την Εθνική Φιλαρµονική της πόλης, καθώς επίσης και διαρκείς εκθέσεις ποίησης, ζωγραφικής, και φωτογραφίας. Ως εκ τούτου, θεωρείται το σηµαντικότερο πολιτιστικό κέντρο στο Μεξικό και έχει αναγνωριστεί από την UNESCO ως καλλιτεχνικό µνηµείο το 1987.

 

Basilica de Santa Maria de Guadalupe

Ο σηµαντικότερος θρησκευτικός χώρος στο Μεξικό και ένας από τους κυριότερους χώρους προσκυνήµατος της καθολικής θρησκείας. Σύµφωνα µε τον θρύλο, η βασιλική εκκλησία της Γουαδελούπης χτίστηκε στο σηµείο όπου ένας φτωχός βοσκός, ο Juan Diego οραµατίστηκε την Παναγία το 1531. Η παλιά βασιλική ολοκληρώθηκε το 1709 και το νέο της κτήριο το 1976. Το 2002 ο Χουάν Ντιέγκο ανακηρύχθηκε σε άγιος. Juana de Arco.

 

Λαβύρινθος AJUSCO (Camino Viejo Al Maninal)

Μία ώρα περίπου από την Πόλη του Μεξικoύ, σε µια περιοχή που είναι γνωστή για το (ανενεργό πλέον) ηφαίστειο Ajusco, ο Ignacio Figueroa δηµιούργησε στην έπαυλή του έναν επισκέψιµο λαβύρινθο, αντιγράφοντας πιστά σχεδόν τον αντίστοιχο του Hever Castle στο Κεντ του Ηνωµένου Βασιλείου. Αν θέλετε, µπορείτε να ξεναγηθείτε και στη βίλα που ακολουθεί το αρχιτεκτονικό ύφος Tudor. Πριν ή µετά την επίσκεψή σας στην έπαυλη, απολαύσετε το γεύµα σας σε ένα από τα εστιατόρια της περιοχής. (San Miguel Ajusco)

 

 

Οι αγορές στο Μεξικό

Στο Μεξικό υπάρχουν αγορές που είναι εµπειρία να τις επισκεφτείτε!

Ενδεικτικά:

  • La Merced: Iστορική αγορά της πόλης και µια από τις µεγαλύτερες υπαίθριες αγορές τροφίµων της Αµερικής χτισµένη στο σηµείο που κάποτε βρισκόταν και η κεντρική αγορά των Αζτέκων. Χωρίζεται σε επτά ζώνες, και θα βρείτε από τρόφιµα µέχρι είδη γάµου και βάπτισης! (Μetro la Merced, Mexico City)
  • Fonart: Εδώ θα δείτε όµορφα υφαντά ρούχα και χειροποίητα είδη λαϊκής τέχνης.
  • Corazon del Pueblo: Επίσης, θα βρείτε όµορφα αναµνηστικά αντικείµενα κυρίως ξύλινα και πήλινα. 
  • Meltzanel Design: Αν θέλετε να φαίνεστε σαν… Μεξικάνα εδώ θα αγοράσετε παραδοσιακά ρούχα εµπνευσµένα από την κουλτούρα των Μάγια! 

Register Now!

Join the SetSail community today & set up a free account.